Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangszórók MNC SAL
Egyik sem, inkább keress egy harmadik megoldást. A monacorra szánt 9 500 Ft-ot sokkal jobban is el lehet költeni.
Hát nem tudom, szét kellene nézni, de emlegetnek itt a többiek néhanap 10 000,- körül Eminence hangszórókat is. Linkelnek FS-Audio hszeket, bár sajnos utóbbiról nem sokat lehet tudni.. De talán egy fokkal jobb a SAL-féle szinttől.
Szerbusztok!
Csak egy röpke kérdésre zavarnék. Tegyük fel,hogy egy MNC BIG BULL Enroute 40cm-es hangszóróra rámérek egy digitális műszerrel terhelés közben. Természetesen hangfalban,bár reflex nyílással. Egy Tamp- E800 erősítővel hajtva. 50Hz körüli zeneütemre 38V-os feszültségértékeket mérek. Pillanatokra 45V is előugrik. (szerintem a 38 az átlag vegyük most csak azt figyelembe) A hangszóró 4ohm-os DC ellenállással rendelkezik. Vele sorosan 2mH-s tekercs a hangváltóban. Létezhet,hogy ez valós érték? Ha kapok kölcsön szkópot,akkor várhatok jelentősen eltérő értéket? Ha valós,akkor meg tudja nekem valaki mondani,hogy ez mekkora felvett teljesítmény? (nekem 300W+ jött ki) Köszönöm
50Hz körüli zeneütemmel nem lehet mérni semmit.
Ha már... akkor 50Hz szinusz jellel, generátorral. Feszt meg hangfrekis voltmérővel lehet pontosan mérni. Bár ha a "38V körüli" érték neked megfelelő a számolás pontosságához, akkor a digit multi is tökéletes mérni. Mérhetsz szkóppal is, de ha erősítő teljesítményt szeretnél mérni, akkor azt nem hangszóróval szokták mérni, hanem műterheléssel. és akkor a szobában nem fogsz megsüketülni mérés közben. Meg esetleg a hangszóród sem fog tönkre menni.
Ok.
Van az is,akkor le fogom mérni jelgenerátorral. Bekalibráltam egy analóg voltmérőt is már. Ui.: nem erősítőt,hanem hangszórót kell mérni. Köszönöm! Akkor majd jelentkezem.
Szia
Megvagyok. Az adatok: 4Ohm DC 40Hz 27V 50Hz 31,2V 60Hz 41,2V Ebből már lehet számolni? Köszi Üdv.: Gábor
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kéri tőletek http://bolthely.hu/mikroshop/id/00170_MNC__33559 erről a hangszóróról.Ha valaki ismeri kérem irja meg mi a véleménye róla!!
Szia!
Ha az "URL" gomb használatával linkelnéd a címet, akkor egyszerűbben, gyorsabban meg tudnánk azt nézni.
Megvan.
Ebből is U csúcs le...(RMS) Tehát 91W 122W 213W
Nameg az impedancia, mert nem egyenáramról van ám szó.
HY
azt ki tudom mérni az adott frekvenciákra? Pl 50Hz-re? Mert én az adott 4 OHM-ra számoltam. THX
hjaja, közelítőleg megtudhatod, pl. a T-S paraméterek mérésnél használt módszerrel (vhol le lett írva már a fórumon is).
Oks...azt kimásoltam....akkor megcsinálom.
A 1K-s ellenállásnak mekkora teljesítményűnek kell lennie? THX
sziasztok van egy mnc noir 2 300w 8ohmos mélyközép hangszóróm
érdeklődnék hogy milyen erősítővel lehetne jól meghajtani?
Hali! erősítő teljesítmény * 1,5 = hangszóróteljesítmény
Innen vissza tudod számolni Csak kérdés van-e 300 wattos a noir
az van ráirva
van egy erősítőm csak azt nem tudom hány wattos mert házi gyártmány azt honnan lehet megtudni hány wattos
Egyik mnc se tud annyit mint ami rá van firkálva..
Az a 300 watt inkább dekoráció :felkialtas:
Olyannal, ami biztosan torzítás nélkül leadja a szükséges teljesítményt, tehát egy picit nagyobb a teljesítménye, mint a hangszóró terhelhetősége. Persze ilyenkor meg vigyázni kell, hogy ne tekerd túl a potit, de az már rajtad múlik.
egyébként melyik MNC hsz ez? Csak a pontosság kedvéért, meg úgy legalább egy közelítő adatot tudok rá mondani.
Nekem volt olyan MNC ami tudta azt ami rá volt írva de sajnos többségükben nem igaz
Már megint ezek a fránya watt-ok
Inkább az a lényeg hogy hány dB-es az a zajkeltő vagy "hangszóró" ahogy te mondod,bár ha MNC akkor inkább az előbbi igaz.(tisztelet a kevés kivételnek) Mert ugyebár hiába van "300W"-os az a szerencsétlen ha emellett csak mondjuk 87dB-es,akkor hajthatod te akármilyen erőművel akkor is csak inkább fűteni fog mint rendesen szólni.....
Azt hogy hány wattos a tápfeszböl megtudhatod
Meg kell mérni a tápfeszt!!
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem...aztán lehet, hogy nagyon (****) rossz helyen teszem fel...de ez van... Szóval, arról lenne szó hogy van nekem 2 somogyi, mnc párosítású hangdobozom...és hát ezekben van 2 db somogyi mély...30cm-es és kék színű a gumi szegélye... Esetleg ha valaki tudna nekem ezekről a hangszórókról valami infót adni az jó lenne...mert még azt sem tudom hogy hány wattos...mert valamelyik retardált barom letépte a hátuljáról a matricát, tehát még a típusa sincsen meg... Előre is köszi!!! Mod.-szamóca
SAL BC 3040 mélysugárzó
Pz / Pn: 150 / 100 W f: 40 - 4.000 Hz SPL1 W/1 m : 92 dB leng. tek.: 2", 2 réteg csévetest: ALU Röviden,tömören
Köszi Szépen az infókat
És ha esetleg valakinek lenne gy olyan dokumentuma, vagy valami féle magyarázata arra, hogy hogyan kell szépen és olcsón kárpitozni a hangdobozokat... Valamint esetlegesen valamiféle mélyládaterv-e ű, természetesen somogyi vagy mnc hangszórókhoz... Na ezeket megköszönném
Sal hangdoboztervek:Link
A kárpitozás pepecs munka,minden egyes lapot külön szoktam kárpitozni,ragasztással.Picit időigéyes de ha szép eredményt szeretnél elérni,megéri rá szánni az időt. További szép napot. |
Bejelentkezés
Hirdetés |