Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Nekem a "kisflex" vált be. Rakni kell bele egy jó vékony, és kopott korongot, és így nagyon jól irányítható, és szépen vág. Kis gyakorlással tökéletesen lehet vele egyenesen vágni.
Én is ezt mondtam, viszi mint a vajat és gyorsabb tuti, hogy nincs tőle ami ilyen pontos.
Amíg nem volt eltörve a lábam a nyákozást este 10-kor kezdtem el. Nem biztos, hogy a szomszédok kultiválták volna ha bekapcsolok egy flexet 10-kor mert hogy nyákozhatnékom van. Nézi a tévét egyszer csak vviviviiiiiiiííííííííííííáááááááááááááááááááááááááááéééééééééééééééééééééééééééé
Ezért jó a tapéta vágó !Nem ordít és olcsó .
Ezt a tapéta vágósat nem annyira értem. Bekarcolod a hátoldalt, az rendben, de a rezes oldalt is ? És mi van akkor ha egy nagyobb táblából nekem a sarkából kell egy kis négyzet ?
Én általában 20*30cm es vagy 15*20 as panelt szoktam venni és a legtöbb esetben valamelyik oldal mérete
nem változik ,tehát csak egy vágást csinálok , ha mégis kisebb nyák kell úgy próbálom a méretet kialakítani hogy egy "csík" levágásával és két-három részre osztásával minél kisebb hulladékom legyen . A panel vágását a rezes oldalon kezdem , jó mélyen bekarcolom , fordítok és a másik oldalon is megvágom a panelt majd egyszerűen eltöröm . Aztán a vágásfelületet meghúzom csiszipapíron .
Talán már láttátok pár nyákomat, mármint hogy elég kicsiket csinálok, főleg smd, így nem meglepő, hogy nálam már volt, hogy ilyen alakzatot vett fel a maradék nyák. (a keret egy 10*16cm-s nyák volt valaha). itt azért elég necces lenne flex-szel, és pengével is nyiszálgatni a kis négyzeteket.
Egyébként épp most épül az új panelvágóm kis fúróval megvalósítva. Majd jöv hét szerda felé érkezik meg a fúró is, de ha kell, akkor tehetek fel képeket a nyák-megvezető-keretről is. Kb 1000ft-ből kijön, és a fúró holtjátéka adja az egész holtjátékát/hibalehetőségét.
Csíkokat használunk, nem vagdosunk ilyen művészi formákat.
Idézet: „Ezért jó a tapéta vágó !Nem ordít és olcsó .” Igy van, egyenes, gyors, csendes.
ja nekem is ilyen
Szia!
Bocsi hogy ezt mondom de, ez nekem egy kicsit brutális Törni? ÁÁÁáááá.... Én előkapom a kb 50 éves kézi lemezollót és nyik-nyak Bár kinek mi a jó... Üdv! Idézet: „egy kicsit brutális” Csempét..üveget..porcelánt is úgy törik ezek a brutális emberek
Az tudom hogy az üveget csempét sőt még a gipszkartont is törik..
Lehet hogy én szoktam hozzá ehhez a vágáshoz és brutálisnak tűnik nekem
Nem brutálisabb, mint bármilyen vágás. Hidd el, kipróbáltam ezt a módszert is, meg még sok másikat is. Olcsó, gyors, csendes, egyszerű. Persze a "profi" megoldás a karos asztali lemezvágó, de annak a beszerzése meglehetősen bonyolult...
A rezet milyen mélyen karcolod be ? Egészen a hordozóig ? Tehát kilátszik az üvegszál ?
lidi az a lényeg, hogy minél mélyebben vágd át.
Ezért kell mindkét oldalról karcolni, meg azért, hogy egyenes legyen a törés. Nekem a penge így van köszörülve, ez pár húzásra szinte átvágja a panelt. 50cm hosszú táblából szoktam csíkokat vágni minden erőlködés nélkül
Én is tervezem valami használható nyákvágó összeállítását, nagy szükségem lenne rá. Lassan kezdek belejönni a vasalásba, rakok is be egy képet a hitetlenkedőknek, mert még mindig vannak.
Hát igen...
Én "beszélhetek" itt erről hisz van kézi lemezolló is és 2 karok is... Az egyik karos alkalmatlan lenne erre a célra mert durva! Azzal régebben kb 40X4-5 mm es laposvasakat vágtunk (1.5m erőkarral) Üdv!
Én azon gondolkodom hogy valamiféle mini karos lemezvágó ollót kellene összehozni, amit satuba lehet befogni. Nem kell nagy erőt kifejtenie hisz a nyák nem túl vastag anyag, de lehetőleg 20 centit el tudjon vágni.
Csak azt nem tudom, hogy honnan lehetne megfelelő keménységű és vastagságú anyagokat beszerezni, illetve a felső vágóélt hogyan lehetne 'lekerekíteni'.
Lehet ilyet kapni boltban is, vaterán láttam néha akciósan. 10Eft alatt.
De ha koppintani akarsz, akkor boltit leutánzod, és feléből megvan árban. Sokat gondolkodtam ilyenen én is, aztán rájöttem, h én pont nem tudok ilyet használni a kis méretek miatt.
Mint mondottam a vágás 2s ig tart vagyis ez idő alatt nem hiszem, hogy akkár fel is kelnek, de mire felkelnek nem fogják tudni hogy mire, ennek feltétele, hogy előkészítem a nyákot egy biztos tuti helyen a vágára és lefogom, és akkor bekapcs, egy mozdulat, aztán mégegy és kikapcs, de ez gyorsabb a valóságban mint leírni . Egyébként én kertes házban lakok és ha kimegyek a műhelybe akkor ott fúrhatok, flexelhetek, akkár hajnalban is, senkit nem zavarok. Nem azt akarom bizonygatni, hogy az enyém a legjobb módszer de nekem ez jött be a legjobban.
Az üvegszálas lemez vágásakor keletkező por neméppen egészségbarát...
Az egészségnek úgyis annyi már, de ami mindig gond a flexszel és a fűrésszel, hogy pont mindig úgy jön ki, hogy a vágás vastagsága hiányzik a nyákhoz...
szerintem, ha ilyet akarsz,akkor simán össze lehet hozni.
én a leg nagyobb valószínűséget egy méh telepen látom rá. a vágóélnek szerintem egy rozsdamentes vastagabb fém megteszi bőven. a satu befogatásról lehetne gondoskodni úgy, hogy egy darab négyzetvasra szerelsz egy fém tálca szerűséget, vagy ha az nincs, akkor egy falapot, és a falapnak a szélére egy másik rozsdamentes lapot. a karnak, meg egy sima csavarral ellátott csuklót berakni és kész. a rozsdamentes szerintem azért jó, mert elég kemény, talán nagyon picit lehet csiszolgatni flexxel, vagy vékonykoronggal vágni, csak nagyon megeszi a korongot... szóval csak egyszer megcsinálod, és akkorát csinálsz amekkorát akarsz ha van lehetőséged a heggesztésre, akkormeg simán össze lehetne heggeszteni. remélem tudtam valamiféle ötletekkel szolgálni üdv: lewi
A rozsdamentes acélok szivósak,de nem éltartóak. Vágóélet késziteni belőle nem jó ötlet,pláne üvegszálas paneldaraboláshoz. Lehet jót is alkotni,de komolyabb felszereltség kell hozzá.Laprugó (féder) található minden hulladéktelepen,már csak a megmunkálását kell nyélbeütni.
Én a helyében valami gyorsacélt használnák... :yes:
Gondolj bele:hogyan fogja a gyorsacélt megmunkálni?
Ha mint vágóéleket használná,akkor is meg kellene oldani a rögzitését,márpedig ilyen anyagminőségbe nehéz furatot késziteni.
Nemtudom mennyire vagy tisztába a gyorsacél fogalmával,de ebből forgácsolószerszámokat gyártanak,többek közt marógépbe valót. Megmunkálni szikraforgácsolással szokták.
Tisztában vagyok avval hogy mi az...
Tényleg most hogy mondod köszörülni szokták Még reggel van nálam Kb 20 perce keltem |
Bejelentkezés
Hirdetés |