Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok egy stoppert szeretnék építeni 7 szegmenses led kijelzőkből ami kb 30 percig tud mérni
Szia!
555-ös adja az 1Hz-et, 2db 4017-es sorba kötve számol 0-59-ig, további 2db 4017-es szintén sorba kötve számol 0-99-ig, diódákkal meghajtva a 7szegmenses kijelzőket.
555 nem lenne pontos.4510 es bcd számláló és 4511 dekóder ic el meglehetne.
Itt az 1Hz genBővebben: Link
valaki egy komplett rajzot nem tudna rajzolni ha igen nagyon szépen köszönöm
Alapfrekvenciának a hálózati 50Hz is alkalmas volna, amennyiben hálózatról jár az óra.
Vegyél egy kvarcórát és kész. Abban van stopper. 7szegmenses kijelzője van kicsi fogyasztása és megbízható. (Amit lehet venni azzal felesleges kinlódni) Amit te kérsz az egy komplett óra 40xx-sorozattal.Ha valaki rajzol egyet neked, azt még a nyáron sem fejezed be.
Találtam egy egyszerűnek tűnő rajzot, tanulmányozzátok:Bővebben: Link
A rajzbol egyedül a jobb felső téglalapot nem tudom ,mi, plusz az and kapun kívüli kapu mi célbol van a kapcsolásban.
Ja rájöttem a jobb felső flip-flop , de valahogy még a D ről vezérelt következő digit lépés nem tetszik nekem, mert ha 8-at muatat a jobb első akkor lép a második digit is és az szerintem ugy nem az igaz.
Szerintem egy D tároló. A többi meg mintha VAGY kapu lenne...
Ez szerintem sokkal jobb: Bővebben: Link
Igen, de nekem is 6 digitesre lenne szükségem. Mert helyi roncsderbi időmérőnek, és van hogy 1 percnél tovább tart, mert hosszu a pálya vagy lassu a kocsi.Század másodperc meg fontos lenne, mert sokszor azon mulik, bár csak nekik fontos nekem annyira nem
Az előző linkem nem nyilik meg mindig, de innen ujra előrhető:Bővebben: Link-COUNTERS & TIMERS-Digital Stopwatch-néven.
Sziasztok! Stoppert építenék fogathajtó versenyre. Maga a számláló az megvan már csak egy pontos 100Hz-re lenne szükségem. Tud valaki valamilyen egyszerű megoldást a pontos 100Hz -re?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |