Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Fadding-Neon
Témaindító: fireballelektro, idő: Feb 12, 2009
Témakörök:
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy meg lehet-e oldani azt, hogy 1 neoncsövet rákötni 12V-ra, és egy olyan áramkörbe beletenni, ami azért felel, hogy a fényerejét változtassa teljesen halványodjon el, majd lassan erősödve teljes fénnyel világít. találtam egy kapcsolást, amit megtekinthettekITTEN NI kérdésem a következő: Lehetséges? ![]()
Szia!
Pusztán a neoncsövet erről nem lehet üzemeltetni. Ahhoz kell egy kisméretű inverter, többnyire a neoncsővel adnak ilyet a PC-s boltokban. Azt tudom elképzelni, hogy annak az inverternek a bementi feszültségét változtatod igény szerint. Erre egy lehetőség a LINK-en látható. Ebből megépítesz egy csatornát, a kimenetére egy teljesítmény-tranzisztort kötsz, ami vezérli azt a kis invertert. Szerintem ez megfelelő...
Köszi! Értem, de és ez folyamatosan fog nekem villogni?
![]() ![]() ![]()
Amit én linkeltem, az lassan erősőödik, majd valamivel gyorsabban elhalványodik. A sebességet a kondi értékével lehet variálni. De ha neked pulzáló kivitel kell, akkor keress egy 555-ös astabilt, aminek tudod állítani a frekijét, meg a kitöltését, annak kötsz egy tranyót a kimenetér és úgy állítod be, ahogy jól esik (vagyis minél jobban idegesítse az ősöket...).
ZSEAR
![]() ![]() ![]() Meg tudnál dobni 1 linkel? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Hát azért igazán kereshetnél...
![]()
Összedobtam egy rajzot. Annyit kell tenned, hogy a motor helyére beteszed az invertert megfelelő polaritással. A rajzon látható két potival tudsz játszani ízlés szerint. Ha mindent jól számoltam, akkor 110Hz és 1Hz között tudod szabályozni a villogást, változtatható kitöltés mellett!
ÓÓÓ
Köszi szépen ![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |