Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok!
építenék magamnak egy (zene és nem beton) keverőt. utánanéztem, melyek a jobb fajta potméterek, de az alps ami erre kitűnő lenne, igen drága. találtam az alpha gyártmányút, árban jó lenne. az lenne a kérdésem (akinek tapasztalata van ezzel kapcsolatban), megfelelő lenne -e ez, vagy van esetleg más, vagy dig poti célravezető megoldás,vagy nem érdemes foglalkozni vele? előre is köszönöm
Szia!
Stúdió célra, vagy buliba? Bár a stúdióminőséget otthoni kivitelben necces megvalósítani, ezért a digitális pláne felesleges! Ezeket nézted már? Buliba, diszkóba, koncertre jók.
Szia !
Egyértelműen az Alps cuccra szavazok. Nem a semmiért drága,a minőséget és az élettartamot meg kell fizetni. Hidd el megéri. Amit semmiképp ne vegyél iher. Eszméletlen gyengék. Üdv! Luki
otthonra kellene, de azért nem ártana ha állítás közben nem recsegne, stb... szóval nem stúdióba szántam, nem őrültem meg
kösz Luki, Lhiszem hogy jók az alpsok, de arra a minőségre itt nincs szüks .hobbikeverőnek szánom, de azért amennyire lehet igényesnek kéne lenni
Sziasztok!
Adott egy ALPHA 0B20KX2 72mm 3 pines toló potméter. Zenét szeretnék vele hangosítani/halkítani. Bekötöttem, szépen teszi is a dolgát, ahogy húzom egyre halkul/hangosodik. A kérdésem az lenne, hogy megoldható lenne e valahogyan, mint a scratch dj keverőkben, hogy ennek a potméternek tulajdonképpen 2 állapota legyen. Amikor teljesen a szélén van, akkor ne szóljon a zene, viszont ahogy kicsit is beljebb mozdítom, akkor max hengerőn szóljon és a többi állapotot ne figyelje, hogy épp merre jár a csúszka. Remélem nagyjából érthetően írtam le, nagy segítség lenne, ha valaki tudna tanácsod adni, hogyan is álljak neki. Előre is köszönöm a válaszokat!
Ha jól értem a kérdést, akkor erre a min-max dologra nem lenne jobb egy kapcsoló vagy nyomógomb?
Egy Numark pt01 scratch lejátszóról van szó. Jelenleg egy kapcsoló van benne, ez a legegyszerűbb, ahogy írod is, viszont scracthelésre nem az igazi, emiatt kellene egy csúszú poti bele, ahogy a "rendes" keverőkben is van. (és ahogy ott is lehet állítani a vágás fajtáját)
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2018
Mért kell levakarni a poti rétegeit felelegesen?
Értelmesebb esetben ezt nem mechanikus érintkezővel oldották meg. Erre ott vannak pl.: az optikai elemek.
Abból indultam ki, hogy van egy Pioneer djm 250-es keverőm, amibe az említett poti van és a keverőbe lehet állítani, hogy hogyan vágjon, egy kapcsoló segítségével, amit csatolok. Ezért gondoltam, hogy valami elektronikával ezt is lehet szabályozni.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2018
Sziasztok!
Lenne egy újabb kérdésem, a linkelt potméterben lehet tudni, tudjátok esetleg, hogy min csúszik a tolópoti? Fontos lenne, hogy 2 fém sinen fusson, mint a nemrég említett típus is, ezért rendelés előtt szeretém kideríteni, hogy ebben miként van megoldva. Link: Bővebben: Link Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |