Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Idézet: „Mi az az elektroncső? :-O Elektron..?..én azt hittem vascső..” No ez meg a mi fa... illetve vas humorunk Ehhez is hozzá "kell" szoknod. Mi egy ilyen "banda" vagyunk. Egyik mondatunk az elektronok metafizikáját boncolgatja, a másik pedig... hűű, nálatok is ilyen szépen süt a nap? Hol is tartottam? Ja megvan: elektron! Mi is az az elektron? Idézet: „Rajtam kívül épített már valaki csöves erősitőt?” Végre valaki, aki MAJD megmondja a frankót. Mindig jól jön...
Tudja-e valaki hogy honnan tudnám letölteni a Rádiótechnika évkönyveit? 1970 és 78 köztiben van a rajza. Váltam költöztem stb így az én példányom elveszett.
Ne kérdezz ilyen badarságot! Az elektron az, ami benne van a csőben! Azé elektroncső!
Tudod!? Mutattam neked a múltkor!
Volt ilyen hely, de szerzői jogok sérelme miatt törölték.
Jaaa, ami ott világított benne! Jól emlékszem Tungsram gyártmányú volt? A típusa is rá volt írva, asszem 60W?
szerk: Köbzoli, ne szólj semmit Ilyenkor a börzén mondott szavaid jutnak az eszembe.
Na, most én nem beszéltem veled csúnyán, de ha Te tungsz rám, akkor én vil rád!
Ha esetleg elárulnád, hogy milyen csövekkel van felépítve, még át is nézném érte azt a 8 évet.
Ha mondasz helyet ahová rakhatom, akkor feltöltöm. Én átfutottam, mert nem emlékeztem ilyen kaliberű erősítőre, persze bizonyára azért mert elektroncsöves és azokat ugye itt alig ismerjük (én legalábbis :->) A legnagyobb amire emlékeztem és megtaláltam egy 70W-os 2xEL34-es, Rózsa féle szörny(ÉK1971), mondjuk azt sosem építettem meg. Igaz az én erősítőim (aktív elemtől függetlenül) nem nagyon haladják meg a 10-14W-ot.
Ha megtalálod a rajzot, fel tudod rakni? Kíváncsi vagyok arra a 100W, 200kHz-re.
Sziasztok,
megjött végre a kis 100mA-es deprez műszerem! Kipróbáltam és a 100mA-es végkitéréshez 100mA-el kell meghajtani, a belső ellenállása pedig gyakorlatilag nulla ahogy jó árammérőknél ez szokás asszem! Szerintetek használhatom ezt a rajzot amit itt kaptam valakitől? Valamint mit tudok használni BF 244A helyett, mert ilyet sehol sem kapok?
Én is erre az eredményre jutottam. A 2XEL34-essel felépített 70W-osnál nagyobbat én sem találtam.
Ez a rajz 100-250 mikroamperes műszerhez való, a 100mA-eshez semmi nem kell. Csövek áramát szeretnéd mérni, nem?
Igen gondoltam beteszek a katódba 1ohm-ot és ott mérem a feszkót, de a két csatornához csak egy műszerem van és menet közben átkapcsolhatóra szeretném csinálni!
Rémlik valami (szintén Rózsa féle) erősítő OS1-el, de nem emlékszem mikor publikálta.
PL509 (519)X2, EF86,ECC83 (85) Arra emlékszem hogy a borítón "Erősítők építése" vagy ilyesmi volt írva. Ebben az évkönyvben több csöves erősítö leírása is megtalálható.
1996-os Évkönyv.
Nem hagyott nyugodni, rákerestem Egy évvel később ÉK1979. Az tényleg televan ilyenekkel. Nekem az már akkor is extrém kategória volt
PL504-el mekkorát lehet. A képen van pár kérdés.
PL509 (519)X2 ezt hogy értsük, stereo SE, vagy stereo PP?
Ezen kívül miket építettél még? hihi, nézegesd csak át, van ott nagyobbat szóló is Nem vagyok audiofil, de azért olyat nem építenék. Mellesleg használni sem tudnám.
25-30W-ost PP-ben. A PL500 továbbfejlesztett változata a PL504. A két cső csereszabatos (volt), teljesen mindegy, milyet használsz. Az RT Évkönyvben azt javasolják, hogy - csatornánként - azonosat.
Szerk: Keress rá, nemrég beszéltünk róla sokat, mivel összehoztunk Janival egyet 2 óra leforgása alatt. Ricsi is látta, hallotta.
De azok PL500-ak? SE-ben mennyit tud? "Csak" 3 db-om van.
Szerk: 2 óra alatt ? Olyan egyszerű, vagy olyan gyorsak voltatok?
Felirat nélkül nekem sem megy. De- végülis - mindegy. SE rajzot is találsz korábbról.
No, azért az elég "pókháló" szereléstechnika volt. De a cél - mellyel a képességeit demonstráltuk - elérhetővé vált általa.
Oldalszámot nem tudsz?
Nem, itt gyorsan peregnek az események, még ebben a hónapban elérjük az 1000. oldalt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |