Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangváltók (készítése)
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
Erre a kérdésre, ennyi infóból senki nem tud válaszolni.
hát pl. konkrétan milyen hangszórók, doboz...
free air hangszóróról lenne szó,,az mnc 16-os sunset szettje autóban van ,,hangváltója nincsen igy vettem 2 szettet,,ezért próbálok neki valamit öszehozni..egyet a kocsiban itt egy dvd-s fejegység van ami hajtja a szettet egyenlőre a magas 1db 4.7mikrós kondival van vágva semmi több a mély pedig mindent megkap ,,,egyet pedig idebentre a pc-hez azt egy jamo 2utas hangfalba tettem pont belepaszolt ez egy 15literes reflex doboz,,tipusa jamo cornet 50.az egyikben volt egy kétutas első rendü váltó,,azzal kipróbáltam de nincs öszehasonlitási alapom más váltóval,és ebből meg csak 1 van
Ha tudsz segiteni,mindent szivesen fogadok,és köszi
Autóban lehet, hogy elég a magas elé egy kondi, nem lehet tudni, a hangszóróktól függ.
Szemből hallgatva azért lehet, hogy valami szűrés a mélyközép elé is kéne, mivel 4 ohm, ilyen 330-470uH körüli érték.
Értem,,és idebentre mi alapján vágjak frekvenciát?Van e tipped..nem vagyok nagyigényü csak egy kiindulópontot keresek,, bár gondolom nehéz igy..
üdv
Sokkal többet nem tudok mondani, mint az előbbi értékek. Van ezekről vmi kép a neten? Hogy legalább ránézésre kitaláljak vmit..
Van persze ez a leghamarabbi amit találtam neked..Bővebben: Link
Üdv! Hogyan tudok csinálni 12milihenris tekercset hangváltóhoz? hogyan lehet kiszámolni ?
Keress a neten valami vasmagos tekercs kalkulátort.
Légmagosra van több is, de ekkora bazinagy tekercset vasmagra érdemes tekerni. Milyen váltóba kell ekkora érték
Van négy darab 30centis mélyközepem és ki szeretném próbálni hogy szól akkor ha leszűröm 150Hz-től, hogy csak az alatt szóljon, mert így igazán rondán szól középtartományban.
Na megvan a gyárija olyan 16.5mH ha jól számoltam vasmagos csak egy kondit kell hozzá rakni így sokkal jobban szól. Most van rajta egy 220µF és egy 470µF és egy 2200uFos kondi párhuzamosan tekercs meg sorba kötve. Ha növelem a kondenzátor kapacitását akkor még több középhangot vág le. Kérdés az mekkora kondit lehet ide illeszteni amí még ész szerű ?
2200uFarad a hangváltóban??? Komoly...És az erősítő "életben van" még?
Tudom. Ez rengeteg de igy nincs csunya középhangja... Amugy ez az erősítő elnyűhetetlen
Ha külön végfok hajtja a hangszórókat, akkor inkább aktív szűrőt csinálj
Töltsd le a FilterPro progit, aztán hajrá. Ha passzívat csinálsz, akkor inkább (8mH / 122/µF-100V) másodrendűvel próbálkozz. Ennél nagyobb kapacítás értéket, szerintem ne nagyon tegyél hangváltóba.
Most a gyári tekercse és egy 220µF--os kondi van rajta.
Heló
Bocsi a kimaradásért, csak nem tartózkodom otthon és ritkábban férek gépközelbe! Szóval szerinted az lenne a legideálisabb ha 1 dobozba kettő HA22-599 160 Literes dobozba kábé! És ehhez DT-99 magas? És hogy kéne bekötni? A két mélyet sorosan egymással? A magast meg párhuzamosan a két méllyel? És ennél a variánsnál hogyan lehet megoldani a hangváltó problémát? Meg 1 doboz összes impedanciája hogyan lesz 8 Ohm?
Nah. A doboz két hangszórónál 80 liter, a magasnak nagyjából jó a DT-99, a bekötés úgy működhet, ha 8 ohmot szeretnél, hogy két 4 ohmos HA22 sorosan (ez az 594 rajzszámú hangszóró), és velük párhuzamosan a magas, persze megfelelő szűrőket kell használni a hangszórók előtt, akkor lesz 8 ohm az impedancia.
De jobb volna a két mélyközepet párhuzamosan kötni, és inkább 4 ohmra váltani, csak ezt nem tudom az erősítőd hogy viselné. Mondjuk ha Te építed, akkor a tápfesz. csökkentésével esetleg lehet 4 ohmhoz igazítani.
Nincs gond a 4 ohmmal, szóval akkor hogyan legyen?
hú, hát nem könnyű. Mélyhsz elé egy olyan 470uH körüli tekercs, meg a hsszel párhuzamosan kb. egy 6,8u + 4,7 ohm zobel tag.
Magasnál nem sok ötletem van a soros kondin kívül, 4,7-10µF-ig valahol.
Akkor a két nyolc ohmos hsz párhuzamosan. Egyértelmű.
akkor mind a 3 hsz: a kettő mély meg az egy magas mind párhuzamosan van, le tudnád nekem rajzolni hogyan kéne a hangváltó? elég egy egyszerűbb rajz is meg az értékek is legyenek rajta! megköszönném!
Heló
Ja azt elfelejtettem hogy 4 Ohmon 130 Wattos az erőlködő! Úgy is jó a 3 hangszoró? Nem lesz túl nagy az erősítő teljesítménye hozzá?
Elvileg határeset, szóval épp belefér. De majd próbáld ne mindig maximumra tekerve hallgatni.
Heló
Oké! Ez a magas: HG2,5-639 esetleg a dt-99 helyett jó lenne szerinted?
Köszi szépen!
Igy már előrébb vagyok..a héten nekilátok és megcsinálom a tekercseket aztán elválik,,addig is minden jót
Hát a DT-99 általában jobb azért, főleg a felső oktávban. Annál is volt már hibás példányom, de sajnos a 100%-ig biztos magashszek drágábbak kicsit.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |