Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangváltók (készítése)
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
óhnagyonszívesen.
![]() Lehet, hogy a mélyközepet is lehetne piszkálni még, de ha jó így, akkor ![]() ![]()
Jó a hangja, sokkalta szebben szól mint előtte, de ha van kivitelezhető ötleted a mélyközépre akkor szívesen kipróbálnám. A mélynél az a baj, hogy a hsz alapból, váltó nélkül is produkálja azt a nagy szakadékot 1kHz körül. Ezzel szerinted lehet bármit is csinálni annélkül hogy az egész rovására menne?
Heló
Szeretnék egy olyan embertől segítséget kérni aki épített már magának 2 utas hangdobozt egy 8 Ohmos mély-közép hangszóróból, és egy 8 Ohmos magas hangszóróból! És az összes impedanciája a doboznak 8 Ohm, És kb. 130 Wattos a teljesítménye! És van neki hozzá dobozterve, meg hangváltó terve, ami bevált! Nem lustaságból kérek ilyet hanem mert nem boldogulok ezzel a hangváltó témával,... Jelentkezését várom akár itt, akár üzenetben! Köszönöm Heló
Azt én sem állítottam,h a monacor vmi világcsodája lenne...dehogyis.Csak éppen egész egyszerűen nem képeznek egy kategóriát a sal-lal,az mnc-kkel,meg a többi távolkeleti vacakkal,stb.A földbe döngölést speciel nem személyedre értettem.
![]()
Pedig ugyanúgy működnek a beszerzéseik, hasonlóan értékelhetetlenek az adatlapjaik, és a gyártási szórás is hasonló szinten jár.
Láttam már pár Monacor hszt SAL-tól megszokott hibával.
Ha van terv, miért nem másolod le simán?
Hello
Ez így egészen tág, milyen ládát akarsz, mekkora hangszórókkal, hova akarod használni, mennyit szánsz rá, van-e konkrét elképzelés....
Itthoni Zenehallgatásra, a mély már megvan!
Kettő kétutas dobozt akarok amiben 1 mély-közép, meg 1 magas sugárzó van, és az össz. impedanciájuknak 8 Ohmnak kellene lennie Kb.-ra! És olyan 70 Wattra!
Milyen mélyed van? Pontos tipust ha lehetne..
Ez az!
És ez megy egy 130 Literes zárt ládába! Azért 4 Ohmos, mert így az erősítő 130 Wattot ad le! És ezért kell 8 Ohmos mély-közép, magas hangszoró egy dobozba ! igy csak kb felét olyan 65-70 Wattot és ezért kell kb 130 Watt a kétutasba! Remélem érthetően írtam le! ![]()
Na jó,akkor kérdezek konkrétan: a monacor DT 252-es dóm,és SPH 170 mélyközép párosításról mi lenne a véleményed? Az árak;dóm-12e.mélyközép-15e.körül,(per/darab) vagyis a hsz-készlet már 50'fölött lenne.Plusz doboz,váltó,csati-k,stb...70e.alatt semmiképp nem lehetne megúszni.Esetleg alternatíva?
Tudnám hogy akarsz 4 ohmos szóróbol 8 ohm-os hangfalat csinálni
![]() ![]()
Külön doboz az, tehát a 130 Literesbe megy a belinkelt mélynyomó, egy mély erősítőről!
És két dobozba akarok egy egy mélyközép, meg magas sugárzókat, mind a kettő 8 Ohmos lesz, és úgy akarom hogy a közös impedanciájuk 8 Ohm körüli maradjon,... És kb 130 Watt a dobozonkénti teljesítmény,... Érthető?
Bocs mindenkitől akinek a lelkébe gázolok,de ezeket a kínai szar hangszórókat el kell felejteni! A felét sem bírják ki annak a teljesítménynek ami rájuk van írva!! Akkor már inkább reflex! Vagy a következő lépcső a selection .
De 130w már nem szobába való. ![]()
Nem a Watt számit
![]() Egy (helyesen írva) Celestion (ejtsd: szelsön) PA hangszóró, 1-2 W-on szól akkorát mint egy gagyi hifi hangszóró 30W-on.
Így van ahogy írtad!
A DT-252-t ennyiért felejtsd el, a magasaiknál egyébként is néha esetleges a közontosítás, nem egy DT-99-em volt már ahol ferde volt a csévetest, és utólag nekem kellett behangolnom a megfelelő pozícióba.
Ha normális dómot akarsz ennyi pénzért, akkor ott a Peerless V-line, DX 25 vagy XT 25 magashsze. A sima SPH-170 nagyjából egy HA17-582 képességeivel bír, az optikai élményt és az alukoasarat leszámítva. Ha alternatívát kéne mondanom sorozatban gyártott hangszóróval, akkor pl. HA17-634 lenne az, a 4 vagy a 8 ohmos verzió (a 6 ohmos nem használható annyira jól).
Egyvalami nem világos még, hogy lesz az erősítőből 2.1?
Heló
3 csatornát építek! 1 sztereó az ugye 2 csatorna, plusz 1 mono, ami előtt mélyszürő lesz,... A másik topikon kérdeztelek hogy mi alapján válogassam össze a mély-közepet meg a magasat! Választottam az a kérdés jó e belinkelem minden átnéznéd nekem? Ez a mélyládába! Ez a mélyközép! Ez a magas! Szerinted jó lesz így? és a mély-közép, magashoz milyen hangváltó kéne? És hogyan lesz kábé a közös impedanciájuk 8 Ohm?
Heló!
Na? Nem segélsz? Ha nem szólj, semmi gond nincs akkor sem,...
Ilyen pénzekért kár lenne ilyen hangszórókat venni, de Te tudod. Ha ránézésre, pusztán a vizuális benyomás alapján választasz hangszórókat, ládát még csak-csak tudsz tervezni hozzájuk valamilyet, de a hangváltó elkészítése már macerás lesz. Külön meg kell mérni a mély és a magas átvitelét a már kész dobozban és az eredményből kigondolni a hozzájuk való váltót, majd megtervezni azt. (igy sem olyan könnyű, mint amilyennek tűnik) A gyári frekvenciagörbékre, ilyen esetben nem jó hagyatkozni. (ha egyáltalán van) Otthoni zenehallgatáshoz nem érdemes autóhifis mélynyomót használni, inkább olyan hangfalat kell csinálni ami elég mélyre megy.
Heló
És akkor mégis mit javasolnál? esetleg márkára, vagy fajtára?
Oké...a peerless nem hangzik rosszul.A monacor-ok többsége szerintem is kissé túl van árazva.
Üdv!
Ugyanezt tudom irni énis, saját véleményem: maradnék a két utas rendszernél, egy nagyobb 12, 15" méllyel ami jobb érzékenységő ( esetleg eminence) és hozzá egy magas, egyszerűű, csak 2 láda, könnyebb bekötni és ugyanennyiből kijön. És ha kell jobban is tud szólni..
És mennyivel drágább? Ahhoz egyszerűbb hangváltót csinálni? Tehát azt mondjátok felejtem el a 2.1 et?
Mely hangszórókat ajánljátok abból a márkából? Mit érdemes tudni róla?
Bulizni is akarsz vele, vagy tényleg csak szobai normál hallgatásra kell? Milyen erősítőről fogod hajtani?
Max házibuli, meg itthonra, de vájtfülü vagyok, meg szeretem a hangos zenét! KD mester által átdolgozott VF2! 2*130W
Mennyi pénzt szeretnél rászánni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |