Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Sziasztok!
Kinézetén tökéletesítettem még az elkészült órámnak. Csináltam egy vagon képet és linkelek be vidit majd... Köszi a segítséget mindenkinek aki segített! Majd még egy dolgot kérdezek lehet a demoval kapcsolatba... Ja és nyáron jön remélem a Propeller Clock 2. A képek nem akartak feljönni--> Link És áááá de utálom mikor újra kell gépelni az üzenetet
Szia PetiJanka!
Kétféle kiírási mód is be van építve a prop. progiban. Az egyik a DEMO mód, ahol felváltva jön a szöveg és az óra. Ebből nagyon nehéz kiszállni, valószinű, hogy fizikailag kell kikapcsolni az órát? A másik a TEXT üzemmód, amit be/ki tudunk kapcsolgatni. Ez a jobb szövegkiírás programja. Szia.
Hali! valaki légyszi help
vettem urc22 távírányítót de nem villannak a ledek, nem tom hogy mi lehet valaki help köszi
Sziasztok!
Én is szeretném a szöveget módosítani az órámban, de rájöttem, hogy MPASM-al nem tudok egyszerre 3 asmet fordítani egy hexbe. Kaninjo fórumán volt erről egy kicsit szó de törölve lett a segítő képernyőkép. Lécci csináljon vagyki egy printscreent hogy hogy kell beállítani! És nem értem, az asm tallózásakor hogy lehet többet kijelölni Én eddig a módosított asm-et használtam de a szöveget abba nem tudom módosítani. Tehát mibe külömbözik az eredeti a módosítottól? Az eredeti is menni fog nekem? kösz!
Szia Pet!
Hmm. Az MPASM beállításához ide rakok egy képet. - Az a lényeg, hogy lehetőleg a gyökérkönyvtárban legyenek azok az asm filék, amelyek a főprogihoz tartoznak. Pl.: prop.asm-hez, CharGen.asm, és a Keys.asm. (Ugyanez a Base.asm-nél is). Ha mindez megvan egy helyen jöhet a fordítás, és kész a HEX állomány. Szia.
Aha értem köszi. Este kipróbálom az eredetivel. Remélem működni fog mert mintha régebben próbáltam volna valami mással sikertelenül...
Szia Pet!
Az is jó, ha az MPASM könyvtárból próbálod meg a fordítást, csak ott legyen mindhárom asm! Akkor kell a gyökérkönytárba rakni őket, ha ott hibával történik minden esetben a fordítás. - A szöveg átírását bármilyen szerkesztővel tudod módosítani az "asm" filében, majd igy elmented. Szia.
Sziasztok! Arra gondoltam, hogy meg kellene építeni teljesen smd cuccokbol a propellert, csinált már valaki iet? Persze azt nem néztem hogy van e 16f628 smd-ben de szerintem jó lenne nagyon és kisseb is lehetne azt hiszem ha találok pic-et akkor ki is fogom probálin. Nyák tervezésnél mik azok a szempontok amikre oda kell figyelni, hogy minél kisseb legyen a zavar a trafó felöl? arra gondoltam, hogy kétoldalas nyák, a másik fele majdnem teljesen meg is maradhatna csak néhány átkötés meg iesmi lenne ott árnyékolásnak jó lenne az?
Némítás lesz a vége, ha továbbra is használod az ien, iet, iesmi szavakat. Írd már le tisztességesen, mielőtt Frankye mester idenéz...
Igen, emlékszem, hogy valaki már megépítette full smd-ben, Kaninjo fórumán volt is róla kép. Nagggyon pöpecül nézett ki. Én is terveztem, hogy 4cm-es ventire építem meg. Idézet: „Ja és nyáron jön remélem a Propeller Clock 2.” Na igen, jó lenne már valami vérfrissítés Youtube-on vannak szép órák,és van köztük több magyar fejlesztésű. Itt a HE-n is láttam már egy-két szép órát,de valamiért senki sem publikálja a sajátját. Egyszer talán beindul egy janocsi tipusú ember,aki nekiáll,és időt és energiát nem kímélve addig fejleszt,míg meg nem születik az új vekker. Ezt az órát is lehetne fejleszteni,pl.szebb mutatók,3,6,9,12, kijelzése stb.
Ötleteim vannak Tudom egy kettő szinte megvalósíthatatlannak tűnik de nyárra megtanulok assamblyben és neki látok... Szép álmok
-RGB Ledekkel -DCF77 -Ébresztő -Hőmérő Mindről találtam dolgokat a fórumban, de hogy valaki meg is valósította volna, azt nem.
Ha EZT kiegészíted hőmérővel, akkor megemelem a kalapom! :yes:
Pet! Úgy legyen
Zolee1209! Szerintem ha csak simán lemásolja hőmérő nélkül,akkor is le a micivel
Heló calibra !
megvásároltam a te általad ajánlott távírányítót de nem mükszik , a pic nem akar beindulni pedig a fesz megvan a kvarc is működik tudnál adni egy kis segítséget ?
Sikerrel lefordítottam, felégettem az eredeti propeller programot. Viszont tükörképét látom az időnek és a távkapcs jeleit sem érzékeli. Tud valaki linkelni egy olyan asm-es programot ami pc ventihez van, az alap házi távirihez(16F84)...? Ha a Vicsys által módosított asm-jei nyilvánosak lennének az pont jó lenne.
üdv. kösz.
Át nyálaztam kaninjó forumát, de nagyon sok kép már nem jeleníthető meg. Találtam képeket, de konkrét leírást, esetleg olyant, hogy milyen pic-et használnak milyen hex-el olyant nem találtam. Tudnál olyan hex-et vagy asm filét ami smd-ben is kapható pic-re át van írva? Sajnos 16f628-at nem találtam smd-ben.
ui: sajnos ezekben a szavakban a j és ly kihagyása rossz szokásom, de igérem odafigyelek erre.
Az smd-be is ugyanaz a hex megy. Csak a pic tokozása más, de egyébként ugyanaz!
Az oké csak 16f628-bol nem találtam smd-t. legalábbis azokban a webáruházakban amiket ismerek nincs. Ezért gondoltam más tipusra.
Használj másik keys.asm-et,ami itt a fórumon megtalálható,URC22B távirányítóhoz.
Szia janocsi.
Egy darabig nem voltam azóta nem tudtál meg semmit sem azokról a bizonyos Capstan motorokról? Nekem sajnos nem sikerül semmit sem kideríteni róluk.
Sziasztok! Probáltam átírni az introszöveget. csináltam mp lab ide-ben egy új projektet, belemásoltam a prop asm-file-jét és megnyitottam, majd probábol beírtam a saját nevem. de nem fordította le, utánna probáltam az eredeti asm-et is de azt sem fordította le. azt írta ki, hogy build failed ez mitöl lehet?
ui: 8.15a mp lab ide-t használok, de a hexet pickit2 saját progiával égetem be.
Mert a 3 asm-nek 1 helyen kell lenni. Célszerűen, készíts egy mappát a c: gyökérben és másold bele őket, majd onnan nyisd meg, írd át, fordíts le-oda.
most úgy csináltam, a bázis asm jét simán lefordította, de a propellerét nem. ezt írja ki:
Csatoltam, hogy ne teljen meg az oldal. --vicsys
Miért nem próbálod meg a sima MPASM-et? Nekem azzal simán megy.
Már töltöm is le.
az írom, hogy mire jutottam.
Idézet: „Cannot open file (Include File "CharGen.asm" not found)” Ez van a csatolt hibalistában. Ott van ez a fájl is a többi lefordítandó mellett? Ha ott is van, jól is van írva a neve? Mert a kis és nagybetűkre azt hiszem érzékeny.
Sikerült átíni hex-be, de még nem minden heppy. ami asm file-m van nem megy az rc5 távirányítóval, a másik asm file-m meg fordítva pörög, és nem bírtam rajt elindítani a szöveget de minden más ment. szóval már csak egy jó asm file kellene.
A cikkedben a módosított hex-amit megosztottál azzal jól müködik minden, az ahoz tartozó asm file-ket nem osztanád meg velem? abban már át tudnám írni a szöveget. egyébként az volt a baj, hogy rossz file-ket másoltam a könyvtárba.
Sajnos az nincs meg. De az eredetit is át tudod írni...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |