Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Idézet: „Mi az az elektroncső? :-O Elektron..?..én azt hittem vascső..” No ez meg a mi fa... illetve vas humorunk ![]() Ehhez is hozzá "kell" szoknod. Mi egy ilyen "banda" vagyunk. Egyik mondatunk az elektronok metafizikáját boncolgatja, a másik pedig... hűű, nálatok is ilyen szépen süt a nap? Hol is tartottam? Ja megvan: elektron! Mi is az az elektron? ![]() Idézet: „Rajtam kívül épített már valaki csöves erősitőt?” Végre valaki, aki MAJD megmondja a frankót. Mindig jól jön...
Tudja-e valaki hogy honnan tudnám letölteni a Rádiótechnika évkönyveit? 1970 és 78 köztiben van a rajza. Váltam költöztem stb így az én példányom elveszett.
Ne kérdezz ilyen badarságot! Az elektron az, ami benne van a csőben! Azé elektroncső!
Tudod!? Mutattam neked a múltkor!
Volt ilyen hely, de szerzői jogok sérelme miatt törölték.
Jaaa, ami ott világított benne! Jól emlékszem Tungsram gyártmányú volt? A típusa is rá volt írva, asszem 60W?
szerk: Köbzoli, ne szólj semmit ![]()
Na, most én nem beszéltem veled csúnyán, de ha Te tungsz rám, akkor én vil rád!
Ha esetleg elárulnád, hogy milyen csövekkel van felépítve, még át is nézném érte azt a 8 évet.
Ha mondasz helyet ahová rakhatom, akkor feltöltöm. Én átfutottam, mert nem emlékeztem ilyen kaliberű erősítőre, persze bizonyára azért mert elektroncsöves és azokat ugye itt alig ismerjük (én legalábbis :->) A legnagyobb amire emlékeztem és megtaláltam egy 70W-os 2xEL34-es, Rózsa féle szörny(ÉK1971), mondjuk azt sosem építettem meg. Igaz az én erősítőim (aktív elemtől függetlenül) nem nagyon haladják meg a 10-14W-ot.
Ha megtalálod a rajzot, fel tudod rakni? Kíváncsi vagyok arra a 100W, 200kHz-re.
Sziasztok,
megjött végre a kis 100mA-es deprez műszerem! Kipróbáltam és a 100mA-es végkitéréshez 100mA-el kell meghajtani, a belső ellenállása pedig gyakorlatilag nulla ahogy jó árammérőknél ez szokás asszem! Szerintetek használhatom ezt a rajzot amit itt kaptam valakitől? Valamint mit tudok használni BF 244A helyett, mert ilyet sehol sem kapok?
Én is erre az eredményre jutottam. A 2XEL34-essel felépített 70W-osnál nagyobbat én sem találtam.
![]()
Ez a rajz 100-250 mikroamperes műszerhez való, a 100mA-eshez semmi nem kell. Csövek áramát szeretnéd mérni, nem?
Igen gondoltam beteszek a katódba 1ohm-ot és ott mérem a feszkót, de a két csatornához csak egy műszerem van és menet közben átkapcsolhatóra szeretném csinálni!
Rémlik valami (szintén Rózsa féle) erősítő OS1-el, de nem emlékszem mikor publikálta.
PL509 (519)X2, EF86,ECC83 (85) Arra emlékszem hogy a borítón "Erősítők építése" vagy ilyesmi volt írva. Ebben az évkönyvben több csöves erősítö leírása is megtalálható.
![]()
1996-os Évkönyv.
Nem hagyott nyugodni, rákerestem ![]() ![]()
PL504-el mekkorát lehet. A képen van pár kérdés.
PL509 (519)X2 ezt hogy értsük, stereo SE, vagy stereo PP?
Ezen kívül miket építettél még? hihi, nézegesd csak át, van ott nagyobbat szóló is ![]() Nem vagyok audiofil, de azért olyat nem építenék. Mellesleg használni sem tudnám.
25-30W-ost PP-ben. A PL500 továbbfejlesztett változata a PL504. A két cső csereszabatos (volt), teljesen mindegy, milyet használsz. Az RT Évkönyvben azt javasolják, hogy - csatornánként - azonosat.
Szerk: Keress rá, nemrég beszéltünk róla sokat, mivel összehoztunk Janival egyet 2 óra leforgása alatt. Ricsi is látta, hallotta.
De azok PL500-ak? SE-ben mennyit tud? "Csak" 3 db-om van.
Szerk: 2 óra alatt ![]()
Felirat nélkül nekem sem megy. De- végülis - mindegy. SE rajzot is találsz korábbról.
No, azért az elég "pókháló" szereléstechnika volt. De a cél - mellyel a képességeit demonstráltuk - elérhetővé vált általa.
Oldalszámot nem tudsz?
Nem, itt gyorsan peregnek az események, még ebben a hónapban elérjük az 1000. oldalt.
![]()
|
Bejelentkezés
Hirdetés |