Fórum témák
» Több friss téma |
üdv mindenki! valaki épített már usb->rs232 átalakítót? Ha vki vmitudna ajánlani az jó lenne.
Próbáld ki esetleg ezt!
Én ezt jobban szeretem mert csak 1 oldalas nyák kell hozzá , akarok én is építeni ilyet de ahogy néztem alkatrészekkel is a végösszeg kb annyi lenne mintha vesz az ember egy gyári átalakítót (sajna nincs sample az FTDI Chip-nél)
Én az FT232R chip-et preferálom, mert nem igényel EEPROM-ot , felhúzóellenállást, kristályt. Minden bele van integrálva, így nagyon kevés diszkrét alkatrész hozzáadásával lehet belőle átalakítót csinálni.
freeman: Miért kéne sample? Beszerezhető , elfogadható árú tömegtermékről van szó. A termékminták kiküldését nem erre találták ki a gyártók. Nem kellene visszaélni ezzel. Itt alkalmazási példákat is találsz.
Én is megerősítem, az FT232RL nekem nagyon bejött. Van rá sok alkalmazási példa delphire, C-re, de símán kezeli sorosportként a hiperterminál a megfelelő driverrel. Az ára sem vészes 800-1200Ft az egész IC.
Esetleg felhasználhatsz egy USBs mobiltelefon adatkábelt is. Nekem pl egy Siemens -hez való van, ami a PL2303-t használja.
Sziasztok!
USB->UART átalakító nyákot szeretnék építeni ilyet: http://www.ftdichip.com/Documents/DataSheets/Modules/DS_UM232R.pdf Ennek oka egyszerű: nem nagyon lehet itthon kapni, ami meg van, az meg pokoli drága (soselectronic) Problémám, hogy rengeteget kerestem, de nem találtam olyan ferritgyöngyöt az USB 5 voltjának megszűrésére amit a datasheetben ír (itt a 19oldal lap alján: http://www.ftdichip.com/Documents/DataSheets/DS_FT232R.pdf Ha tudtok olcsón kész DIPmodult vagy ferritgyöngy beszerzési helyet akkor kérlek írjátok meg. Köszi
Nem biztos hogy a ferritgyöngyre szükség van egyáltalán. Számítógépbe való kártyákban találsz ilyeneket , esetleg rádiókészülékekben. Éppen floppy meghajtókat bontok, azokban is találtam. Egy kis huzal hurokra vannak felfűzve.
zseniális ötlet!! Bontott alkatrész...
Köszi!
Alternatív útja az USB-soros átalakítónak, AVR kedvelőknek.
http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB_RS232/IgorPlug-USB%20(AVR)%20RS232_eng.htm A lap alján található zip fájlban minden szükséges megtalálható. A komplett átalakító(ATtiny2313-al) kb. az FT232-es chip ára.
Sziasztok !
FT232RL chippel szeretnek egy USB -> RS232 atalakitot epiteni. Az lenne a kerdesem, hogy ha az FT chipen csak az RX, TX labakat hasznalom egy MAX 232 ICvel, akkor mennyire lesz ez teljes erteku RS232 ? A tobbi jeleket (RTS, CTS, DTR, DSR,..) hol szoktak hasznalni? Nekem PC es ARM gep koze kellene az atalakito, terminal komunikaciora. Udv.
Háát így már érthető, de nem ezt kérdezted
Teljesértékű lesz , ha nincs szükség átvitelvezérlésre. A portot úgy állítsd be, hogy a flow controll ( Átvitelvezérlés) szoftver legyen. A legtöbb alkalmazás nem használja a többi jelet, kivéve modem-ek és néhány speciális áramkör, ahol nem elég az RX/TX. Ha ilyen a helyzet, akkor a többi max232-ből tegyél arra a jelre amire még szükséged van (RTS/CTS vagy DSR/DTR) az RI-t (Ring Indicator) nemigen használjuk
Sziasztok!
Kérdésem lenne a témához kapcsolódóan... Vanak CNC gépeim amiken rs232 port van flopy meghajtó számára. Ha én építek (veszek?) soros/USB átalakítót , akkor az USB re csatlakoztatott pendrive fog működni a flopy helyett vagy nem? Jó lenne átalakítani mert nem kéne hurcolni egy 3 kilós flopy meghajtót géptől gépig csak egy 1 GB os pendrivot amin elfér az összes gép paramétere 10 évre visszamenőleg... Szóval működne ez vagy sem. Ha nem, mi lenne a megoldás, hogyan lehetne ezt összehozni? Előre is köszi a válaszokat.
A cnc-re hogy telepitenéd az átalakitó drivert? Mert anélkül meg nem szuperál!
Bár kétlem, hogy kapnál, (méginkább, hogy készitenél) sorosról-USB-re átalakítót ... Csak a forditottja van. :yes:
Ok, azért kérdeztem mert nem értek hozzá. Arra meg végkép nem gondoltam hogy driver is kell. Bár gondolhattam volna mert van egy gyári átalakító kábelem és van hozzá driver is. Szóval ez akkor meddő dolog, elfelejtem.
Köszi
pendrive-val össze sem tudod dugni
az egyik eszköznek HOST-nak kellene lenni!
Sziasztok !
FT232 -re ramerhetek szakadas vizsgaloval? (9V m.meter) Meres oka: nyakhiba/rovidzar/szakadas ellenorzes.
Sziasztok!
Már egy jó ideje szenvedek egy ft232bl átalakítóval . Problémám az hogy amikor összerakom a cuccot külső 93c eprommal nem ismeri fel a windows a hardware-t, de ha testre kötöm bedugáskor a 32-es lábát akkor felismeri a win ekkor átkötés kiszedve és olvassa a külső epromot de Mproggal nem tudok semmit csinálni vele pedig látja, hogy van rajta 1 device. Programozásakor pedig No device found hibábát ír.Ami fura hogy az Mprog 3.5 -ben nincs ft232BL csak BM talán ezért nem jó? Valaki tud erre megoldást, hogyan programozzam? Előre is köszönöm!
Az FT232BM és BL ugyanaz csak az egyik ólommentes. Milyen eeprom - ot használsz pontosan? Rémlik az adatlapból, hogy 93c46 kell 64x16 - os szervezésben. A memórián szokott lenni egy láb néhány gyártónál, amivel a szervezést tudod állítani pl. az ST - nél ORG a neve. Ezzel állítd 64x16 - os szervezésűre!
Üdv!
Építettem egy USB-soros átalakítót TUSB3410-es IC-vel. A gond az vele, hogy a gép nem ismeri fel, csak annyit ír, hogy ismeretlen eszköz. Minden jó, már a második IC-t tettem bele, hátha az a hibás, de így is változatlan a helyzet. Pontosan nem tudom, hogy az Eeprom foglalat miért is kell oda. Én azt nem raktam bele, lehet ez a hiba? Az eepromba akkor mit kellene égetni, mert van egy program, ami már a csatlakoztatott átalakítón keresztül égetné az eepromot, de fel sem ismeri a gép.
Ez nem ilyen 8051 alapú cucc mint a TUSB5052?
Abba firmware kellett, amit vagy a HOST tölt be a RAM-ba, vagy az I2C-s eepromból olvas ki. |
Bejelentkezés
Hirdetés |