Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Most látom, hogy CHZ megelőzött. Bocs.
Ha átnevezed a file-t mielött lemented ékezetek nélküli karakterekre, akkor az ACDSee megbírkozik ezekkel a WMF kiterjesztésekkel is.
Ok! Nem emlékeztem erre. Pedig te mondtad!
Szegény Budai!Már elmondta, hogy nem neki kellett.
Én voltam az akinek villanó csöve van. Amúgy köszi! Idézet: Akkor csinálhatsz belőle stroboszkópot.„Én voltam az akinek villanó csöve van.” Müszi: Idézet: „És mi a bajuk az uborkáknak?” Meg savanyodtak. lpcollector: Az a négy kondi szép lárvány a diódákon, de hat is valamit? Ha igen akkor mit is szür? Csaknem a 100Hz-es tüskékre van?
A félvezetős időkből maradt rám, ott szokás volt a gyors diódáktra ilyent kötni, de megmondom őszintén sohasem mértem a hatását. Számtalan gyári erősítőben is megtalálható, még a hazaiakban is. Találkoztam már vele DIY csöves előerősítők, korrektorok fűtéstápjainál sőt anódtápnál is külföldi folyóiratokban és a neten, csak ezért gondoltam, hogy nem árt...
A diódákkal párhuzamosan kapcsolt kondik a diódák gerjedését hivatottak meggátolni.
Egy neves barátom szerint "az oda KELL!"
Köszi mindkettőtöknek!
Lehet, hogy a mostani tesztáramkörömön segítene, de a véglegesnek a nagyfeszét már csövekkel egyenirányítom majd. A fűtésüknél tanácstalan vagyok, váltó vagy egyen. Ha netán egyen, akkor diódás, vagy szelénes egyenirányítás, vagy csöves? De akkor annak a csönek mi enengeti? 22-es csapdája
Azt nem úgy szokták, hogy a dióda a fűtését váltóról kapja? A többit meg fűtheted egyennel, de az miért (lenne) jobb?
Idézet: „a dióda a fűtését váltóról kapja” Mármint a PY88 kapja a 30V AC-t a többi cső meg a DC-t. Idézet: „miért (lenne) jobb?” No ez a kértés! Mert ha itt nem szed be macit a váltó miatt, akkor max a lágyindító NTC (ha jól tudom), s az élete kímélve.
A lágy indítást nem oldja meg eleve, ha az egyenirányítás is csöves? Hosszú másodpercek telnek el, amíg lesz anódfesz...
1. A dióda nem aktív elem tehát nem is gerjedhet.
2. A PY88 nagyfeszültségü kis áramú "buster"dióda,nem jó ide.Használj 1N4007-t (1A) /1N5408(3A) greatz hidba kötve, így 100Hz lüktető egyened lesz,ergo fele értékű elkó is elég az adott anód áram szűréséhez. Az NTC jó ötlet a greatz +-a és az elkó +-a közé (PC tápban tálálsz ilyent),de legokossabb ha a 300V-os részt simán átülteted a te tápodba. 3.A bemelegesi zúgás- búgás ellen idörelét javaslok az anód feszre. 4.A fütés tök mindegy mert az izzószál tehetetlensége miatt mindig egyformán fűti a katódot.
Pontosan nem tom,de ff TV-kben használták a sorvégcsővön (PL504) keletkező több 1000V-os (szikrát lehet húzni) impulzusok levágására. Csöves erösitő építésékor nem a korhű elavult alkatrészek alkalmazása (csöves dióda,szelén, csavarozható elkók, forrléc,stb.) a lényeg, hanem a sokkal jobb hangzás,és persze a mutatós design.
Ha megnézel egy csöves TV rajzot, láthatod, hogy a PY88-ason átfolyik a sorvégfok árama (a PL500-é). Ezért ez a cső elég sokat bír, ami itt különösen előnyös tulajdonsága, hogy a katódja rendkívül jól el van szigetelve a fűtőszáltól, így a fűtőtekercs bármilyen potenciálon lehet. A PY kupakján majdnem ugyanolyan nagy szikrát lehetett húzni, mint a PL-én.
Pontosan ennyit tud : Adatlap
Persze mindenki mást ért ezek szerint 'kis' áram alatt Közben látom Imi és köbzoli beelőztek, hiába, így jár aki hozzászólás közben kávézik
Ha 3-400 V-os egyen iráyítóban lényeg a f-K szigetelés aiánlom a DY81-et. Jelentéktelen dolgokon vitázunk. Rajtam kívül épített már valaki csöves erősitőt?
"Rajtam kívül épített már valaki csöves erősitőt?"
Szerintem nem , de valamikor elkezdjük , pláne ha segítesz .
Mi az az elektroncső? :-O
Ööö...most jól összezavartál :-O
Idézet: „Csöves erösitő építésékor nem a korhű elavult alkatrészek alkalmazása... ...a lényeg, hanem a sokkal jobb hangzás,és persze a mutatós design” És ezek az elavult alkatrészek nem képezhetik a design részét is? Nálam bejön! Idézet: „..kár hogy a fején hordja a kivezetését.” Nálam ez a sexepilje tetszik. PCL86 mellett miért ne, de a PL500-asok mellett már túlzás lenne.
Szia Attila!
Ez egy elektronikai fórum, melynek ez az oldala a csöves erősítők építésével a gyakorlatban (mint pl. Te) foglalkozó, vagy még csak tanuló emberkék közös munkájával jött létre. Ezért itt kicsit "érdekesnek" hat a kérdésed. Idézet: „Rajtam kívül épített már valaki csöves erősitőt?” Egy motoros fórumban is megkérdeznéd: Láttatok már motort? Vagy egy horgászosnál: Tudtátok, hogy a hal a vízben van? Szerintem, ha be akarsz közénk állni, akkor egy kicsit ismerkedj a fórummal, a tagokkal (pl. visszaolvasással), és látni fogod, nemcsak Te láttál már csöves készüléket belülről. Idézet: „Rajtam kívül épített már valaki csöves erősitőt?” Szerintem Ő nem így gondolta. Nálam úgy jött le, hogy mi építünk csöves rősítőket hobbi szinten, olyan amilyen alapon, de Ő "A csöves erősítő"-t épített, Hight End kategóriában. Egyébként ez a mondata kihívás egy táncra. Lássuk a medvét! Azaz, az uborkásüvegeket tartó spájzpolcot.
Nem én tettem fel ilyen kérdéseket:Mi az az elektroncső? :-O Elektron..?..én azt hittem vascső..
Különben szívessen segítek,mert tudom mekkora öröm amikor megszólal,de használható tanácsot csak értelmes konkrét kérdésekre lehet adni.Pl: PC táp hálózati rész.
Üdv!
Láthatjuk is amit építettél? Esetleg rajzokat róla? Vagy titkos?
Valóban high end 2X100W 20Hz_200kHz lineáris 35kg
mahagóni előlap 1 sárgaréz potigomb és kapcsológomb.
Szia Attila!
Idézet: „Különben szívessen segítek,mert tudom mekkora öröm amikor megszólal” Ez a beszéd. Menni fog ez. Azért kértem, hogy olvass vissza, hogy "képbe kerülj" a tagok képességeit illetően. Tudom, irdatlan sok a több, mint 900 oldal. Az 1. 100-at kihagyhatod. Szerintem figyelgesd az oldal "életét", és ha tudsz valami "korszakalkotót" bedobni a közösbe, akkor ne fogd vissza magad. Mi is tanulhatunk belőle, mint ahogy ez Neked is áll. Az ember soha nem tudhat annyit, mint sok ember.
Ez azért még elég szűkszavú ismertető.
Nem írtad el azt a 200kHz-es felső határt? Nem lehetetlen, csak szokatlan.
Hát lehet hogy már láttunk egy két erősítőt , talán láthatsz ITT -is egy két játékot?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |