Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szeretném megköszönni a segítségedet,ugyanis valóban az infra vevő volt rossz.Én a kristályra gondoltam.Még
egyszer köszi!!!
Képet tegyél fel róla ha leht minél jobbat!(a tekercsről mit írtál,hogy megéget)A hangról is tehetnél fel hangfelvételt ha tudsz úgy jobban tudnánk szűkíteni!
A tekercsen csak a külsejét borító műanyagon volt csak ez a rozsdás folt. Csak azért írtam mert a nagyfesztrafó közelében volt. Délután majd akkor felteszek képet és a zúgásról hangot.
Ja a tv típusa: ITJ 44-52-4 vagy JTV 022 M (nem tudom pontosan melyik) Köszönöm a segítséget. Üdv
Nincs mit!
Elárulod hogy miért gondoltál a kvarcra?
köszi a választ, megnéztem a panel forrasztásait, rendben van mind. Mértem a feszültségeket, azok is jók, csak a képcső panelen levő 200V helyett 209-et mértem. Tekertem sorkimenő screen potiján és a kép beugrott. Ha igen felcsavarom a potit a kép megint elmegy, a hang megmarad. Mi lehet a gond? a táp primer részén a bufferkondit ki kell cserélni, mert fel van puposodva. még mit kellene cserélnem?
A kondit cseréld ki! Ne csak azt az egyet a többit is a tápban!Utánna nézd meg mit csinál!
Sziasztok
Itt van néhány kép a külső sérült tekercsről(már eltávolítva a sérülés) és a sérülés is. Hangot is mellékelek mert ez halható ha stand by-ből próbálom bekapcsolni. Valaki valamien tippet tud adni hogy mi baja van a dolognak? üdv
pedig nekem letölti és elindítja
Van msn-ed? átküldeném ott mégegyszer cstolom csak a hangot
Nekem is letölti de az a hang amiről te beszélsz /az elképzelésem szerint/ abból semmit sem hallani.
Jaaa hát eléggé halk pedig maxra volt tolva és tv mellett volt. ha hangosabban halgatod akor se hallani?
Szevasztok!Egy sikképcsőves televizióról szeretnék tanácsot kérni aminek az a baja,"mint lajikus"hogy a jobb szélén és kőzepén szin torzulást lehet tapasztalni ami enyhe foltokban,körülötte is vannak.Pl:a zöld itt teljessen lila a kék neon zőld stb.
Régebbi tapasztalataim szerint ezt orvosolni lehetett egy mágnessel erre a képernyő pozittivan válaszolt azaz reagált de a mágneses tér megszünésére a hiba visszaállt. Ha valaki tudna segiteni azt megköszönném.
Üdv!
A képcsőlemágnesező áramkör nem működik.Az úgynevezett PTK-t kellene kicserélni.Ne tegyél a képcső elé mágnest!Ha ki lessz javítva a hiba, eltűnnek a színes foltok.
Sziasztok!
Egy Orion ctv 2420 típusú tv-vel van olyan gondom h nincs kép, de osd menü elemei látszanak (csatornaszámozások, hangerőállítás, stb.). Scart-ról sincs kép és hang sem. Tudna valaki erre vmit mondani? Esetleg ha valaki tud rajzot, azt is megköszönném. Üdv.
Ha hang sincs, akkor:
Táphiba....nincs a vezérléshez alacsonyfeszültségű táp Tuner hiba.......lehet de nem valószínü... KF hiba.......mivel tök fekete a képcsö, és csak az osd látszik........... Proceszor részleges hiba /ettöl még cserélni kell/.....nem megy a proci videó kapcsoló része. Hát igy vakon nagyhírtelen. És ha volna rajz mondanám, hogy mit nézz meg.
Szia!
Nem állítottam a képen, úgy döntöttem jó lesz az úgy, végül is sok minden nem marad le a képről, viszont az AFC-vel megint problémák vannak. jelenleg 43 csatorna van beállítva rajta, 1-30-ig kisebb nagyobb hibáktól eltekintve tökéletes, viszont 31-43-ig nagy probléma van. Bekapcsoláskor ez a tartomány a legszebb, viszont néhány perc múlva a kép teljesen elmegy, egy kicsit várva (kb.30s) néhány csatornánál rákapcsolva a kép helyreáll, de csak addig, amíg el nem kapcsolok, ha elkapcsoltam visszakapcsolva ismét nincs kép. A bekapcsolástól számított kb. 5 perc múlva minden rendben lesz, és mindegyik csatornán rendesem bejön minden. Méregettem is, a 8V a C192-n egy kicsit ingadozik, 7.85V, és 8.10V között. A ZTK33C-n 35.2V van, amikor pedig az elmászott csatornán helyreáll a kép a T351 kollektorán a feszültség változik mindaddig, amíg a kép helyreáll.
Helló Mindenkinek!!
Egy számomra fontos kérdést szeretnék feltenni nektek.Van egy sony KV-32LS60K tipusú csöves tv-m.Olyan hibát produkál,hogy bizonyos idő elteltével(4-7 óra)kikapcsol és a led utánna 3-szor villan.Általában egy kis idő után be tudom kapcsolni(van amikor várni kell)Volt olyan is amikor a hibajelenség után bekapcsoltam,és volt hang de nem volt kép.Ekkor ötöt villant a led.Kerestem a neten a tv-hez a hibakódokat de nem jártam sikerrel, lehet csak rossz helyen keresgéltem.Mindenképp szeretném,ha meggyógyulna mert a képe az valami "csoda"(igaz annak idején egy kisebb vagyon volt a tv) Ha valaki tudja mi lehet a gond pls.segítsen nekem. Ui:bocs ,hogy idepofátlankodtam a fórumba de nem találtam jobbat. esetleg egy link a kódokról található valahol? Köszönöm,ha valaki tud tanácsot adni. Csaba
Sziasztok
az orion tv még mindig áll és tanácsra várok mert nem tudom mi van. Előző oldalon(145.) hang és kép is van a tvről. A hang az nagyon halk és csak nagy erősítéssel lehet tisztán hallani. Nem szeretek jóslatokba bocsátkozni de nekem a többiek és a tanárom elmondása szerint vagy a nagyfesz trafó vagy a trafó vezérlő tranyója szált el. Cáfolás megerősítés ? válaszokat előre is köszi üdv
Figyelj vacok. Az AGC trimmerét állítsd a legnagyobb erősítésre. Fogod látni, mert mikor leszabályzod akkor a kf jel zajossá válik, ezt húzd be a legtökéletesebbre.
Utána mérj rá a tuner VHFI,VHFIII,UHF kapcsolófeszültség lábra, mert valahol sétálgat a táp valószínuleg. most nincs előttem a rajz, de menet közben ellenőrizd a 12, 24, stb voltokat. A hangolófesznél kicsit sok a 35V. Azt az áramkört vizsgáld át . Volt már olyan, hogy 35V, de randszerint zajos, mivel a sorkimenő állítja elő a tápját. Nézd meg közelebbről a zeenerét, és kövesd át az áramkörét. ott lehet valahol a disznóság.
Szia!
Beírod a googleba hogy sony tv blinking codes és megtalálod mi mit jelenthet, én is ott kerestem rá először pedig nem egy tévét javítottam már de ezeket a kódokat sosem tudtam megjegyezni. A 3 villanás OVP azaz overvoltage protection, tulfeszvédelem hiba, többnyire a tápegységből ered. A primer oldalon és ha szükséges a szekunderben is cseréld az elkókat, valamint alaposan forraszd át a tápot és a sorvégfokozat (vizszintes eltérítés) alkatrészeit. Itt csak óvatosan, RÁÁÁZ! Még olykor kikapcsolt és feszültségből kuhúzott állapotban is. Az 5 villanás IKR protection (azaz a képcső katódárama kevés) azaz úgy érzi nem fűtött fel még a cső, addig nem adja rá a képet (bár az OSD az megy ilyenkor is). Erre megoldás a képcső nyakán lévő RGB végfok átforrasztása, illetve a G2 segédrács potméter (screen) kismértékű utánállítása. Esetleg a gyengülő képcső is okozhatja ezt, bár az állandóan, de sonyknál ez gyakori... Üdv!
Szia !
A tápban a primer oldali kiselkókat (4db) kicserélted már ? Mert akkor is hasonló a hangja amikor a tápban ki vannak száradva a kondik. Ha igen akkor ki kell forrasztani a sorvégtranyót (BU508D) és a C-E közé beforrasztani egy 100W-os izzót. A tv-t elindítani a távkapcsival és, ha az izzó világít és 145V körüli fesz. mérhető a C-E-között a táp jó és 90%-hogy sorkimenő trafó hibás. (Egyébként ennél a típusnál a trafó ki is szokott égni a burkolat és a vasmag között.)
Helló!
Köszönöm a gyors és pontos választ igyekszem
Szia
még nem nagyon nyúltam bele de kapcsolás nélkül nem nagyon tudok eligazodni. és nemazért hogy kötöszködjek tényleg nem akarok de ha stand by ig elér és ráíndításnál ciripel akor a táp elidul nem? de azért kicserélem a kondikat. üdv
Szia
Az a lényeg azon kívül, hogy elindul bírja-e a terhelést.... Közben megtaláltam a szervízkönyvét ebben benne van minden. Üdv.
Szia
Mivel kell megnyitni ezt a file-t? és honnan tudom leszedni? csináltam pár képet. Ebből felrakok kettőt. itt az ellenállás környékén [ami aszthiszem a 350v os kondit süti ki(?)] enyhén fekete a környéke(itt ellenálláscsere is volt, nem szakatt csak megégett az előző elenállás). Vélemény? üdv
heelo.van egy samsung tv em.az van vele hogy a kép összement kb 10 centisre középen.minden más dolgozik rajta ,van hang es csatornát is tudok váltani.ha tudnátok segiteni hogy hová nyuljak elöször?köszi
Szia
Djvu : Bővebben: Link (google a barátod ) Az említett ellenállásnak ninccs köze a ciripelő hanghoz úgy gondolom, látom a képeken, már 2 kondi ki van cserélve a tápban.
Nekem egy DELTON 5131-es tv-m van ,be van ragadva a program . Ha valaki tudna kapcsolási rajzot küldeni ,megköszönném.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |