Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
ahhh :eek2: szép darab gratulálok hozzá! jó tisztogatást, és javítást, ha szükség lesz rá.
Estét Urak!
Szép lemezjátszó.Nekem is van egy Siemens, de összeragasztatták matricával, utána le akarták mosni róla sebbenzinnel...szóval nem ilyen szép.csak jó. A mérés óta lemértem pár kondit különböző kapacitásúakat, és nagyából jó a műszer. +-15% -ba benne van alacsony kapacitáson és +- 5% nagy (1000 µF fölött) kapacitáson
Ha nem haragszotok meg dicsekedek én is egy kicsit
Egyik sem új szerzemény az Unitra MDS 411D deck már régóta itt porosodott, de ma már tökéletesen működik. (még egy porfogó/áramzabáló van a szobában). A szalagok pedig írtam nem olyan régen, hogy jött a házhoz 2 db Tesla B93 és egy zsák szalag, na az a pár db szalag abból a zsákból van, de van ott még ahonnét az jött.
Köszi a mérést
Az irreálisan sok. egy ohm mérővel ellenőrizd megaohm állásban nem e szivárog a fólia. Az becsapja a műszert. Vagy egy jó 10mikrós kondival sorba mérd. Ha véletlen ekkora lenne az értéke akkor is még hibahatáron belül méred így is. De biztos 1-2nf nak kell lenni.
Itt a szobai repertoár.Nem olyan öregek, de nem is mai darabok.Viszont mind ki van takarítva és a szíjak, görgők cserélve vannak.A HS böl kettő van .Bár a rádióserősítőről nem sokat tudok, vaktában vettem mert megtetszett a hangja. Grundig R3000. Nincs véletlenül adatlap hozzá?
Gyönyörűek Látom nem csak én vagyok éjszakai bagoly de olyan elvetemült ember nincs még egy aki így az éjszaka közepén 70-es évekbeli zenéket vesz szalagra
Ismerős a kép... AKAI GX 4000 nálam is ott virít... Nekem a tetején egy AP100 AKAI LP van. Az új Hitaci-t azért vettem, mert sok a hasonlóság bennük, és az AKAInak le van törve a tető zsanérja. (Ez pedig pont olyan)
Ápropo! Ilyen plexi fedelet polírozott már valaki? (Az "új Hitaci" - most vett!)
Fogkrém! Azzal nagyon szépre meglehet csinálni.Csak napok kérdése.
Ha a régi poros nagy dögből valami nem kell, (pl. az egész "dög") akkor szólj légyszíves, szívesen elviszem, hogy ne legyen neked útban! De a padlásról mindenképpen hozd le!
Természetesen szabadítsd meg a csöveitől, (már megint nem fogom tudni lehagyni a MÜSZI-t! ) bár max 1-2 -t tudsz belőle erősítőhöz használni. (Ráadásul majdnem szomszédok vagyunk!) Ha pedig egyben hagyod, és adok neked minden olyat, ami kell az erősítődbe, és ezekből az öreg masinákból szednél ki.
Előző bejegyzésem Scooby-nak szól! (csak kislányos zavaromban elfelejtettem, hogy másik topikból nem jön át a "válsz" mutató.)
Hello!
3 ugysem kell nekemúgyhogy 1 biztos hogy egyben marad! Ezekkel lehet "Fm2"-t befogni?
109 MHz-ig nagy valószínűséggel nem, ha csak nincs már átalakítva. Mivel nem ismerem a rádiók típusát, így nehéz előre jósolni. Lehet, hogy URH egyáltalán nincs is benne.
Nekem a szívem szakadna meg, ha emiatt szétszednéd ezeket a készülékeket, és komolyan mondtam, hogy csöveket és trafót szerzek és adok az erősítődhöz - a NAGY csövesekkel egyeztetve a szükséges típusokat! - ha ezeket a készülékeket ide adod cserébe. (Esetleg még kimenőt is tekerek neked, szóval, nem bánod meg! :yes: )
A legjobb lenne ha a vevő és az erősítő külön lenne,és az erősítő stereo lenne.
De lehet már nincs is meg neki...én 1-et láttam,farral kifelé,hogy azon kívül van e még kettő és hogy azok egyformák e azt nem tudom.
A 3 készülékből én is pályáznék egyre, én hálótrafót adnék!
Graetz-el, kondival. üdv: Müszi
Jó, persze, csak hülyéskedek. (Már ismerhetnél!)
Azóta itt lesem Scoobyt, (na jó, közben voltunk egyet szánkózni a gyerekekkel,) mikor szól, hogy pattanjak már kocsiba, segítsek leszedni a padlásról azokat az öreg vackokat... (Nehogy több legyen, mint 3...)
Jó estét. Ime és ez a maximum.
Jó estét. Ez igy már tökéletes. Köszönöm.
Szeva mindenkinek!AKAI GX 4000 az nekem is van! Meg egy halom AKAI, Technics, NIKKO, Fisher cuccom! Nagy része a '70-es évekből. Teszek is fel képeket - ha valakit érdekel! - Gyüjtögetem ezeket a régi szépségeket.
Restaurátor Urak! A politúrozáshoz nem lehet használni a bakelitnek mondott lemezeket? (Törött, használhatatlan lemezekre gondolok!) Azok anyaga ugyanis sellakk! (A tévhittel ellentétben, mely szerint bakelit.) Persze lehet benne olyan egyéb adalék, ami miatt ez nem működne. A kérdés inkább, hogy ki mit gondol erről, vagy próbálta-e? (...vagy én leszek az első???)
Szervusz. Azt nemtudom de nézd!
Nem egésszen értem mit akarsz kezdeni az öreg "bakelit"lemezekkel:! Polirozni, politúrozni akarsz, akkor ahoz először is valami nagyon finom szemcsézetű csiszoló anyagra - fogkrém - és pamut vagy filcre van szükséged. Ha erösebb felületi karcok is vannak akkor pedig előte vízpapírral átkell csiszolni. ....ja és még egy nagy adag türelem!
Te tudod, mi a különbség a polírozás és a politúrozás között?
Ez gyönyörű! Ez az első olyan (520A) aminek a színe megegyezik gyerekkorom otthoni rádiójának színével. Amit ez előtt láttam, (és ami nekem is van) sokkal kevesebb vöröset tartalmaznak, inkább olyan kemény barnák. Ez a Tied Tom?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |