Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   248 / 2541
(#) zöldhegyikecske hozzászólása Feb 1, 2009 /

SZIASZTOK!
A segítségeket szeretném kérni a következő két panel szerintem erősítő de nem vagyok benne biztos
feltettem mind a kettőről két-két képet egy a panel az áramköri elemekkel és a nyák

Azt szeretném kérdezni hogy melyik micsoda hogy kell bekötni

A válaszokat előre is köszönöm!
(#) djgombi hozzászólása Feb 1, 2009 /

Hali! Egyik haveromnak volt egy erősítője és 300 w-ot tudott 4 ohm-ra TDA-7294-es ic volt benne!!!
Ez Hogy lehet????? És biztos tudta!!!!
(#) agressiv válasza djgombi hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Biztos, hogy nem tudta
(#) pintyu válasza zöldhegyikecske hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Elég komoly szerkezet! Gondolom valami kis Hifiből bányásztad ki! Az LA4508-as panel lesz a végfok! Itt a bekötése. Szerintem elég ha megkeresed hol kapja a tápot, aztán meg durranthatsz rá hangszórókat is.
(#) bladika válasza djgombi hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Úgy, hogy az illető jó nagyot hazudott! Mivel és milyen elv szerint lett mérve, hogy az 300W ot adott le? Milyen watt ez RMS? Soha! Zenei? Soha! Mennyi volt a torzítása annál a 300W nál?
(#) agressiv válasza bladika hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

"Mennyi volt a torzítása annál a 300W nál?"

95.3% kb xD
(#) bladika válasza agressiv hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Valami hasonlóra gondolok én is!
(#) agressiv válasza bladika hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Ha hidalt 2 IC-t akkor talán, de hát azt max 1 másodpercig bírná az IC, és a torzítása botrányos lenne már úgy, is hát még a hangja.
(#) bladika válasza agressiv hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Ez az IC alapból nem használható hidalva 4Ohm-on csak 8-on! De olyan torzítás mellett meg egyébként sem nevezhető a dolog hangfrekvenciás erősítőnek én úgy gondolom!

Azt mondták FET-el ki lehet belőle hozni. Gondolom ugy lehet mint a TDA2030 és BD tranyó páros. De ezt sajna én nem tudom
(#) Action2K válasza bladika hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

De-de! Csak P.M.P.O. 300W , ami RMS 75W / 4 ohm-on.
(#) tiggersoft válasza zöldhegyikecske hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Az első panel inkább a távirányitó vevője, hangerő +/- és némitás többet ne várj tőle...A második panel az laxxxx ic-vel az "erősitő" a maga max. 8.5w-jával(10%torzitás melett).Adatlapja alapján nem nehéz bekötni.
(#) proli007 válasza Robi85 hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Hello!

Ha ez segít rajtad...

üdv! proli007
(#) agressiv válasza proli007 hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Az a baj nem biztos, hogy az alkatrészek úgy vannak beültetve ahogy az ábra is mutatja azért nem adtam beültetési rajzot. Jobban jár, ha minden alkatrész lábkiosztását megnézi datasheet-ben.
ÉS ez a nyák még úgy lett tervezve, hogy alulnézetben gondolkodtam végig szóval a beültetési rajzot jobb ha figyelmen kívül hagyja. Max tényleg csak arra lehet jó, hogy az átkötéseket és hogy hova megy ellenállás és dióda például kikeresgélje!
(#) Kovidivi válasza bladika hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Párhuzamosításról nem hallottatok még? 300W tényleg túlzás, de majdnem meg tudja közelíteni ezt a teljesítményt 4db TDA7293/4 , amiből kettő párhuzamosítva van, és ezek pedig hidalva... 200W simán meg van, sőt! Talán még a 300W is meg lenne. Le kellene mérni, tesztelni egy ilyen erősítőt...
(#) agressiv válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Akkor már érdemesebb errősítőt építeni nem TDA IC-s zajgenerátort.

Nem tudom hogy fent van-e ez a rajz de erősítőt építőknek jól jöhet. Nagyon hasznos áramkör és egyszerű: P1-el lehet a hőfokot állítani amelyen elkezd forogni a ventilátor, ahogy emelkedik a hőmérséklet annál nagyobb fesz jut rá. TIP 127-es tranzisztor kerül a hűtőbordára. Nem vagyok zseni rajzolásban ezt légyszives nézzétek el!

Szerintetek ez a megoldás kiszolgálna egy 2*500 wattos végfokot?? Mert van egy olyan trafóm ami 2*36V AC-t ad. Az ugyebár össz=72V AC és ebben a felállásban olyan +-93 Volt környéke jönne ki aminek elégnek kell lenni ehez a teljesítményhez. Nem akarom a trafót ujratekertetni ha nem muszály. Kössz
(#) djgombi válasza djgombi hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Itt a kép mert azt lehagytam>>>
(#) proli007 válasza agressiv hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Hello!
Csak segíteni próbáltam. Egyébként engem is elbizonytalanított, hogy bár a Bottom Cooper oldalon huzaloztál, a nyák felirat olvasható volt. (tehát megfordítottad, mert a program tudja hogy kell)
Az ellenállásoknak, kondiknak mindegy, a tranyókat meg majd megnézi.
üdv! proli007
(#) Robi85 válasza proli007 hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Ezt most akkor átkéne forditani ugye, hogy lehessen nyomtatni?? Vagy ez igy jó ahogy van?
(#) agressiv válasza Robi85 hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Akkor jó ha a tramp feliratot el tudod olvasni
Alapban ahogy van a programban olvasható a szöveg tehát ez alulnézetben van.
Mindíg a bottom coppert használom, mivel úgyis csak 1 régetű nyákokat tervezek
(#) agressiv válasza djgombi hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

2x500W-os erősítőhöz már nem olyan jó a feszültségkétszerező! Én inkább csak műveleti erősítőkhöz és alacsony áramú dolgokhoz használom.
(#) Apa8 hozzászólása Feb 1, 2009 /

Hi!

10mH 5A induktivitást keresek.
Merre induljak?
(#) agressiv válasza Apa8 hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Szedj szét egy öreg kismagnót, és szedd ki belőle a ferrit rudat Fogj egy öreg trafót és tekerd meg szépen, intézz egy multimétert ami tud induktivitást mérni és adj neki
(#) Robi85 válasza agressiv hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Amit Proli007 csatolt képet azon eltudom olvasni. Meg amit te küldtél azt is, tehát akkor igy jó ahogy van?. Bocsi a sok kérdésért de még nemcsináltam ilyet.
(#) szamóca válasza agressiv hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Ez a válasz olyan laza, hogy majd szét esik.
(#) agressiv válasza Robi85 hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Ezen az oldalon Találsz szinte bármilyen tranzisztorhoz adatlapot. Rákeresel a tranzisztorokra és kiderül hogy melyik lábuk micsoda, akkor tudod be tudod ültetni őket helyesen.
(#) agressiv válasza szamóca hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Uhhh most hogy olvasom igen
Sebaj a lényeget érteni talán A trafóval kapcsolatban arra gondoltam, hogy lelpoja a tekercset a trafóról.
(#) Apa8 válasza agressiv hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Erősítő tápegység szűrésre kéne. Gondolod h arra is jó megoldas a ferritrudas induktivitás?
Következő: »»   248 / 2541
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem