Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   38 / 581
(#) llaci56 hozzászólása Feb 20, 2009 /

Ezt meg most lőttem. (Nem a lomiban!)
(#) petya54 válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

ahhh :eek2: szép darab gratulálok hozzá! jó tisztogatást, és javítást, ha szükség lesz rá.
(#) Bolfi81 hozzászólása Feb 20, 2009 /

Estét Urak!

Szép lemezjátszó.Nekem is van egy Siemens, de összeragasztatták matricával, utána le akarták mosni róla sebbenzinnel...szóval nem ilyen szép.csak jó.

A mérés óta lemértem pár kondit különböző kapacitásúakat, és nagyából jó a műszer. +-15% -ba benne van alacsony kapacitáson és +- 5% nagy (1000 µF fölött) kapacitáson
(#) petya54 hozzászólása Feb 20, 2009 /

Ha nem haragszotok meg dicsekedek én is egy kicsit
Egyik sem új szerzemény az Unitra MDS 411D deck már régóta itt porosodott, de ma már tökéletesen működik. (még egy porfogó/áramzabáló van a szobában). A szalagok pedig írtam nem olyan régen, hogy jött a házhoz 2 db Tesla B93 és egy zsák szalag, na az a pár db szalag abból a zsákból van, de van ott még ahonnét az jött.
(#) perlaci válasza Bolfi81 hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Köszi a mérést
Az irreálisan sok. egy ohm mérővel ellenőrizd megaohm állásban nem e szivárog a fólia. Az becsapja a műszert. Vagy egy jó 10mikrós kondival sorba mérd. Ha véletlen ekkora lenne az értéke akkor is még hibahatáron belül méred így is. De biztos 1-2nf nak kell lenni.

Ok.De csak hétfőn tudom lemérni.

Itt a szobai repertoár.Nem olyan öregek, de nem is mai darabok.Viszont mind ki van takarítva és a szíjak, görgők cserélve vannak.A HS böl kettő van .Bár a rádióserősítőről nem sokat tudok, vaktában vettem mert megtetszett a hangja. Grundig R3000. Nincs véletlenül adatlap hozzá?
(#) petya54 válasza Bolfi81 hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Gyönyörűek Látom nem csak én vagyok éjszakai bagoly de olyan elvetemült ember nincs még egy aki így az éjszaka közepén 70-es évekbeli zenéket vesz szalagra
(#) llaci56 válasza Bolfi81 hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Ismerős a kép... AKAI GX 4000 nálam is ott virít... Nekem a tetején egy AP100 AKAI LP van. Az új Hitaci-t azért vettem, mert sok a hasonlóság bennük, és az AKAInak le van törve a tető zsanérja. (Ez pedig pont olyan)
Ápropo! Ilyen plexi fedelet polírozott már valaki?
(Az "új Hitaci" - most vett!)
(#) Bolfi81 válasza petya54 hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Ooooooo dehogy nincs.
(#) Bolfi81 válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Fogkrém! Azzal nagyon szépre meglehet csinálni.Csak napok kérdése.
(#) llaci56 hozzászólása Feb 21, 2009 /

Ha a régi poros nagy dögből valami nem kell, (pl. az egész "dög") akkor szólj légyszíves, szívesen elviszem, hogy ne legyen neked útban! De a padlásról mindenképpen hozd le!
Természetesen szabadítsd meg a csöveitől, (már megint nem fogom tudni lehagyni a MÜSZI-t! ) bár max 1-2 -t tudsz belőle erősítőhöz használni. (Ráadásul majdnem szomszédok vagyunk!)
Ha pedig egyben hagyod, és adok neked minden olyat, ami kell az erősítődbe, és ezekből az öreg masinákból szednél ki.
(#) llaci56 válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Előző bejegyzésem Scooby-nak szól! (csak kislányos zavaromban elfelejtettem, hogy másik topikból nem jön át a "válsz" mutató.)
(#) scooby_ válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Hello!

3 ugysem kell nekemúgyhogy 1 biztos hogy egyben marad!

Ezekkel lehet "Fm2"-t befogni?
(#) llaci56 válasza scooby_ hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

109 MHz-ig nagy valószínűséggel nem, ha csak nincs már átalakítva. Mivel nem ismerem a rádiók típusát, így nehéz előre jósolni. Lehet, hogy URH egyáltalán nincs is benne.
Nekem a szívem szakadna meg, ha emiatt szétszednéd ezeket a készülékeket, és komolyan mondtam, hogy csöveket és trafót szerzek és adok az erősítődhöz - a NAGY csövesekkel egyeztetve a szükséges típusokat! - ha ezeket a készülékeket ide adod cserébe. (Esetleg még kimenőt is tekerek neked, szóval, nem bánod meg! :yes: )
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

A legjobb lenne ha a vevő és az erősítő külön lenne,és az erősítő stereo lenne.

De lehet már nincs is meg neki...én 1-et láttam,farral kifelé,hogy azon kívül van e még kettő és hogy azok egyformák e azt nem tudom.
(#) Müszi válasza scooby_ hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

A 3 készülékből én is pályáznék egyre, én hálótrafót adnék!
Graetz-el, kondival.

üdv: Müszi
(#) llaci56 válasza scooby_ hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Nem kell annak egyformának lenni!
(#) CIROKL válasza Müszi hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Hálótrafó az nekem is jó lenne ?
(#) llaci56 válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

A hálóba trafó? És a nappaliba?
(#) CIROKL válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Jó ez így is vagy netán , hálózati ?
(#) llaci56 válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Jó, persze, csak hülyéskedek. (Már ismerhetnél!)
Azóta itt lesem Scoobyt, (na jó, közben voltunk egyet szánkózni a gyerekekkel,) mikor szól, hogy pattanjak már kocsiba, segítsek leszedni a padlásról azokat az öreg vackokat...
(Nehogy több legyen, mint 3...)
(#) oregtamas0202 hozzászólása Feb 21, 2009 /

Jó estét. Ime és ez a maximum.
(#) Bolfi81 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Jó estét. Ez igy már tökéletes. Köszönöm.
(#) Hari1231 válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Szeva mindenkinek!AKAI GX 4000 az nekem is van! Meg egy halom AKAI, Technics, NIKKO, Fisher cuccom! Nagy része a '70-es évekből. Teszek is fel képeket - ha valakit érdekel! - Gyüjtögetem ezeket a régi szépségeket.
(#) llaci56 hozzászólása Feb 21, 2009 /

Restaurátor Urak! A politúrozáshoz nem lehet használni a bakelitnek mondott lemezeket? (Törött, használhatatlan lemezekre gondolok!) Azok anyaga ugyanis sellakk! (A tévhittel ellentétben, mely szerint bakelit.) Persze lehet benne olyan egyéb adalék, ami miatt ez nem működne. A kérdés inkább, hogy ki mit gondol erről, vagy próbálta-e? (...vagy én leszek az első???)
(#) oregtamas0202 válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Szervusz. Azt nemtudom de nézd!
(#) Hari1231 válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Nem egésszen értem mit akarsz kezdeni az öreg "bakelit"lemezekkel:! Polirozni, politúrozni akarsz, akkor ahoz először is valami nagyon finom szemcsézetű csiszoló anyagra - fogkrém - és pamut vagy filcre van szükséged. Ha erösebb felületi karcok is vannak akkor pedig előte vízpapírral átkell csiszolni. ....ja és még egy nagy adag türelem!
(#) llaci56 válasza Hari1231 hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Te tudod, mi a különbség a polírozás és a politúrozás között?
(#) llaci56 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Ez gyönyörű! Ez az első olyan (520A) aminek a színe megegyezik gyerekkorom otthoni rádiójának színével. Amit ez előtt láttam, (és ami nekem is van) sokkal kevesebb vöröset tartalmaznak, inkább olyan kemény barnák. Ez a Tied Tom?
Következő: »»   38 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem