Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
SZIASZTOK!
A segítségeket szeretném kérni a következő két panel szerintem erősítő de nem vagyok benne biztos feltettem mind a kettőről két-két képet egy a panel az áramköri elemekkel és a nyák Azt szeretném kérdezni hogy melyik micsoda hogy kell bekötni A válaszokat előre is köszönöm!
Hali! Egyik haveromnak volt egy erősítője és 300 w-ot tudott 4 ohm-ra TDA-7294-es ic volt benne!!!
Ez Hogy lehet????? És biztos tudta!!!!
Elég komoly szerkezet! Gondolom valami kis Hifiből bányásztad ki! Az LA4508-as panel lesz a végfok! Itt a bekötése. Szerintem elég ha megkeresed hol kapja a tápot, aztán meg durranthatsz rá hangszórókat is.
Úgy, hogy az illető jó nagyot hazudott! Mivel és milyen elv szerint lett mérve, hogy az 300W ot adott le? Milyen watt ez RMS? Soha! Zenei? Soha! Mennyi volt a torzítása annál a 300W nál?
"Mennyi volt a torzítása annál a 300W nál?"
95.3% kb xD
Ha hidalt 2 IC-t akkor talán, de hát azt max 1 másodpercig bírná az IC, és a torzítása botrányos lenne már úgy, is hát még a hangja.
Ez az IC alapból nem használható hidalva 4Ohm-on csak 8-on! De olyan torzítás mellett meg egyébként sem nevezhető a dolog hangfrekvenciás erősítőnek én úgy gondolom!
Azt mondták FET-el ki lehet belőle hozni. Gondolom ugy lehet mint a TDA2030 és BD tranyó páros. De ezt sajna én nem tudom
De-de! Csak P.M.P.O. 300W , ami RMS 75W / 4 ohm-on.
Az első panel inkább a távirányitó vevője, hangerő +/- és némitás többet ne várj tőle...A második panel az laxxxx ic-vel az "erősitő" a maga max. 8.5w-jával(10%torzitás melett).Adatlapja alapján nem nehéz bekötni.
Hello!
Ha ez segít rajtad... üdv! proli007
Az a baj nem biztos, hogy az alkatrészek úgy vannak beültetve ahogy az ábra is mutatja azért nem adtam beültetési rajzot. Jobban jár, ha minden alkatrész lábkiosztását megnézi datasheet-ben.
ÉS ez a nyák még úgy lett tervezve, hogy alulnézetben gondolkodtam végig szóval a beültetési rajzot jobb ha figyelmen kívül hagyja. Max tényleg csak arra lehet jó, hogy az átkötéseket és hogy hova megy ellenállás és dióda például kikeresgélje!
Párhuzamosításról nem hallottatok még? 300W tényleg túlzás, de majdnem meg tudja közelíteni ezt a teljesítményt 4db TDA7293/4 , amiből kettő párhuzamosítva van, és ezek pedig hidalva... 200W simán meg van, sőt! Talán még a 300W is meg lenne. Le kellene mérni, tesztelni egy ilyen erősítőt...
Akkor már érdemesebb errősítőt építeni nem TDA IC-s zajgenerátort.
Nem tudom hogy fent van-e ez a rajz de erősítőt építőknek jól jöhet. Nagyon hasznos áramkör és egyszerű: P1-el lehet a hőfokot állítani amelyen elkezd forogni a ventilátor, ahogy emelkedik a hőmérséklet annál nagyobb fesz jut rá. TIP 127-es tranzisztor kerül a hűtőbordára. Nem vagyok zseni rajzolásban ezt légyszives nézzétek el!
Szerintetek ez a megoldás kiszolgálna egy 2*500 wattos végfokot?? Mert van egy olyan trafóm ami 2*36V AC-t ad. Az ugyebár össz=72V AC és ebben a felállásban olyan +-93 Volt környéke jönne ki aminek elégnek kell lenni ehez a teljesítményhez. Nem akarom a trafót ujratekertetni ha nem muszály. Kössz
Itt a kép mert azt lehagytam>>>
Hello!
Csak segíteni próbáltam. Egyébként engem is elbizonytalanított, hogy bár a Bottom Cooper oldalon huzaloztál, a nyák felirat olvasható volt. (tehát megfordítottad, mert a program tudja hogy kell) Az ellenállásoknak, kondiknak mindegy, a tranyókat meg majd megnézi. üdv! proli007
Ezt most akkor átkéne forditani ugye, hogy lehessen nyomtatni?? Vagy ez igy jó ahogy van?
Akkor jó ha a tramp feliratot el tudod olvasni
Alapban ahogy van a programban olvasható a szöveg tehát ez alulnézetben van. Mindíg a bottom coppert használom, mivel úgyis csak 1 régetű nyákokat tervezek
2x500W-os erősítőhöz már nem olyan jó a feszültségkétszerező! Én inkább csak műveleti erősítőkhöz és alacsony áramú dolgokhoz használom.
Szedj szét egy öreg kismagnót, és szedd ki belőle a ferrit rudat Fogj egy öreg trafót és tekerd meg szépen, intézz egy multimétert ami tud induktivitást mérni és adj neki
Amit Proli007 csatolt képet azon eltudom olvasni. Meg amit te küldtél azt is, tehát akkor igy jó ahogy van?. Bocsi a sok kérdésért de még nemcsináltam ilyet.
Ez a válasz olyan laza, hogy majd szét esik.
Ezen az oldalon Találsz szinte bármilyen tranzisztorhoz adatlapot. Rákeresel a tranzisztorokra és kiderül hogy melyik lábuk micsoda, akkor tudod be tudod ültetni őket helyesen.
Uhhh most hogy olvasom igen
Sebaj a lényeget érteni talán A trafóval kapcsolatban arra gondoltam, hogy lelpoja a tekercset a trafóról.
Erősítő tápegység szűrésre kéne. Gondolod h arra is jó megoldas a ferritrudas induktivitás?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |