Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK tervező programok összehasonlító tesztje
Lapozás: OK   2 / 5
(#) Attila86 válasza Báddzsó hozzászólására (») Okt 15, 2008 /

Idézet:
„persze ez nem igazán megvalósítható...”

Szerintem sem.

Így ahogy mondod, a program megtanulhatóságát mérnénk, nem pedig közvetlen a tervezés sebességét.
Illetve ez nagyban függene a tesztelő emberke számítástechnikai tudásától (felhasználó felület átlátása stb...), az angol tudásától és még talán az IQ-jától is.
(#) elektrocad válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 15, 2008 /

Meg a nyáktervezésben szerzett tapasztalatától, gyakorlottságától. És talán ez a legnagyobb tényező.
(#) Moderátor hozzászólása Okt 16, 2008

Minthogy felmerült az egyik társ topicban, hogy jó volna összehasonlítani a különféle NYÁK tervező programokat, úgy gondoltuk, hogy erre a legalkalmasabb mód egy összehasonlító teszt lenne.
Hogy a teszt szervezésével, az azzal kapcsolatos dolgok megbeszélésével ne terheljük az eredeti topicot, megnyitottam ezt a témát, és ide pakoltam át az összes, ezzel kapcsolatos hozzászólást.
A továbbiakban tehát folytassuk ebben a beszélgetést.

Az alapgondolat Báddzsó fórumtárstól származik, ebben a hozzászólásban említi:

Idézet:
„Gondoltam csinálok egy tesztet, ugyanazt a kapcsolást diptraceben és eagleben, melyikben végzek gyorsabban. Ha lesz időm megcsinálom.”
(#) icserny hozzászólása Okt 16, 2008 /

Érdekes lenne azt is megnézni, hogy a
Idézet:
„különböző lábtávolságú”
(0.5mm, 0.8mm, 100, 50, 25 mil) alkatrészek összehuzalozásával hogyan boldogulnak!
(#) Frankye válasza icserny hozzászólására (») Okt 16, 2008 /

Ez sem rossz gondolat, felvehető a "megoldandó feladatok" listába!
(#) Cseri_László válasza (») Okt 19, 2008 /

Már terveztem egy jó pár nyáktervező programmal, elég rég óta játszom velük. Két három nyák után kezd az ember rájönni egy progi korlátaira. Ha együtt tud élni velük használja, ha nem, újat keres! Attól függően hogy analógot, digitálist kis vagy nagy nyákokat tervez, mindenkinek más kell. Befutó nem lesz! Szerintem jobb lenne az általatok használt programok korlátait, hibáit leírogatni összegyűjteni, így mindenki igényei szerint választhat. (ha nincs a programhoz magyar leírás, lehet hogy csak nem találjuk a lehetőségeket benne)
(#) gulyi88 hozzászólása Okt 20, 2008 /

szevasztok..
ebben a tervezős "verseny" szerű összehasonlításban benne lennék énis (ha lehet)
(SPL 5 el / autorouter nélkül)
(annyit azért kérnék, hogy ha lesz ilyen buli, akkor ne csak inch-ben legyenek az adatok hanem méterben is)

Attillával mi tudjuk, hogy van egy hasonló országos verseny ...
( Országos Pattantyús Számítógépes nyomtatottáramkör Tervező Verseny (Győr))
az eredménylistán sajnos nincs fennt a használt progtam neve, az eredményeket meg szennyezi a mérés/építés eredménye is..
(#) Attila86 válasza Csaplar hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Üdv.!

Nos igen, rossz topikot találtál meg. De nem is baj, mert így felhoztad a témát ami már egy ideje feledésbe merült.

Kedves Mindenki!
Lesz ebből az összehasonlító tesztből (nyáktervező programok versenye) valami?
Kellene pár ember mindegyik nyáktervezőhöz (már többen jelentkeztek itt a topikban), egy időpont ami mindegyikünknek megfelel és egy olyan emberke aki ebben az időpontban közzé tenne egy nyáktervezési feladatot itt a fórumon. Persze a feladatot is össze kellene állítani, ezzel kapcsolatban már született pár hozzászólás...
(#) Moderátor hozzászólása Attila86 hozzászólására (») Dec 5, 2008

Csaplar vonatkozó hozzászólása áthelyezve ebbe a topicba.

Ha megbíztok bennem, szívesen vállalom a feladat összeállítását és kiadását, természetesen a korábban leírt alapelvek figyelembe vétele mellett.
(#) Attila86 válasza (») Dec 5, 2008 /

Na ná hogy megbízunk benned! (Legalábbis én biztosan.)
Akkor már csak tesztelő emberkék kellenének. Én magam beállnék az Eagle-s sorba. Még valaki?!
(#) lidi válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Én meg multisim/ultiboard -al próbálkoznék. De sok időm nincs, úgyhogy ne legyen túl rövid a határidő. Csak hétvégén tudok foglalkozni vele.
(#) gulyi88 válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

énis hadrendbe állnék SPL 5el..
(#) Frankye válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Idézet:
„Na ná hogy megbízunk benned! (Legalábbis én biztosan.)”

Köszönöm! Máris nem éltem hiába! Norberto barátomnak is sikerült örömet szereznem, két új emberkét is sikerült az ElektroTanyára meghívnom... Tisztára úgy érzem magam, mintha én lennék a Mikulás...
(#) lidi hozzászólása Feb 13, 2009 /

Nagyon leült a dolog. Na nem mintha annyira sok időm lenne, de érdekelne a vége. Ahogy látom a 3 gyakori programra már van 1-1 jelentkező. Esetleg még egy Protel -es, meg Proteus os kolléga jöhetne.
(#) Attila86 válasza lidi hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Én részemről továbbra is részt vennék a dologban.
(#) Frankye válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Én pedig továbbra is fenntartom a javaslatomat.
(#) lidi válasza Frankye hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Akkor várjuk a feladatokat. Lesz vele egy kis melód gondolom. De a végén látni fogjuk remélem a programok erősségeit/gyengéit. Esetleg mindenki leírhatná a tapasztalatait, amit a feladat megoldás közben szerzett. Ami érdekelheti a többieket.
(#) Attila86 hozzászólása Feb 13, 2009 /

Az eddig jelentkezettek:

Sprint Layout:
Gulyi88, Vicsys, Alkotó,

Eagle:
Attila86, Brezinajanika, Lucifer, krkic

Multisim:
Lidi,

Proteus/DipTrace/Protel99SE:
ybanez

Szerintem legalább 3-4 ember kellene programonként. Illetve vannak még programok amik tesztelésére senki sem jelentkezett egyenlőre. Kellene még pár ember...

(Hozzászóló kérésére szerkesztve. Frankye)
(#) lidi válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Tényleg jobb lenne több ember, de vagy nincs rajtunk kívül ember aki tudja ezeket használni, vagy csupa kezdő regelt az oldalra, vagy ennyit se akarnak tenni a közért, nemtudom. De ha pár napon belül nem jelentkezik még pár ember, akkor a semminél az is több ha mi hárman megcsináljuk. Azért is írok hogy szem előtt legyen a téma, hátha így észreveszik.
(#) ybanez válasza lidi hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Ahogy időm engedi, beszállok Proteus 7, Eagle 5.4, vagy (ha megtalálom ) DeepTrace üzemmódban.
Nem vagyok profi egyikben sem, egyiket ezért, másikat azért szeretem.
Esetleg Protel 99 SE ha ez játszik... :pirul:
(#) lidi válasza ybanez hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Nagyon jó ! Csak összegyűlik már egy kis tesztcsapat.
(#) vicsys válasza lidi hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

A SprintLayout-tal beszállok, de nem vagyok profi.
(#) Alkotó válasza lidi hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Azért még van egy fontos "távolmaradási" álláspont.
Lehet, hogy vannak olyanok, akik nem akarják sem magukról, sem a programjukról azt állítani, hogy jobb mint a másik. Ők CSAK annyit mondanak, hogy nekik elég jó, és az ELÉG is.

Félek, a teszt után sem lehet majd egyértelmű tanácsot adni a programválasztás előtt állóknak, hogy ezt, vagy azt a programot preferálják, mert vélhetően jobb mint egy másik.
Pl. Eagle és SprintLayout????? Elég különböző dolgok.

Azért szurkolok mindenkinek.
Ha tetszik a feladat, esetleg én is "Alkotok" a háttérben egy "pályamunkát" (monsjuk SL-ben, ami ugye főleg "fejbent" jelent, csak formát ad neki az SL)

Még egy okoskodó kérdést engedjetek meg. Számít az idő, mikor jó és rossz nyákterv múlhat rajta? Nem hiszem, amig az ésszerűség határain belül maradunk.

Alkotó
(#) lidi válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Én sem azért indulok el mert be akarom bizonyítani, hogy az amit én használok az a legjobb program. Valószínűleg nem használnék mást akkor sem, ha másik program győzne. Mivel fizikai fájdalmat okoz némelyik program kezelőfelülete. (pl proteus isis+ares) Csak simán érdekelnek ezek a progik, és csak kiderül hogyha valamelyik nagyon alkalmas egy bizonyos feladatra. Az idő természetesen nem számít .. nagyon. Azért ne egy hónapig tartson megtervezni egy nyákot. Az se számít hogy ki mennyire profi. Én sem vagyok az, kb 20-30 nyákot terveztem eddig életemben. Mindig tanul az ember valami új trükköt, szóval gyakorlásnak is fel lehet fogni. Mondjuk ezért lenne jó ha többen is lennének egy adott programra, mert a végén biztos lesznek rácsodálkozások, hogy "Hú, ez jól néz ki, hogy csináltad ?" Vagy egyik ember tanácsot tud adni a másiknak hogyan javíthatna, stb
(#) brezinajanika válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Én beszállnék,ha nem lenne gond az EAGLE 5.1.0-val
(#) Attila86 válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Frankye, vagy Vicsys vagy aki erre jár moderátor kiegészítené a hozzászólásomat Vicsys-el, Alkotóval és Brezinajanika-val?
(#) Frankye válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Itt vagyok! (Bocs, ma csak most kerültem gépközelbe.)
Természetesen kikeresem Attila, korábbi egyik hozzászólásodat, amiben a feladatot körvonalaztad (tippek a leendő feladatra), és nekilátok megírni a feladat kiírását.
A hozzászólásodat pedig máris megszerkesztem.
(#) Attila86 válasza Frankye hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Köszönöm, köszönjük!
(#) Lucifer hozzászólása Feb 14, 2009 /

EAGLE 5.4-el beszállnék, ha belefér a demóba a feladat, illetve hétvégén lenne a verseny.
(#) Frankye válasza Lucifer hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Véleményem szerint mind a két dolog megoldható. Felveszlek Attila korábbi listájába Téged is.

Attila: Nincs mit!
Következő: »»   2 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem