Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   100 / 1271
(#) sfatzoltan válasza tonio hozzászólására (») Feb 14, 2009 /
 
Szeretném megköszönni a segítségedet,ugyanis valóban az infra vevő volt rossz.Én a kristályra gondoltam.Még
egyszer köszi!!!
(#) patexati válasza McDeath hozzászólására (») Feb 14, 2009 /
 
Képet tegyél fel róla ha leht minél jobbat!(a tekercsről mit írtál,hogy megéget)A hangról is tehetnél fel hangfelvételt ha tudsz úgy jobban tudnánk szűkíteni!
(#) McDeath válasza patexati hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
A tekercsen csak a külsejét borító műanyagon volt csak ez a rozsdás folt. Csak azért írtam mert a nagyfesztrafó közelében volt. Délután majd akkor felteszek képet és a zúgásról hangot.
Ja a tv típusa: ITJ 44-52-4 vagy JTV 022 M (nem tudom pontosan melyik)
Köszönöm a segítséget.
Üdv
(#) tonio válasza sfatzoltan hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
Nincs mit!
Elárulod hogy miért gondoltál a kvarcra?
(#) Muzulman válasza patexati hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
köszi a választ, megnéztem a panel forrasztásait, rendben van mind. Mértem a feszültségeket, azok is jók, csak a képcső panelen levő 200V helyett 209-et mértem. Tekertem sorkimenő screen potiján és a kép beugrott. Ha igen felcsavarom a potit a kép megint elmegy, a hang megmarad. Mi lehet a gond? a táp primer részén a bufferkondit ki kell cserélni, mert fel van puposodva. még mit kellene cserélnem?
(#) patexati válasza Muzulman hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
A kondit cseréld ki! Ne csak azt az egyet a többit is a tápban!Utánna nézd meg mit csinál!
(#) McDeath válasza McDeath hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
Sziasztok
Itt van néhány kép a külső sérült tekercsről(már eltávolítva a sérülés) és a sérülés is. Hangot is mellékelek mert ez halható ha stand by-ből próbálom bekapcsolni.
Valaki valamien tippet tud adni hogy mi baja van a dolognak?
üdv
(#) kocici17 válasza McDeath hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
A hangot elfelejtheted, mert 0.
(#) McDeath válasza kocici17 hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
pedig nekem letölti és elindítja
Van msn-ed? átküldeném ott
mégegyszer cstolom csak a hangot
(#) kocici17 válasza McDeath hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
Nekem is letölti de az a hang amiről te beszélsz /az elképzelésem szerint/ abból semmit sem hallani.
(#) McDeath válasza kocici17 hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
Jaaa hát eléggé halk pedig maxra volt tolva és tv mellett volt. ha hangosabban halgatod akor se hallani?
(#) Napstermaci hozzászólása Feb 15, 2009 /
 
Szevasztok!Egy sikképcsőves televizióról szeretnék tanácsot kérni aminek az a baja,"mint lajikus"hogy a jobb szélén és kőzepén szin torzulást lehet tapasztalni ami enyhe foltokban,körülötte is vannak.Pl:a zöld itt teljessen lila a kék neon zőld stb.
Régebbi tapasztalataim szerint ezt orvosolni lehetett egy mágnessel erre a képernyő pozittivan válaszolt azaz reagált de a mágneses tér megszünésére a hiba visszaállt. Ha valaki tudna segiteni azt megköszönném.
(#) tonio válasza Napstermaci hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Üdv!
A képcsőlemágnesező áramkör nem működik.Az úgynevezett PTK-t kellene kicserélni.Ne tegyél a képcső elé mágnest!Ha ki lessz javítva a hiba, eltűnnek a színes foltok.
(#) Gyufa84 hozzászólása Feb 16, 2009 /
 
Sziasztok!
Egy Orion ctv 2420 típusú tv-vel van olyan gondom h nincs kép, de osd menü elemei látszanak (csatornaszámozások, hangerőállítás, stb.).
Scart-ról sincs kép és hang sem.
Tudna valaki erre vmit mondani?
Esetleg ha valaki tud rajzot, azt is megköszönném.

Üdv.
(#) kocici17 válasza Gyufa84 hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Ha hang sincs, akkor:
Táphiba....nincs a vezérléshez alacsonyfeszültségű táp
Tuner hiba.......lehet de nem valószínü...
KF hiba.......mivel tök fekete a képcsö, és csak az osd látszik...........
Proceszor részleges hiba /ettöl még cserélni kell/.....nem megy a proci videó kapcsoló része.

Hát igy vakon nagyhírtelen. És ha volna rajz mondanám, hogy mit nézz meg.
(#) Vacok válasza kocici17 hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Szia!
Nem állítottam a képen, úgy döntöttem jó lesz az úgy, végül is sok minden nem marad le a képről, viszont az AFC-vel megint problémák vannak. jelenleg 43 csatorna van beállítva rajta, 1-30-ig kisebb nagyobb hibáktól eltekintve tökéletes, viszont 31-43-ig nagy probléma van. Bekapcsoláskor ez a tartomány a legszebb, viszont néhány perc múlva a kép teljesen elmegy, egy kicsit várva (kb.30s) néhány csatornánál rákapcsolva a kép helyreáll, de csak addig, amíg el nem kapcsolok, ha elkapcsoltam visszakapcsolva ismét nincs kép. A bekapcsolástól számított kb. 5 perc múlva minden rendben lesz, és mindegyik csatornán rendesem bejön minden. Méregettem is, a 8V a C192-n egy kicsit ingadozik, 7.85V, és 8.10V között. A ZTK33C-n 35.2V van, amikor pedig az elmászott csatornán helyreáll a kép a T351 kollektorán a feszültség változik mindaddig, amíg a kép helyreáll.
(#) borbelly hozzászólása Feb 16, 2009 /
 
Helló Mindenkinek!!
Egy számomra fontos kérdést szeretnék feltenni nektek.Van egy sony KV-32LS60K tipusú csöves tv-m.Olyan hibát produkál,hogy bizonyos idő elteltével(4-7 óra)kikapcsol és a led utánna 3-szor villan.Általában egy kis idő után be tudom kapcsolni(van amikor várni kell)Volt olyan is amikor a hibajelenség után bekapcsoltam,és volt hang de nem volt kép.Ekkor ötöt villant a led.Kerestem a neten a tv-hez a hibakódokat de nem jártam sikerrel, lehet csak rossz helyen keresgéltem.Mindenképp szeretném,ha meggyógyulna mert a képe az valami "csoda"(igaz annak idején egy kisebb vagyon volt a tv)
Ha valaki tudja mi lehet a gond pls.segítsen nekem.

Ui:bocs ,hogy idepofátlankodtam a fórumba de nem találtam jobbat.
esetleg egy link a kódokról található valahol?
Köszönöm,ha valaki tud tanácsot adni.
Csaba
(#) McDeath hozzászólása Feb 16, 2009 /
 
Sziasztok
az orion tv még mindig áll és tanácsra várok mert nem tudom mi van. Előző oldalon(145.) hang és kép is van a tvről. A hang az nagyon halk és csak nagy erősítéssel lehet tisztán hallani.
Nem szeretek jóslatokba bocsátkozni de nekem a többiek és a tanárom elmondása szerint vagy a nagyfesz trafó vagy a trafó vezérlő tranyója szált el.
Cáfolás megerősítés ?
válaszokat előre is köszi
üdv
(#) kocici17 válasza Vacok hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Figyelj vacok. Az AGC trimmerét állítsd a legnagyobb erősítésre. Fogod látni, mert mikor leszabályzod akkor a kf jel zajossá válik, ezt húzd be a legtökéletesebbre.
Utána mérj rá a tuner VHFI,VHFIII,UHF kapcsolófeszültség lábra, mert valahol sétálgat a táp valószínuleg. most nincs előttem a rajz, de menet közben ellenőrizd a 12, 24, stb voltokat.
A hangolófesznél kicsit sok a 35V. Azt az áramkört vizsgáld át . Volt már olyan, hogy 35V, de randszerint zajos, mivel a sorkimenő állítja elő a tápját. Nézd meg közelebbről a zeenerét, és kövesd át az áramkörét. ott lehet valahol a disznóság.
(#) djmagoo válasza borbelly hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Szia!



Beírod a googleba hogy sony tv blinking codes és megtalálod mi mit jelenthet, én is ott kerestem rá először pedig nem egy tévét javítottam már de ezeket a kódokat sosem tudtam megjegyezni. A 3 villanás OVP azaz overvoltage protection, tulfeszvédelem hiba, többnyire a tápegységből ered. A primer oldalon és ha szükséges a szekunderben is cseréld az elkókat, valamint alaposan forraszd át a tápot és a sorvégfokozat (vizszintes eltérítés) alkatrészeit. Itt csak óvatosan, RÁÁÁZ! Még olykor kikapcsolt és feszültségből kuhúzott állapotban is.

Az 5 villanás IKR protection (azaz a képcső katódárama kevés) azaz úgy érzi nem fűtött fel még a cső, addig nem adja rá a képet (bár az OSD az megy ilyenkor is). Erre megoldás a képcső nyakán lévő RGB végfok átforrasztása, illetve a G2 segédrács potméter (screen) kismértékű utánállítása. Esetleg a gyengülő képcső is okozhatja ezt, bár az állandóan, de sonyknál ez gyakori...

Üdv!
(#) djmagoo válasza djmagoo hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
(#) Vatti válasza McDeath hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
Szia !

A tápban a primer oldali kiselkókat (4db) kicserélted már ? Mert akkor is hasonló a hangja amikor a tápban ki vannak száradva a kondik. Ha igen akkor ki kell forrasztani a sorvégtranyót (BU508D) és a C-E közé beforrasztani egy 100W-os izzót. A tv-t elindítani a távkapcsival és, ha az izzó világít és 145V körüli fesz. mérhető a C-E-között a táp jó és 90%-hogy sorkimenő trafó hibás. (Egyébként ennél a típusnál a trafó ki is szokott égni a burkolat és a vasmag között.)
(#) borbelly válasza djmagoo hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
Helló!
Köszönöm a gyors és pontos választ igyekszem
(#) McDeath válasza Vatti hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
Szia
még nem nagyon nyúltam bele de kapcsolás nélkül nem nagyon tudok eligazodni.
és nemazért hogy kötöszködjek tényleg nem akarok de ha stand by ig elér és ráíndításnál ciripel akor a táp elidul nem? de azért kicserélem a kondikat.
üdv
(#) Vatti válasza McDeath hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
Szia

Az a lényeg azon kívül, hogy elindul bírja-e a terhelést.... Közben megtaláltam a szervízkönyvét ebben benne van minden.
Üdv.
(#) McDeath válasza Vatti hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
Szia
Mivel kell megnyitni ezt a file-t? és honnan tudom leszedni?
csináltam pár képet. Ebből felrakok kettőt. itt az ellenállás környékén [ami aszthiszem a 350v os kondit süti ki(?)] enyhén fekete a környéke(itt ellenálláscsere is volt, nem szakatt csak megégett az előző elenállás).
Vélemény?
üdv
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Feb 17, 2009 /
 
heelo.van egy samsung tv em.az van vele hogy a kép összement kb 10 centisre középen.minden más dolgozik rajta ,van hang es csatornát is tudok váltani.ha tudnátok segiteni hogy hová nyuljak elöször?köszi
(#) Vatti válasza McDeath hozzászólására (») Feb 17, 2009 /
 
Szia
Djvu : Bővebben: Link
(google a barátod )
Az említett ellenállásnak ninccs köze a ciripelő hanghoz úgy gondolom, látom a képeken, már 2 kondi ki van cserélve a tápban.
(#) petyes hozzászólása Feb 18, 2009 /
 
Nekem egy DELTON 5131-es tv-m van ,be van ragadva a program . Ha valaki tudna kapcsolási rajzot küldeni ,megköszönném.
(#) McDeath válasza Vatti hozzászólására (») Feb 18, 2009 /
 
Szia
Már meg tudtam nyitni és ma meg is nézem hogy hová mi való
és igen a google tényleg csodákra képes
Következő: »»   100 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem