Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   394 / 3569
(#) Ricsi89 válasza zenetom hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
Nálam alapból pangás van. Sokszor nem is vágyok a társaságra, persze olyankor mindenki ír. Most meg itt unatkozok és sehol senki.
(#) _ampervadasz_ válasza wg_kezdo hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
Jóestét mindenkinek!

Idézet:
„Hát betörőből most van bőven az országban.
Én azon a véleményen vagyok, hogy a betörőt nem szabad megfogni, hanem hagyni lopjon csak amit akar.
Csak utána mikor már megtörtént szabad elkapni és ha lehet az akcióját rögzíteni is illik.
Akkor legalább 1-2 évre nyugta lehet az embernek.”


Ez nagyon is igaz. Hozzám kétszer próbáltak betörni, az elsőnél telefon, fényképező, pénz. Végeredmény: 296 ezer forintos kár, ebből a pénz. 150.000Ft. Jogerősen meg is itélték nekem, azóta se fizette ki az elkövető. Sebaj, mail formájában főügyészség, ők válaszoltak, hogy előterjeszették a biróságra az ügyet. A biróság is válaszol. Erre azóta kettő évet vártam (-ok), hogy legyen valami. Mivel nem fizették ki a pénzt, ezért, én a végrehajtási eljárást kezdeményezek fiztés után, ami azt jelenti, hogy egy végrehajtási költséget ki kell fizessek, majd azt vissza kapom, a 150.000*3X jegybanki alapkamat formájában.
Tehát ha "látogató" fizet, akkor is megussza pénzbirsággal, egy év hathónapos felfüggeszetett börtönnel. Hoppá. A végrehajtás után letöltendő.
Egy valami ajánlott: számítani kel a megtorlásra, ami egy riasztórendszer beépítésével, és legalább, kettő darab kamera fog figyelni, és digitalizálni, vagy VHS kazettára rögzíteni. Jelen esetben egy ilyen rendszer létesítése nálunk nemokoz problémát, mert itt már előre be lett csövezve mindenhová, és nemmindenhová, le lett füzve CAT5E kábel. A pénz, ha visszafolyt, ami biztos hogy pár hónapba beletik, akkor erre fog elmenni. Megéri. Nem kell hatalmas értékekre gondolni.

Szerk.: Egy CMOS kamera, PAL 640X480 Felbontással, 10.000Ft kürül van. Infraledekkel, és a hozzávaló alkatészekből, meg lehet valósítani, az éjjellátást. A méretei, olyan kicsik, hogy könnyen ellehet rejteni.
(#) kaszarobert válasza vicsys hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
Szerintem, tök jó ez a szőnyeg, dobjunk össze rá, és vegyük meg a wq_kezdő elöl, vagy legalább licitáljunk rá, hogy jól menjen fel az ára
(#) kaszarobert válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
Egyszer hozzánk is betörtek, amikor aludtunk. (Budapest belváros) A házban már minenhová betörtek, amikor aludtak (halál komoly!!!), csak hozzánk nem. Aztán hozzánk is. S azóta is hetente, havonta hajnalban, végigjárja az illetékes betörő a körfolyosókat, megrángatja a rácsokat, és bemegy ahol valamit elnéztek, rosszul zártak, kisablak stb.
A rendörség csak azt mondta, ők ezzel nem tudnak mit csinálni, mi vagyunk a hibásak, mert nem volt rácsunk. Én nem így érzem...
Mindegy már elköltöztünk, azóta van egy csomó fölösleges távkapcsolóm
(#) _ampervadasz_ válasza kaszarobert hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
Elhiszem neked. Erre felé, surranékonyabbak a tolvajok. A megtorlástól azért tartok, mert nem kevés pénzről van szó, és börtönt is kap a fejefölé, ráadásul közvetetten* ismerem az illetőket. Akikből, az egyiknek, van egy hatalmas rajstroma, és egy évvel idősebb nállam. .

*: akikkel barátkoztam még akkor, azoknak a bárátjuk voltak az elkövetők. Így jár, aki jóhiszemű, és a "karját nyújta" a másikért. Azóta már alaposabbb vagyok.
(#) KTobi válasza kaszarobert hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
Ki hogy fogy, jó kérdés.

Én 2006 szeptemberében 10 kilót lefogytam. Előzőleg már túlsúlyos voltam, akkortájt nem. Azóta már lassan felszedtem, és meg is haladtam. Előtte, fogyni nem tudtam, majd utána hízni. Fura a természet. Lehet, ha egyszer elkezdesz fogyni, nem tudsz leállni.
(#) hapro válasza Egry hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
Jó elmélet, de ez nem jó..

Így a kapott eredmények 0,35mm-0,46mm-ig jöttek ki.

De jobb ötletem nekem sincs.
(#) DuMatyi válasza kaszarobert hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Rács: a tűzoltó erre azt mondja: jobban félünk a betörőtől, mint a tűztől. Ez igaz. Volt a szomszédunkban egy öreg. Béla bácsi. Igencsak szeretett pityizálni. Elaludt, az olajkályha meg kigyulladt. A biztosító előírta a rácsokat a lakásbiztosításhoz. Szegény öreg felébredt, de már nem tudott kijönni! Akkor most melyik jobb? ha a betörő tarkón vág, amikor dulakodok vele, és nem szenvedek sokat; vagy ha benn égek a házban?! (Figyelem, sarkítás volt!) Szóval: nincs jó megoldás! Egy a szomorú: majdnem csak nincs jogom megvédeni magam... Aki áramot vezet a kerítésébe, az veszélyezteti a betörő testi épségét! Szegény, úgy tudom sajnálni! Az "ólommérgezésről" nem is beszélve. Megjegyzem: Szent László király idejében aki egy tyúknál nagyobb értéket lopott - ezzel aki az éhség miatt lop, megóvta... - annak sutty, levágták a kezét!
(#) Egry válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Ilyenkor szokták elmagyarázni, hogy ez nem idevaló téma. Nem csak ezen a fórumon, hanem máshol is ezt mondják.

A problémákról nem szabad beszélni, mert amiről nem beszélünk, az nincsen.
Tényleg nincsen?
(#) DuMatyi válasza Egry hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Minél inkább elkendőzünk, elbagatellizálunk, elfojtunk egy problémát, később kiborul a bili, és egyszerre jobban fáj, esetleg akkor már késő lesz... (Pl. a betegségek ilyenek) Egyébként ez egy olyan fórum, ahol nincs olyan dolog, amiről ne lehetne beszélni! Természetesen kulturáltan, anyázások nélkül. 21. századi európaiként nem kívánom azt, hogy annak, aki lopott, vágják le a kezét! Ilyesmit csak indulatból mond az ember. Például amikor egy idős néninek a nyugdíját lopják el, vagy amikor anyukámat harmadszor is kizsebelik, esetleg amikor hozzánk úgy törnek be, hogy leemelik a kertkaput, betolatnak... Igen, volt pofájuk! A csaholó 3 pulikutya ellenére! Ha a szomszéd nem zavarja meg őket, a lakásba is bemennek! No meg akkor, amikor olyanokat hall az ember, hogy xy apjához betörnek, az öreg résen van, a betörő menekül, a kertkapuban elfogja a hazatérő fiú, a betörő szerencsétlenül esik, meghal. A fiút bevarrják 3 évre... Tehát sem az önvédelemhez (mert ha ő késsel támad, nem "válaszolhatok" neki karddal, mert az "aránytalan" lenne), sem a magántulajdon hathatós védelméhez nincs jogom! Természetesen ez is sarkítás volt, de SAJNOS nem áll messze a valóságtól... Az amerikaiak sok minden miatt idióták, de ott akár le is lőheted a behatolót! Tehát a magántulajdon védelme SZENT ÉS SÉRTHETETLEN! Ja,és figyelembe veszik, ki "kezdte" a konfliktust!
(#) Frankye válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Ne haragudj, de egy ponton ellent kell mondanom Neked, bár a leírtakkal szinte szóról szóra egyetértek.
Ez az egy pedig a "ki kezdte" kérdése. Régi, de igaz mondás: Minden verekedés úgy kezdődik, hogy a másik visszaüt. Akármilyen konfliktus esetén nem lehet biztosan eldönteni azt, hogy mi is volt pontosan az elindítója. (Egy szakállas vicc jut az eszembe:
Kocsmában a nagydarab fószer odalép a békésen iddogáló hoz, és borízű hangon megkérdi:
- Szidtad az anyámat?!
- Én?! Áh, dehogy is... Hogy jönnék én ahhoz...
- Hát hazudok én?!)
Ha arról van szó, a kötekedésre, verekedésre, lopásra, és erőszakos bűncselekményekre mindig lehet "okot" találni. Habár kétségkívül "barbár" (a mai szemmel nézve) a lopás kézlevágással büntetése, de valljuk meg: hatásos. Tény, hogy sem a magántulajdon védelme, sem az emberi élet védelme nincs kellően táémogatva a törvények által, ma, Magyarországon.
(Épp tegnap hallottam: Egy férfi, aki az autójával elgázolt egy nagymamát, aki a babakocsiban az unokáját tolta át a gyalogátkelőn, mindezt fényes nappal, kiváló látási körülmények között, úgy, hogy mind a nagymama, mind a kisunoka belehalt, kapott 3 év fegyházat. És még enyhítésért fellebbezett az elkövető! Az ember esze megáll! Nem hogy örülne, hogy ennyivel megúszta! Ennyi az emberi élet értéke?!)
És még egy apróság: Ha emlékezetem nem csal, akkor Moldova György írta: Hirtelen felindulásból nem lehet lopni!
(#) vtsoftware hozzászólása Feb 10, 2009 /
 
Sziasztok

Egy újabb zenei kérdésem lenne.
Van "Vámosi János - Ne hagyd el soha" című zenéje.
Ennek az úm. dallamát felhasználta egy külföldi rapper - vagy hogyishíjják' - és az Ő zenéjében trombitán szól.
Namost, ez a zene kellene nekem de semmit nem tudok róla
Ha valaki legalább az előadót megmondaná nagyon hálás lennék...

Előre is köszönöm
(#) wg_kezdo válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
1. olvass egy kis statisztikát főleg Kalifornia állam börtöneinek kihasználtságáról. Vagy azt, hogy hány ezer embert csuknal le amerikában és utána a jogvédők hány embert engednek szabadon mivel alaptalan volt a vád is. (megjegyzem ilyenkor nem csak az a baj, hogy ártatlanul csuktak le valakit és tették tönkre az életét, hanem, hogy az igazi elkövető közben jó esetben is szabadon garázdálkodik).
Mindennek két oldala van.
Mondtak nekem egy érdekes történetet:

Fickó elment egy tóra vett egy napi engedélyt és elkezdett pecázni. Arra ment valaki aki csak sétált. A pecás megkérte segítsen már neki kibogozni a damilját. Odament a sétáló a tópartra és segített.
Arra ment a halőr majd megvágta a sétálót tiltott pecázásért. Miért?
Mert a törvény előírja, hogy aki 2 méteren belül tartózkodik és horgászfelszerelés van a kezében az pecázik.
Mindenki tudta, hogy baromság mivel ő nem pecázott, de akkor is megbüntették.

Nálunk ugyanennek a fordítottja igaz: Mindenki tudja, hogy ki a bűnös, de a törvények miatt nem tudják megbüntetni.

Talán végre észhez kéne térni.


(#) Egry válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
„Minél inkább elkendőzünk, elbagatellizálunk, elfojtunk egy problémát, később kiborul a bili, és egyszerre jobban fáj, esetleg akkor már késő lesz... (Pl. a betegségek ilyenek)”

Mostanában egy hivatalos személytől is elhangzott, hogy egy problémát akkor lehet orvosolni, ha kitárgyaljuk.
Meg is kapta „méltó” jutalmát.

A kézlevágásban én sem hiszek. Valamiért mindig a tolvaj kiált tolvajt és másra veri a balhét.

A „rendszerváltás” úgy kezdődött, hogy az „én házam az én váram”.
Erre, jött egy „polgári” kormány amelyik az ember legszentebb magántulajdonát a lakását, „bizonyos csoportoknak” „köztulajdonba” adta.
„Feltalálták” a megélhetési bűnözést.
Űzik is ezt az ipart rendesen.

Nem hiszek abban, hogy vizsgálni kellene, hogy ki kezdte.
Éjszaka, nappal, bármikor egy zárt ajtót figyelmen kívül hagyva hívatlan látogató érkezik, az csak ártó szándékkal történhet.
Mit kell ezen vizsgálgatni?

A saját kultúránk csapdájába estünk.
Mi többé - kevésbé jog követőek vagyunk és nem tudunk mit kezdeni azokkal, akik nem azok.

(#) Egry válasza wg_kezdo hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
„Mindenki tudja, hogy ki a bűnös, de a törvények miatt nem tudják megbüntetni.”


Komoly tévedés!
A társadalom egyelőre nagyobbik felét ugyan azon bűncselekmények elkövetőit ugyanazon törvények szerint el tudják ítélni.
Nem a törvények hiányoznak hozzá.
Bűncselekményt elkövethetnek, csak megnevezni NEM szabad őket.
Nem a bűn a bűn! Beszélni a bűnről, az a bűn.
Mivel, én nem ennek az Országnak a polgára vagyok, így nem illik véleményt alkotnom.
(#) Egry hozzászólása Feb 10, 2009 /
 
A segítségeteket szeretném kérni.
Hogyan tudok valami.pas –ból valami.obj –et fordítani?
Köszönöm.
(#) wg_kezdo válasza Egry hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Súlyos tévedés .

Ahonnan én származom ott mind1 volt, hogy melyik kisebbség tagja sőt inkább vegyült a kisebbség a többséggel és úgy loptak, raboltak.

Szóval, ha a körülmények adottak akkor minden nemzetiség lopni fog és ha a körülmények adottak akkor minden nemzetiség tisztességesen fog élni.
Erről mindig az az eset jut eszembe amikor egy roma nemzetiségi iskolába jött egy diplomás a cigány nyelvvel foglalkozó tanár aki meg akarta tanítani a szép és választékos cigány nyelvre az ottani diákokat.
Nagyon csúnya vége lett a dolognak.

Azért jutottunk idáig mert anno leegyszerűsítették a problémát.
Most is le akarják egyszerűsíteni a problémát. Rövid távon hatásos, de hosszú távon más módszer kell.
Ez az igazi művészet amikor a kettőt össze tudják hangolni.
Amúgy meg tapasztalat, hogy mindig a kis halakat fogják ki mivel az látványos eredmény a nagy halak pedig szabadon úszkálnak.
(#) wg_kezdo válasza Egry hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Turbo pascal?
(#) Egry válasza wg_kezdo hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Igen.
(#) Egry válasza wg_kezdo hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
„Szóval, ha a körülmények adottak akkor minden nemzetiség lopni fog és ha a körülmények adottak akkor minden nemzetiség tisztességesen fog élni.”

A lét határozza meg a tudatot?
Nem igazán működik a teória.
Bizonyos tudatú ember jobb létet teremt magának.
A kérdés már csak az, hogy kinek, mi a jólét?

Mi az, ami a világban a döntő többségnek van?
Pl. írásbelisége.
Minden „csoportnak” van?
Akiknek nincsen, azért nincsen, mert elvették tőlük, vagy azért, mert igényük sincsen rá?
Induljunk el innen és érdekes következtetésre juthatunk.
(#) Egry válasza wg_kezdo hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Egy dolog az, ha valaki szükségből elvesz valamit és más dolog az, aki öl az ölés kedvéért.
(#) wg_kezdo válasza Egry hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Láttam megpróbálni kiszakadni embereket azokból a bizonyos "csoportokból", segítettünk nekik, sikerült. Nem voltak sem okosabbak sem másabbak, mint azok akik ott maradtak. Egyszerűen SZERENCSÉJÜK volt.

A mai nemzedéket már nem lehet megmenteni, de nem születik mindneki bűnözőnek. Azzá kell válni és ez egy hosszú folyamat.

Ez kb olyan mint mikor minden vállalkozót adócsalónak tekint az APEH. Sz*r érzés elhiheted.
(#) Egry válasza wg_kezdo hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Láttam megpróbálni …
Én itt ki is szállnék ebből a sehova nem vezető diskurzusból.
Azért tenném ezt, mert azok, négyszáz éve élnek közöttünk és ennyi idő alatt nem sikerült hozzánk a többséghez idomulni. Nem is akarnak.
A „láttam megpróbálni”, hát az nagyon drága nekünk!
Túl sok a halottunk!
Szóval, nem biztos hogy indulatok nélkül tudnám folytatni, ezért befejeztem a témát.

A fajtánk államot alapít, ők meg kordont, kerítést és civilizációt rombolnak a porig.
(#) wg_kezdo válasza Egry hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Na azért valljuk be mi is tudunk rombolni.
Hány millió indiánt is pusztítottak ki a fajtársaink miután ellopták a jogos földjüket?
Hány millió más vallású embert öltek meg a keresztes hadjáratokban?
Vietnám, és a társai.
Megyünk gyarmatosítunk majd háborgunk.
Annyira vagy bűnös az indiánok kipusztítása miatt TE magyar, mint az a roma aki azt sem tudja tegnap mi történt mivel éppen 3 műszakban dolgozott.
Szóval szerintem is fejezzük be nem ide való téma.
(#) zolika60 válasza wg_kezdo hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Megnézném azt a háromműszakban dolgozó romát. Mit dolgozik? Fémet gyűjt?
(#) poros válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Csodálkozni fogsz de én ismerek ilyen családokat. A baj az ,hogy ök vannak kevesebben. Itt én is abba hagyom mert a többiekröl olyat találok irni,hogy topi örökre kitilt.
(#) poros válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Egyet értek veled ez nem politikai forum,de az olvasottak ki kényszeritették mondandomat.
(#) wg_kezdo válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Igen helyetted összegyűjti a szemetet

Témaváltás, készül a táncszőnyegem :yes:
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Sziasztok! Új vagyok ebben a fórumban.
nem tudom h jó hejre irok, de nem találtam ijen témát.
Hozzájutottam egy rosz beltélihez, nemtudom, meg e lehet csináni. képeket rkok köl róla.
megathenx

Be ne dőljetek neki (nekem)! Ezt egy jó kis iróniának szántam. Itt, ahol melózok, behozták kicserélni, hogy leesett a kamionról (a kamionos evvel nézi a TV-t), és véletlenül rá is lépett.
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Javaslom a kézrátételes gyógyítást!
Következő: »»   394 / 3569
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem