Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fadding-Neon

Témaindító: fireballelektro, idő: Feb 12, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) fireballelektro hozzászólása Feb 12, 2009 /

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy meg lehet-e oldani azt, hogy 1 neoncsövet rákötni 12V-ra, és egy olyan áramkörbe beletenni, ami azért felel, hogy a fényerejét változtassa teljesen halványodjon el, majd lassan erősödve teljes fénnyel világít.

találtam egy kapcsolást, amit megtekinthettekITTEN NI

kérdésem a következő: Lehetséges?
(#) zolee1209 válasza fireballelektro hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Szia!
Pusztán a neoncsövet erről nem lehet üzemeltetni. Ahhoz kell egy kisméretű inverter, többnyire a neoncsővel adnak ilyet a PC-s boltokban. Azt tudom elképzelni, hogy annak az inverternek a bementi feszültségét változtatod igény szerint. Erre egy lehetőség a LINK-en látható. Ebből megépítesz egy csatornát, a kimenetére egy teljesítmény-tranzisztort kötsz, ami vezérli azt a kis invertert. Szerintem ez megfelelő...

Köszi! Értem, de és ez folyamatosan fog nekem villogni? mert az a poén benne, mert egy erősítőbe lesz, amit építek, és az oldala plexiből van, pont azért hogy látszódjon, és azt akarom, hogy éjszaka apámék megőrüljenek az UV kék pulzálástól

Amit én linkeltem, az lassan erősőödik, majd valamivel gyorsabban elhalványodik. A sebességet a kondi értékével lehet variálni. De ha neked pulzáló kivitel kell, akkor keress egy 555-ös astabilt, aminek tudod állítani a frekijét, meg a kitöltését, annak kötsz egy tranyót a kimenetér és úgy állítod be, ahogy jól esik (vagyis minél jobban idegesítse az ősöket...).

ZSEAR

Meg tudnál dobni 1 linkel? bocs, de kezdő vagyok még Előre is köszi!

Hát azért igazán kereshetnél...
(#) zolee1209 válasza fireballelektro hozzászólására (») Feb 13, 2009 / 4

Összedobtam egy rajzot. Annyit kell tenned, hogy a motor helyére beteszed az invertert megfelelő polaritással. A rajzon látható két potival tudsz játszani ízlés szerint. Ha mindent jól számoltam, akkor 110Hz és 1Hz között tudod szabályozni a villogást, változtatható kitöltés mellett!

Neon vill.GIF

(#) fireballelektro hozzászólása Feb 13, 2009 /

ÓÓÓ

Köszi szépen
(#) zz0323 hozzászólása Máj 15, 2011 /

Hali,
azt szeretném kérdezni, hogy ez megvalósítható120cm-es 230-as neonnal is? Tehát amit plafonra raknak általában (gyújtó+folytó+kondi)
Pulzálásra lenne szükségem, 1-3Hz körül. Előre is köszi!
ja és 36W-os a cső (2db van benne)
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem