Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
NEEEE! nagyon jó az a tekerő gomb! Szerintem illik hozzá! Egyébként nagyon szép, ízléses, igényes munka! Gratulálok hozzá!!!!!!
Kinek a Pap, kinek a Papné, kinek a Paplan...
Én az összes GU50-emről leszedtem a sapit, mert szerintem úgy néz ki benne, mint egy csoszkó dokkmunkás! Meg amúgy is, minek neki SAPKA!, nem fog fázni a feje, ha felfűtöm, az tuti!!
És ilyenkor átteszed azokra a csövekre, amit épp nem fűtesz?
Szia KOMA!
Szerintem nagyon rossz helyen kopogtatsz! Már másodjára nézed a topicot Shopping Centernek! Ha visszaolvasnál, tudnád, hogy itt a srácok abból építenek, ami van, márkafüggetlenül, sokszor MÉH telepről guberálva, minél alacsonyabb költségvetésből! /látsd Müszi bajtárs 1000Ft-os erősítgetőjét/ Ha esetleg nálad az eladhatóságot, vagy a belé vetett bizalmat növeli a márkajelzés az alkatrészeken, akkor vagy szitáztatsd rá a beszerezhetőre, vagy nyúlj bele jó mélyen a zsebbe, és látogatsd meg az elektroncso.hu-oldalt, és "kommunikálj" Bozó Balázs kolégánkkal. Hátha ő be tudja szerezni ezeket az alkatrészeket, így bevásárló-listástul... Sok szerencsét a jobb minőségű erősítő építéshez!
Jó idő van rájuk! újságpapírba tekerve /mint a homeless-ek/ szivacs ágyban, kartondobozba összezsúfolva, hogy "egymást is melegítsék "
És nincsennek kitéve a minuszok csípős hatásának. Ja és képzeld, a fémfelépítmény a legjobb hőszigetelő anyaggal van körbeszigetelve!!! A VÁKUMMAL! Egykori elképzelésem az volt, hogy vágatok szép karikát sárgarézből, ami pont elfér a peremén belül, és hőálló ragsztóval odaragasztom a szívócsonkhoz. Sokkal szebb, mint az alu sapka!
Köszönöm igyekeztem.
Kezd magas lenni a színvonal köszönhetően a te munkáidnak is. Csak próbálom tartani a lépést. Egyébként ehhez a nagyon régi tekerő gombhoz választottam ilyenre az erősítő színvilágát. Képzelheted mennyire elkeseredtem amikor először azt tapasztaltam hogy senkinek sem tetszik.
700db fölött vagyok biztosan, hamarosan meglesz az ezer, remélem.
Ha Cirokl kolléga is besegít picit, hamarabb meglesz És Te hogy álsz a mono21-gyel? Nekem fullosan kész. üdv: Müszi
Csöves testvérek, zenészek, figyelem!
Pacsirta rádió hangszóró nagy mennyiségű csőre cserélhető. A hangszóró minősége hibátlan, egy szem folt nincs a membránon, olyan, mintha most jött volna ki a gyárból . Ha hazaérek linkelek egy képet is. Akinek kell közületek, jelezze! Csakis kizárólag csere, pénz nem. üdv: Müszi
Nekem meg készül a pcl86-om,igaz,Danammanl közös projekt.Nem valami szép a légszerelése,ha lenne kép róla,biztosan sokan ilyen fejjel néznék.De a pákák miatt volt,ezt majd ő is elmondja.Már ki lett űzve belőle a százholdas pagony,csak egy kis brumm van benne.Az enyémben a brumm egy kicsit több,és magasabb frekin van benne a búgá,míg amit Danaman csinált,abban sokkal keveebb van,és csak egy kis 50hz-es brumm van benne.Valószínűsítjük,hogy azért búg egy kicsit,mert a fűtésnek a vezetékje keresztülhalad egy két dolgon,de nem vészes mértékben,és talán a váltófesz is közrejátszhat.Majd kiderül jövőhéten,amikor folytatjuk aq munkát.
Én is váltófesszel fűtök, és nincs egy szál macim se
Raktam a ide már többször egy bevált táprajzot, keress rá. üdv: Müszi
Szia : Müszi ahogyan megigértem azt be is fogom tartani !
Nekem kéne, de mondd! Milyen csövet adjak érte?
Van 15 -ös, 18-as réz... 1/2"-os vas...
Bármilyen cső lehet, csak sok legyen.
Nem baj ha piszkosak, felirata kopott. üdv: Müszi
Müszi, nem kell cső a graetz után, anélkül is meg lehet csinálni, Nálad bármennyire is bevált. A késleltetést egy szál kapcsolóval meg lehet oldani, és az a pár 10V is megmarad, ami az egyencsövön esne, ráadásul fűteni sem kell.
Ha annyira ragaszkodsz a csőhöz, akkor szerezni kell szimmetrikus trafót, és máris lehet elfelejteni a sziliciumot.
Hát az az igazság hogy talán nekem is van gyári állapotú pacsirta hangszóróm, 2 -2 darab ! + a condi hangszóró is . Én is szivesen elcserélném valamire ?
Nagyszerű, oda már csak egy AZ21-es hiányozhatna. Tegnap kaptam 1 használt példányt, egyszer csak leutazik Surányba.
Szia
Ha már itt szóba jött a tápegységed érdekelne hogy a késleltetésnek berakott csövet miért a kondenzátorok elé raktad? Ha utánuk lenne akkor nem terhelné meg a csövet a nagy kapacitású kondenzátorok hirtelen feltöltődése. Nem kötözködés! Tényleg érdekel. Mondjuk szűrő tagnak jó.
Jól néz ki gratulálok.
Mekkora teljesítményt szeretnél kivenni belölle?
Müszinek biztos van rá elmélete, de ilyen öszvér megoldású tápot még senkitől nem láttam.
Ha egy csöves brummos, azt manapság már biztos nem a tápegységről szedi össze. Régen nagyon kicsi szűrőkondik álltak csak rendelkezésre, a készülékek akkor is működtek. A legtöbb asztali rádió (még egy Pacsirta is) 50+50 µF -os kondival rendelkezett. Ezt hiába cseréltem ki nagyobb (100+100 µF ), a brummszint semmit sem változott. A megfigyelések megerősítettek, hogy a hálózati trafó "megszórja" a kimenőt, a minimális kis "maci" emiatt van (mert már a bekapcsolás pillanatától jelen volt, a felfűtés "csak" a "hangszínét" változtatta némiképp' meg).
Azért ötletes Müszi megoldása!
Abban teljesen igazad van hogy a brumm jelentős részét a háló trafó okozza. Amikor fülhallgatóval keresgélem a kimenők ideális helyét 30-40cm távolságból is sikerül néha a vétel.
Vettem minap 3db ECC82 és ilyet csinál.
Jó ez így?Állítólag új.6,3V-ról fűtöm. Elötte is volt benne egy ECC82 de az nem csinálta ezt. Csak 3GPP-ben tudtam felrakni, ha kell átkonvertálom de fel kell rakni a progit
Ez azért van, mert a hideg ellenállása sokkal kisebb a fűtőszálnak, mint amikor már forró. Ezen segíthet a "lágyindítás" (amit azért nem csak félvezető hegyekkel tudok elképzelni). A fórumon volt erről szó, többen állították (én magam is), hogy nem ég ki a fűtőszál, de nekem nemrég mégis kiégett egy ECL L-részének a fűtése. Reméljük, a Tiéid nem járnak így.
De a másik az miért nem csinálja?
Van két ECC83 amit még kipróbáltam az se csinálja ugyanabban a készülékben.
Valami szükséges még hozzá. Itt már csak elképzeléseim vannak.
1. Valamilyen oknál fogva vékonyabb a fűtőszál. Pl. mikor rögzítik az odavezető fémhez, akkor valami történik vele. 2. Hiányzik (lepattogzott) róla az a fehér massza. Nincs, ami "elossza" a keletkezett hőt, vagyis itt túl tud melegedni. 3. Fogalmam sincs.
Szia,
a mono21 project most pihen a PCL86 és az IN-18 + a ZM1000 projectek miatt. Én tegnap értem el a 300 (HÁROMSZÁZ!)-at. Ja azt elfelejtettem mondani hogy ezek csak a működőképes vagy új PCL86-ok
Barna, jó egészséget, és hosszú életet kívánok Neked, hogy ezeket mind bírd "elhallgatni".
300 darab PCL86 az már nagyon tuti 1000 év zenehalgatás?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |