Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stopper PIC nélkül

Témaindító: c4h10, idő: Feb 1, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) c4h10 hozzászólása Feb 1, 2009 /

Sziasztok egy stoppert szeretnék építeni 7 szegmenses led kijelzőkből ami kb 30 percig tud mérni
(#) Action2K válasza c4h10 hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

Szia!
555-ös adja az 1Hz-et, 2db 4017-es sorba kötve számol 0-59-ig, további 2db 4017-es szintén sorba kötve számol 0-99-ig, diódákkal meghajtva a 7szegmenses kijelzőket.
(#) moltam válasza Action2K hozzászólására (») Feb 1, 2009 /

555 nem lenne pontos.4510 es bcd számláló és 4511 dekóder ic el meglehetne.
Itt az 1Hz genBővebben: Link
(#) c4h10 hozzászólása Feb 2, 2009 /

valaki egy komplett rajzot nem tudna rajzolni ha igen nagyon szépen köszönöm
(#) didyman válasza moltam hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Alapfrekvenciának a hálózati 50Hz is alkalmas volna, amennyiben hálózatról jár az óra.
(#) kalmi.kalmi válasza c4h10 hozzászólására (») Feb 11, 2009 / 4

Vegyél egy kvarcórát és kész. Abban van stopper. 7szegmenses kijelzője van kicsi fogyasztása és megbízható. (Amit lehet venni azzal felesleges kinlódni) Amit te kérsz az egy komplett óra 40xx-sorozattal.Ha valaki rajzol egyet neked, azt még a nyáron sem fejezed be.
(#) dbase válasza c4h10 hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Találtam egy egyszerűnek tűnő rajzot, tanulmányozzátok:Bővebben: Link
A rajzbol egyedül a jobb felső téglalapot nem tudom ,mi, plusz az and kapun kívüli kapu mi célbol van a kapcsolásban.
(#) dbase válasza dbase hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Ja rájöttem a jobb felső flip-flop , de valahogy még a D ről vezérelt következő digit lépés nem tetszik nekem, mert ha 8-at muatat a jobb első akkor lép a második digit is és az szerintem ugy nem az igaz.
(#) vicsys válasza dbase hozzászólására (») Júl 21, 2009 / 1

Szerintem egy D tároló. A többi meg mintha VAGY kapu lenne...

Ez szerintem sokkal jobb:
Bővebben: Link
(#) dbase válasza vicsys hozzászólására (») Júl 21, 2009 /

Igen, de nekem is 6 digitesre lenne szükségem. Mert helyi roncsderbi időmérőnek, és van hogy 1 percnél tovább tart, mert hosszu a pálya vagy lassu a kocsi.Század másodperc meg fontos lenne, mert sokszor azon mulik, bár csak nekik fontos nekem annyira nem
Az előző linkem nem nyilik meg mindig, de innen ujra előrhető:Bővebben: Link-COUNTERS & TIMERS-Digital Stopwatch-néven.
(#) nyitraitomi hozzászólása Márc 10, 2010 /

Sziasztok! Stoppert építenék fogathajtó versenyre. Maga a számláló az megvan már csak egy pontos 100Hz-re lenne szükségem. Tud valaki valamilyen egyszerű megoldást a pontos 100Hz -re?
(#) djuri válasza vicsys hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Üdv, ennél a kapcsolásnál mi garantálja hogy pontosan fog járni az óra???
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem