Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangváltók (készítése)

Témaindító: crom3x, idő: Okt 30, 2005
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
Lapozás: OK   19 / 133
(#) pl13 válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

óhnagyonszívesen.

Lehet, hogy a mélyközepet is lehetne piszkálni még, de ha jó így, akkor
(#) Bassmester válasza pl13 hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Jó a hangja, sokkalta szebben szól mint előtte, de ha van kivitelezhető ötleted a mélyközépre akkor szívesen kipróbálnám. A mélynél az a baj, hogy a hsz alapból, váltó nélkül is produkálja azt a nagy szakadékot 1kHz körül. Ezzel szerinted lehet bármit is csinálni annélkül hogy az egész rovására menne?
(#) csezoli21 hozzászólása Feb 8, 2009 /

Heló
Szeretnék egy olyan embertől segítséget kérni aki épített már magának 2 utas hangdobozt egy 8 Ohmos mély-közép hangszóróból, és egy 8 Ohmos magas hangszóróból! És az összes impedanciája a doboznak 8 Ohm, És kb. 130 Wattos a teljesítménye!
És van neki hozzá dobozterve, meg hangváltó terve, ami bevált! Nem lustaságból kérek ilyet hanem mert nem boldogulok ezzel a hangváltó témával,...
Jelentkezését várom akár itt, akár üzenetben!
Köszönöm
Heló
(#) ngyzoli válasza bakkerbela hozzászólására (») Feb 8, 2009 /

Azt én sem állítottam,h a monacor vmi világcsodája lenne...dehogyis.Csak éppen egész egyszerűen nem képeznek egy kategóriát a sal-lal,az mnc-kkel,meg a többi távolkeleti vacakkal,stb.A földbe döngölést speciel nem személyedre értettem.
(#) pl13 válasza ngyzoli hozzászólására (») Feb 8, 2009 /

Pedig ugyanúgy működnek a beszerzéseik, hasonlóan értékelhetetlenek az adatlapjaik, és a gyártási szórás is hasonló szinten jár.
Láttam már pár Monacor hszt SAL-tól megszokott hibával.
(#) pl13 válasza csezoli21 hozzászólására (») Feb 8, 2009 /

Ha van terv, miért nem másolod le simán?
(#) csezoli21 válasza pl13 hozzászólására (») Feb 8, 2009 /

Nincs terv, nem küld senki!
(#) Andreas89 válasza csezoli21 hozzászólására (») Feb 8, 2009 /

Hello
Ez így egészen tág, milyen ládát akarsz, mekkora hangszórókkal, hova akarod használni, mennyit szánsz rá, van-e konkrét elképzelés....
(#) csezoli21 válasza Andreas89 hozzászólására (») Feb 8, 2009 /

Itthoni Zenehallgatásra, a mély már megvan!
Kettő kétutas dobozt akarok amiben 1 mély-közép, meg 1 magas sugárzó van, és az össz. impedanciájuknak 8 Ohmnak kellene lennie Kb.-ra! És olyan 70 Wattra!
(#) Andreas89 válasza csezoli21 hozzászólására (») Feb 8, 2009 /

Milyen mélyed van? Pontos tipust ha lehetne..
(#) csezoli21 válasza Andreas89 hozzászólására (») Feb 8, 2009 /

Ez az!
És ez megy egy 130 Literes zárt ládába! Azért 4 Ohmos, mert így az erősítő 130 Wattot ad le!
És ezért kell 8 Ohmos mély-közép, magas hangszoró egy dobozba ! igy csak kb felét olyan 65-70 Wattot és ezért kell kb 130 Watt a kétutasba! Remélem érthetően írtam le!
(#) ngyzoli válasza pl13 hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Na jó,akkor kérdezek konkrétan: a monacor DT 252-es dóm,és SPH 170 mélyközép párosításról mi lenne a véleményed? Az árak;dóm-12e.mélyközép-15e.körül,(per/darab) vagyis a hsz-készlet már 50'fölött lenne.Plusz doboz,váltó,csati-k,stb...70e.alatt semmiképp nem lehetne megúszni.Esetleg alternatíva?
(#) djgombi válasza csezoli21 hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Tudnám hogy akarsz 4 ohmos szóróbol 8 ohm-os hangfalat csinálni Ezt csak ugy lehetne ha dupla mély lenne benne és ezek sorba kötve. +egy 8 ohm-os magas. Szerintem reflex doboz kellene neki ha már 130 literes.
(#) csezoli21 válasza djgombi hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Külön doboz az, tehát a 130 Literesbe megy a belinkelt mélynyomó, egy mély erősítőről!
És két dobozba akarok egy egy mélyközép, meg magas sugárzókat, mind a kettő 8 Ohmos lesz, és úgy akarom hogy a közös impedanciájuk 8 Ohm körüli maradjon,... És kb 130 Watt a dobozonkénti teljesítmény,...
Érthető?
(#) Nagy Tamás hozzászólása Feb 9, 2009 /

Bocs mindenkitől akinek a lelkébe gázolok,de ezeket a kínai szar hangszórókat el kell felejteni! A felét sem bírják ki annak a teljesítménynek ami rájuk van írva!! Akkor már inkább reflex! Vagy a következő lépcső a selection .
De 130w már nem szobába való.
(#) Bassmester válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Nem a Watt számit
Egy (helyesen írva) Celestion (ejtsd: szelsön) PA hangszóró, 1-2 W-on szól akkorát mint egy gagyi hifi hangszóró 30W-on.
(#) Nagy Tamás válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Így van ahogy írtad!
(#) pl13 válasza djgombi hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Az a hangszóró nem jó reflexbe.
(#) pl13 válasza ngyzoli hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

A DT-252-t ennyiért felejtsd el, a magasaiknál egyébként is néha esetleges a közontosítás, nem egy DT-99-em volt már ahol ferde volt a csévetest, és utólag nekem kellett behangolnom a megfelelő pozícióba.
Ha normális dómot akarsz ennyi pénzért, akkor ott a Peerless V-line, DX 25 vagy XT 25 magashsze.

A sima SPH-170 nagyjából egy HA17-582 képességeivel bír, az optikai élményt és az alukoasarat leszámítva. Ha alternatívát kéne mondanom sorozatban gyártott hangszóróval, akkor pl. HA17-634 lenne az, a 4 vagy a 8 ohmos verzió (a 6 ohmos nem használható annyira jól).
(#) pl13 válasza csezoli21 hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Egyvalami nem világos még, hogy lesz az erősítőből 2.1?
(#) csezoli21 válasza pl13 hozzászólására (») Feb 9, 2009 /

Heló
3 csatornát építek!
1 sztereó az ugye 2 csatorna, plusz 1 mono, ami előtt mélyszürő lesz,...
A másik topikon kérdeztelek hogy mi alapján válogassam össze a mély-közepet meg a magasat! Választottam az a kérdés jó e belinkelem minden átnéznéd nekem?

Ez a mélyládába!
Ez a mélyközép!
Ez a magas!
Szerinted jó lesz így? és a mély-közép, magashoz milyen hangváltó kéne? És hogyan lesz kábé a közös impedanciájuk 8 Ohm?
(#) csezoli21 válasza pl13 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

Heló!
Na? Nem segélsz? Ha nem szólj, semmi gond nincs akkor sem,...
(#) Bassmester válasza csezoli21 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

Ilyen pénzekért kár lenne ilyen hangszórókat venni, de Te tudod. Ha ránézésre, pusztán a vizuális benyomás alapján választasz hangszórókat, ládát még csak-csak tudsz tervezni hozzájuk valamilyet, de a hangváltó elkészítése már macerás lesz. Külön meg kell mérni a mély és a magas átvitelét a már kész dobozban és az eredményből kigondolni a hozzájuk való váltót, majd megtervezni azt. (igy sem olyan könnyű, mint amilyennek tűnik) A gyári frekvenciagörbékre, ilyen esetben nem jó hagyatkozni. (ha egyáltalán van) Otthoni zenehallgatáshoz nem érdemes autóhifis mélynyomót használni, inkább olyan hangfalat kell csinálni ami elég mélyre megy.
(#) csezoli21 válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

Heló
És akkor mégis mit javasolnál? esetleg márkára, vagy fajtára?
(#) ngyzoli válasza pl13 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

Oké...a peerless nem hangzik rosszul.A monacor-ok többsége szerintem is kissé túl van árazva.
(#) Andreas89 válasza csezoli21 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

Üdv!
Ugyanezt tudom irni énis, saját véleményem:
maradnék a két utas rendszernél, egy nagyobb 12, 15" méllyel ami jobb érzékenységő ( esetleg eminence) és hozzá egy magas, egyszerűű, csak 2 láda, könnyebb bekötni és ugyanennyiből kijön. És ha kell jobban is tud szólni..
(#) csezoli21 válasza Andreas89 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

És mennyivel drágább? Ahhoz egyszerűbb hangváltót csinálni? Tehát azt mondjátok felejtem el a 2.1 et?
Mely hangszórókat ajánljátok abból a márkából? Mit érdemes tudni róla?

Bulizni is akarsz vele, vagy tényleg csak szobai normál hallgatásra kell? Milyen erősítőről fogod hajtani?
(#) csezoli21 válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

Max házibuli, meg itthonra, de vájtfülü vagyok, meg szeretem a hangos zenét! KD mester által átdolgozott VF2! 2*130W

Mennyi pénzt szeretnél rászánni?
Következő: »»   19 / 133
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem