Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ez így van! Ha a 120cm-es csövet használod (40W-os), akkor egy 3*2,5m-es szobában akkora fénye lesz, hogy az összes A4-es papírlapod, meg minden UV reagens holmi úgy fog világítani, mintha Csernobilban lennél. A szobád ajtajára ki is írhatod, hogy "NYÁK levilágító kamra"
Poént félretéve, állatul néz ki, de vigyázz a túlzott UV sugárzás nagyon káros a szemnek. 5 perc után még a fejed is megfájdulhat. Egy ilyen csővel a diszkókban ötször ekkora teret világítanak meg, 2-3-szor nagyobb távolságból. Emellett még van jópár hagyományos fényforrás is (tükörgömb, scanner, gobo...), ami kompenzálja a szem terhelését.
Szia!
Köszönöm a gyors választ! Gondolom, ha bemegyek egy ilyenekkel foglalkozó boltba, akkor tudnak nekem segíteni... Köszi mégegyszer, szép estét! Üdv: Bazsi
A 2kW-os strobit ami 25Hz-en villog, azt is kompenzálja valami?
Viccet félre, én is úgy látom, hogy nem kimondott szobába való egy UV, mondom én ezt, közbe kisebb voltam és ott lógott hangulat fénynek a plafonon
Igen, ezen magam is töprengtem. Szóval ilyen extrém erős nem kellene, csak valami light-os. Gondolom egy 20W-os elég, legalábbis a leírtak alapján...
Idézet: „mondom én ezt, közbe kisebb voltam és ott lógott hangulat fénynek a plafonon” Szerinted én nem tapasztalatból mondtam? Firebazs: Egyezzünk ki egy 10W-ossal. Ui.: Idézet: „A 2kW-os strobit ami 25Hz-en villog, azt is kompenzálja valami?” A 25Hz nem olyan bántó, az max quarcz lámpának jó. Ha igazi sokkolót akarsz akkor 5Hz kell. Na, azt már csak a gumikalapáccsal mért, irányzott, erőteljes, homlokközi, célzott behatás kompenzálja.
Bocsi de azt a fájt nem tudom megnyitni és nem tudom milyen importálást említesz.
Itt: HEStore importáld a "Kosár importálása" résznél.
Köszi! Bocs még nem találkoztam ilyen oldallal. Az összerakásban tudom a segítséged kérni? Esetleg valami üzenettovábbító elérhetőséged van?
Persze, segítek, de inkább csak itt. Ami szügségeltetik hozzá,az egy +/- 15V-os (esetleg 12V) kettős tápegység. Van olyanod, tudsz összerakni hozzá? 500mA-es bőven elég!
Lehet, hogy közben mások is válaszoltak, kicsit elmaradtam.
Én 470ohm..1kohm-ot javasolok a báziskörbe tápfeszől függően. Az elképzelésed jó, ha jól értem. Jobb lenne ha lerajzolnád, könnyeb lenne! A telítés egyébként a kapcsoló üzemnél cél! Ilyenkor több áram folyik a bázison, mit szükséges a kollektor áramhoz, de ez nem baj, csak a bázisáram maximális adatlap szerinti értékét ne lépd túl. - BC301 Adatlap - Igaz ebben nem látom a max. bázisáramot, de úgy kell gondolkodni, hogy 25mA-nél ne legyen több egy 1A-es, ilyen kis tranyónál! A béta 40 minimum, ezért 200mA-hez 5mA bázisáram elég. Ezt fesztől függően a fenti ellenállások biztosítják. Kapcsoló üzemnél a több a jobb, nem kell centizni, de túl sok sem érdemes, mert fogyaszt feleslegesen, bár itt mA-ekről van csak szó..
Van egy topic ahol már ugyanezt kérdezték, ott azt hiszem ki is tárgyaltuk a fiúkkal. azthiszem mélyláda autóba topic.
Szerintem fél szakajtó ilyen topic van...
Elsőnek a nyákot kellene megtervezned hozzá. Szerintem, olyan 2*3cm-esre bőven elfér. Csináltál már ilyet?
Aztán ezt valamelyik módszerrel legyártod.
Hello!
Egyszer olvastam, hogy a Philips, készített egy kis NTC sapkát, amit az izzó seggére lehetett rakni, és úgy betekerni. Aztán sűrű csönd. De mivel a Phlips izzókat is gyárt, lehet gyorsan hűvösre tették a projektet. üdv! proli007
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó topicba írok-e, de nem volt jobb öltetem... Szóval szeretnék készíteni egy kis panelt a számítógépemhez, vezérlőkártyának. Úgy szeretném megoldani, hogy a PCI helyre lehessen bedugni. A következő kérdéseim lennének: - hol van leírva, hogy fizikailag hogyan kell kinézni a panel csatlakozásának? (pci fogak méretei stb) - honnan lehet tudni, hogy melyik "fog" micsoda és milyen erőforrásokat tudok elérni? - a párhuzamos porthoz hozzá tudok férni külön kábelezgetés nélkül csak a pci foglalaton keresztül? Előre is köszi! Üdv.: Zoli
Hello!
Ha jól értettem, a kolléga ezt a kapcsolást követte el. A gond az lesz, hogy kapcsoló üzem ide-vagy oda, átváltáskor mindenképpen analóg lesz, amit a 301-es meg fog köszönni. (Persze ezt nem Neked írtam) üdv! proli007
Hello!
Mindig az a hiba, hogy valaki nem nevezi meg a problémáját, egyszerű szavakkal. Akkor lehet neki tanácsot adni és el lehet merülni a részletekben. üdv! proli007
Igen igazad van, de akkor mi van, ha fény nem átmenettel érkezik? Úgy emlékszem, hogy ez valami eltakarós érzékelő. De valóban jó lenne, ha pontosan tudnánk milyen alkatrészt használ és mit szeretne pontosan.
RE: "(#367328) besi99 válasza sanyi01 hozzászólására (#367263) Válasz • Kedd, 18:27 [besi99 jelenleg itt van az oldalon]
Kicsit lila a fejem Roppant gyanus, hogyez a srác nem fogta fel a kettőstápegységet, nem realizálta, mikor kell a 'föld' jelet meg a nullát,összehozni" Kedves gyermekem, Besi99, tudom mi az a kettős táp. Nem azért kértem segítséget a fórumban, hogy gúnyolódj velem!
Nem csináltam, de hamar tanulok, apum villanyszerelő csak mikor nekifogok akkor ép nem találkozom apummal, így remélem sikerül. Azt a nyákot találok ott abba az üzletbe? Mert itthon nem sok hányódik.
Igen, találsz. De esetedben inkább próbanyákot ajánlanék. Nyáktervezés, nyákmarás, szép ceremóniák, de ahhoz ismerned kell az áramköröd működését, pláne azt, hogy melyik alkatrész, micsoda, hogy kell bekötni...
A próbanyák pont azért van, hogy ott lehet könnyen módosítani a bekötéseket. Át kellene olvasnod egypár alapcikket, s akkor könnyebb lesz mindkettőnk helyzete, én is könnyebben fogok tudni majd segíteni.
Sziasztok!
Van egy telefonom, amit el szeretnék most tenni egy darabig, tehát nem lesz használva. Hogy a célszerűbb, ha feltöltöm az akkuját vagy merítsem teljesen le? Hogyan veszít kevesebbet az élettartamából?
Hello, azt mondom, töltsd fel, majd egy fél év múlva nézzél rá megint.
Kedves WaRL0!!
Ha valaki segítséget nyújt neked ügy szokás, hogy legalább megköszönöd!!!!!!!!!
Sziasztok!
Szeretnék egy feszűltség sokszorozót építeni. Van egy kapcsolásom (mellékeltem) és a kérdésem az lenne, hogy hány nF vagy µF-os kondikat használjak? Kb.: 50V-ot (váltó) szeretnék kétszerezni, háromszorozni. Ha valakinek van jobb kapcsolása azt is szívesen fogadom. Köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |