Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangváltók (készítése)
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
Biztosan jót így távolról nem tudok, ahhoz kellene a doboz meg a hangszórók és nekiállni mérni.
De egy hozzávetőleg jót tudok kitalálni. Meg a doboz oldalarányai és a hangszórók elhelyezése sem lényegtelenek.
De azt is megköszönném ha kitalálnád nekem a doboz méreteket! Azt írtad hogy 80 Liter de nem tudom ki kell e tömni, meg mekkora legyen a szélesség hosszúság magassága, ha ez meglenne akkor megtudnád csinálni a hangváltót is! Nagyon hálás lennék érte! De ha pofátlanság ennyi mindent kérni akkor szólj és megpróbálom a dobozméretet megcsinálni, és akkor a hangváltót már egyszerűbben meg tudod nekem tervezni! Hogy legyen?
80 Literre a hangszóró adataival, és duplán téve a hangszórót zárt dobozba full csillapítása ilyen méreteket adott ki, szerinted? jó lesz? mit változtassak meg?
Reflexdoboz lesz belőle. De az oldalarányok nem ettől függenek, annak utána kell számolni a belső állóhullámok eloszlása szempontjából. Hogy egyik rezonanca se erősítse a másikat. Megcsinálom én, csak nincs túl sok időm.
Hú azt nagyon megköszönném És akkor a hangváltót is megpróbálod hozzá megtervezni? Mert az meg aztán főleg magas nekem! Akkor majd várom a válaszod és még egyszer köszönöm heló
sziasztok én is 1 hangváltót akarok készíteni az othoni hi-fim hez de nekem 3 utas és 8 ohmos hangváltó kéneszoval a kérdéseim h ezt h tudom megcsinálni szal mi kell hozá mekora drót és hány soros és réteg es legyen a magas a mély és a közép hanghoz?
Heló
Csak érdeklődés képen, jutottál már valamire? Vagy még nem volt időd rá? Ráér nem azért nehogy félreérts csak érdeklődők köszi heló
Nah, akkor belső méreteknek 1100*245*300mm-t gondoltam, ez 80 liter könyéke, nagyjából jó lesz.
Annyi adatból, amit megadott? Ez alapján nem lehet váltót tervezni-számolni. Főleg az ilyen/vagy hasonló online számolókkal nem.
Oké köszönöm akkor ezt a 2 Mélyközépre meg a dt-99 magasra számoltad? Bele is férnek? És az előlapon hogyan legyenek a hangszórók? És reflex vagy zárt?
Ki kell e tömni, mennyire? Hangváltó?
Tolcseres ill "transmission line" tipusban nem gondolkodtatok?
sokkal szebb,reszletezo,hangep,jobb stereo elmeny..
Igen, és sokkal rezonánsabb mélytartományban (a jobb, részletezőbb, már csak ezért sem igaz feltétel nélkül rá), illetve legalább fél évig tart csak a doboz megtervezésének folyamata.
Pozitívumként a mélytartomány átvitele lenne kiterjeszthető vele, de egy kezdőnek mérés lehetősége nélkül szinte lehetetlen jól megcsinálnia.
nah hát azt mondod nincsenek adatok itt vanak a hangszórók:
közép: Bővebben: Link mély: Bővebben: Link magas: Bővebben: Link
és ehez hasonló hangváltót szeretnék csinálni:Bővebben: Link
A hangszóróelhelyezést még véigigszámolom. Váltóötletet nagyjból tudok mondani, b-reflex doboz lesz tehát reflexcsőre is számítanod kell, és annak a hangsolása rád vár majd.
Ahogy a csillapítóanyag mennyisége is. Majd arra kell vigyáznod, hogy a reflexcső környékét kerüld vele.
Elég reménytelen, mert azoknak az adatlapoknak legtöbbször semmi közük nincs a hangszórók valós képességeihez. Ezért is nagyon nehéz ilyenkor, ilyen hangszórókészlettel segíteni..
Inkább egy kétutas mellett kellett volna maradni, akkor könnyebb dolgod lenne. A SAL univerzális váltóhoz hasonlót meg ne! Semmiképp ne.
jah és még azt szeretném meg kérdezni hogy mijen alkatrészekre lesz szükségem a hangváltóhoz a 3 tekercsen kívülthx
nekem tökéletes a sal os hangváltó csak különválasza a 3 hangot és kész én azért reménykedek aban h meg toom csinálni mert akkor szerintem olcsóban kijöhetek belöle vagy nem?
jah meg 3 haveromnak mindegyik 3 utasos hangládájában ijen sal os hangváltó van és ott tökéletesen szol és ahogy hallotam az nekem meg felel
azt akarom még megkérdezni h mine drótból és mekora legyen az átmérője gondolom minden tekercsnek külömböző vastagságu
SEMMIT NEM KELL MEGCSINALNIA! A CROSSOVER TERVEZO PROGI IS EGYSZERU CSAK HASZNALNI KELL TUDNI!!!!
HA KELL HA NEM,NEM KELL MELYEN BELEBONYOLODNI ,HOGY MOST MILYEN TOLCSERT EPITSUNK,UGYANIS MAR JO PARAN MEG ELOZTEK.ELEG HA NET ELE UL AZ EMBER S RA SZAN 1-2 ORAT! EGYEBB FORUMOKBAN ELEGET TALALNI!NEM MAGYARRA GONDOLTAM. ITT INKABB A NAGYON KOLTSEGHATEKONY MODSZEREK MENNEK.AZ AMCSIK JOBBAK S TAPASZTALTABBAK! :yes:
A program egyszerű, az a baj, hogy túl egyszerű, olyannyira, hogy nem is használható semmire, ha nem egészíted ki gondolatban a számításait, és nem számolod hozzá fejben a doboz, és hangszóró hatásait.
A netes tervek böngészése gondolkodás nélkül semmire sem megoldás, legtöbbjük nem elég jól dokumentált, nem elérhetőek a hangszórók, vagy maga a terv rossz. Egy BL tölcsért vagyis egy táguló TL-t nagyon-nagyon könnyű elszúrni. Még a USA-ben is.
Az a baj a SAL-os univerzális váltókkal, hogy a forgalmazújuk szerint mindenhez jók, a valóságban meg semmihez sem.
Hogy elfogadhatóan működjön egy ilyen hangszórókészletű háromutas, ahhoz mindenképp egyedi váltó kell, egy ilyen HV32x-et meg teljesen értelmetlen lemásolni, eleve nem ezekhez a hangszórókhoz készült. Remélem érthetően meséltem el.
persze h érthető csak az a baj h nekem nincs anyi időm h meg tudjam csinálni és anyi pénzem még h meg tudjam veni a sal osat jah és nézegetem és már nem csalos lesz a közép meg a kavlár hanem mnc-s
Nem is tudom hirtelen eldönteni melyik hangszóró rosszabb középtartományban, a SAL, vagy az MNC. Szabad megkérdezni, hogy mi alapján választasz hangszórót?
A váltóval kapcs meg tényleg semmi kézzelfoghatót nem lehet mondani, mert pont az a baj, hogy nem tudjuk, a hangszórók milyenek.
Attos!
Nem tul nagy teljesitmenyre,nevezzem ugy party-hangfalhoz(otthon is,meg kozbe kozbe bulizni is)megfelelnek a S.A.L hangvaltok! Az, hgy hgyan szol a hangfal nagyon sokminden befolyasolja ,a hangvalton kivul is! A S.A.L ugy atlagban 150w-200w ig terhelhetok,melyik tipus,milyen,de megadtak a szinuszos terhelhetoseget is a hangvaltoknak,ha jol tudom. Nem kell mindenki velemenyere fel ulni,ami neked megfelelo,azt kell valasztani.Tuod vannak az orok elegedtelenek,kiknek a S.A.L egy gagyi cucc,a z RCF(pld ul)mar ..juuu be draga Se lent se fent,ezek a tipusu emberek csak arra valok ,hgy idegesitsenek!(Bocs ha sertek valakit,de nem szivom visza) |
Bejelentkezés
Hirdetés |