Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   416 / 2208
(#) lpcollector válasza mark.budai hozzászólására (») Feb 18, 2009
Most látom, hogy CHZ megelőzött. Bocs.
Ha átnevezed a file-t mielött lemented ékezetek nélküli karakterekre, akkor az ACDSee megbírkozik ezekkel a WMF kiterjesztésekkel is.
(#) Moszkvai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 18, 2009
Ok! Nem emlékeztem erre. Pedig te mondtad!
(#) Moszkvai válasza lpcollector hozzászólására (») Feb 18, 2009
Szegény Budai!Már elmondta, hogy nem neki kellett.
Én voltam az akinek villanó csöve van.
Amúgy köszi!
(#) MrBrown válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 18, 2009
Úristen, hogyan lehet visszacsinálni?!
(#) Moszkvai válasza MrBrown hozzászólására (») Feb 18, 2009
Ha rájöttél mond el!
(#) Action2K válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 18, 2009
Idézet:
„Én voltam az akinek villanó csöve van.”
Akkor csinálhatsz belőle stroboszkópot.

Müszi:
Idézet:
„És mi a bajuk az uborkáknak?”

Meg savanyodtak.

lpcollector:
Az a négy kondi szép lárvány a diódákon, de hat is valamit? Ha igen akkor mit is szür? Csaknem a 100Hz-es tüskékre van?
(#) lpcollector válasza Action2K hozzászólására (») Feb 18, 2009
A félvezetős időkből maradt rám, ott szokás volt a gyors diódáktra ilyent kötni, de megmondom őszintén sohasem mértem a hatását. Számtalan gyári erősítőben is megtalálható, még a hazaiakban is. Találkoztam már vele DIY csöves előerősítők, korrektorok fűtéstápjainál sőt anódtápnál is külföldi folyóiratokban és a neten, csak ezért gondoltam, hogy nem árt...
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 18, 2009
A diódákkal párhuzamosan kapcsolt kondik a diódák gerjedését hivatottak meggátolni.
Egy neves barátom szerint "az oda KELL!"
(#) Action2K válasza lpcollector hozzászólására (») Feb 18, 2009
Köszi mindkettőtöknek!
Lehet, hogy a mostani tesztáramkörömön segítene, de a véglegesnek a nagyfeszét már csövekkel egyenirányítom majd. A fűtésüknél tanácstalan vagyok, váltó vagy egyen. Ha netán egyen, akkor diódás, vagy szelénes egyenirányítás, vagy csöves? De akkor annak a csönek mi enengeti? 22-es csapdája
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 18, 2009
Azt nem úgy szokták, hogy a dióda a fűtését váltóról kapja? A többit meg fűtheted egyennel, de az miért (lenne) jobb?
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 18, 2009
Idézet:
„a dióda a fűtését váltóról kapja”

Mármint a PY88 kapja a 30V AC-t a többi cső meg a DC-t.

Idézet:
„miért (lenne) jobb?”

No ez a kértés! Mert ha itt nem szed be macit a váltó miatt, akkor max a lágyindító NTC (ha jól tudom), s az élete kímélve.
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 19, 2009
A lágy indítást nem oldja meg eleve, ha az egyenirányítás is csöves? Hosszú másodpercek telnek el, amíg lesz anódfesz...
(#) nadatila-ze válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 19, 2009
1. A dióda nem aktív elem tehát nem is gerjedhet.
2. A PY88 nagyfeszültségü kis áramú "buster"dióda,nem jó ide.Használj 1N4007-t (1A) /1N5408(3A) greatz hidba kötve, így 100Hz lüktető egyened lesz,ergo fele értékű elkó is elég az adott anód áram szűréséhez. Az NTC jó ötlet a greatz +-a és az elkó +-a közé (PC tápban tálálsz ilyent),de legokossabb ha a 300V-os részt simán átülteted a te tápodba.
3.A bemelegesi zúgás- búgás ellen idörelét javaslok az anód feszre.
4.A fütés tök mindegy mert az izzószál tehetetlensége miatt mindig egyformán fűti a katódot.
(#) nadatila-ze válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 19, 2009
Pontosan nem tom,de ff TV-kben használták a sorvégcsővön (PL504) keletkező több 1000V-os (szikrát lehet húzni) impulzusok levágására. Csöves erösitő építésékor nem a korhű elavult alkatrészek alkalmazása (csöves dióda,szelén, csavarozható elkók, forrléc,stb.) a lényeg, hanem a sokkal jobb hangzás,és persze a mutatós design.
(#) Imi65 válasza nadatila-ze hozzászólására (») Feb 19, 2009
Ha megnézel egy csöves TV rajzot, láthatod, hogy a PY88-ason átfolyik a sorvégfok árama (a PL500-é). Ezért ez a cső elég sokat bír, ami itt különösen előnyös tulajdonsága, hogy a katódja rendkívül jól el van szigetelve a fűtőszáltól, így a fűtőtekercs bármilyen potenciálon lehet. A PY kupakján majdnem ugyanolyan nagy szikrát lehetett húzni, mint a PL-én.
(#) cua válasza nadatila-ze hozzászólására (») Feb 19, 2009
Pontosan ennyit tud : Adatlap
Persze mindenki mást ért ezek szerint 'kis' áram alatt

Közben látom Imi és köbzoli beelőztek, hiába, így jár aki hozzászólás közben kávézik
(#) nadatila-ze válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 19, 2009
Ha 3-400 V-os egyen iráyítóban lényeg a f-K szigetelés aiánlom a DY81-et. Jelentéktelen dolgokon vitázunk. Rajtam kívül épített már valaki csöves erősitőt?
(#) CHZ válasza nadatila-ze hozzászólására (») Feb 19, 2009
"Rajtam kívül épített már valaki csöves erősitőt?"

Szerintem nem , de valamikor elkezdjük , pláne ha segítesz .
(#) cua válasza nadatila-ze hozzászólására (») Feb 19, 2009

Mi az az elektroncső? :-O

(#) cua válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 19, 2009
Ööö...most jól összezavartál :-O
(#) Action2K hozzászólása Feb 19, 2009
Idézet:
„Csöves erösitő építésékor nem a korhű elavult alkatrészek alkalmazása... ...a lényeg, hanem a sokkal jobb hangzás,és persze a mutatós design”

És ezek az elavult alkatrészek nem képezhetik a design részét is? Nálam bejön!

Idézet:
„..kár hogy a fején hordja a kivezetését.”

Nálam ez a sexepilje tetszik. PCL86 mellett miért ne, de a PL500-asok mellett már túlzás lenne.
Szia Attila!
Ez egy elektronikai fórum, melynek ez az oldala a csöves erősítők építésével a gyakorlatban (mint pl. Te) foglalkozó, vagy még csak tanuló emberkék közös munkájával jött létre. Ezért itt kicsit "érdekesnek" hat a kérdésed.
Idézet:
„Rajtam kívül épített már valaki csöves erősitőt?”

Egy motoros fórumban is megkérdeznéd: Láttatok már motort?
Vagy egy horgászosnál: Tudtátok, hogy a hal a vízben van?
Szerintem, ha be akarsz közénk állni, akkor egy kicsit ismerkedj a fórummal, a tagokkal (pl. visszaolvasással), és látni fogod, nemcsak Te láttál már csöves készüléket belülről.
(#) Action2K válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 19, 2009
Idézet:
„Rajtam kívül épített már valaki csöves erősitőt?”

Szerintem Ő nem így gondolta. Nálam úgy jött le, hogy mi építünk csöves rősítőket hobbi szinten, olyan amilyen alapon, de Ő "A csöves erősítő"-t épített, Hight End kategóriában.
Egyébként ez a mondata kihívás egy táncra. Lássuk a medvét! Azaz, az uborkásüvegeket tartó spájzpolcot.
(#) nadatila-ze válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 19, 2009
Nem én tettem fel ilyen kérdéseket:Mi az az elektroncső? :-O Elektron..?..én azt hittem vascső..
Különben szívessen segítek,mert tudom mekkora öröm amikor megszólal,de használható tanácsot csak értelmes konkrét kérdésekre lehet adni.Pl: PC táp hálózati rész.
(#) Moszkvai válasza nadatila-ze hozzászólására (») Feb 19, 2009
Üdv!
Láthatjuk is amit építettél? Esetleg rajzokat róla?
Vagy titkos?
(#) nadatila-ze válasza Action2K hozzászólására (») Feb 19, 2009
Valóban high end 2X100W 20Hz_200kHz lineáris 35kg
mahagóni előlap 1 sárgaréz potigomb és kapcsológomb.
Szia Attila!
Idézet:
„Különben szívessen segítek,mert tudom mekkora öröm amikor megszólal”

Ez a beszéd. Menni fog ez. Azért kértem, hogy olvass vissza, hogy "képbe kerülj" a tagok képességeit illetően. Tudom, irdatlan sok a több, mint 900 oldal. Az 1. 100-at kihagyhatod.
Szerintem figyelgesd az oldal "életét", és ha tudsz valami "korszakalkotót" bedobni a közösbe, akkor ne fogd vissza magad. Mi is tanulhatunk belőle, mint ahogy ez Neked is áll. Az ember soha nem tudhat annyit, mint sok ember.
Ez azért még elég szűkszavú ismertető.
(#) Action2K válasza nadatila-ze hozzászólására (») Feb 19, 2009
Nem írtad el azt a 200kHz-es felső határt? Nem lehetetlen, csak szokatlan.
(#) CIROKL válasza nadatila-ze hozzászólására (») Feb 19, 2009
Hát lehet hogy már láttunk egy két erősítőt , talán láthatsz ITT -is egy két játékot?
Következő: »»   416 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem