Fórum témák
» Több friss téma |
Azért a hozzá tartozó mechanika meg a vasmagméret ehez erős korlátot szab.de a hitvány szigetelésű drót lecserélése jót tesz neki az biztos.
Hello!
Vásárolnák egy 100-200 W-os 12 v-os villanymotort. Egy lábbal hajtós gokartot szeretnék átépiteni egy elektromos gokartá.
Hello!
Nem tudná valaki megmondani, hogy füg a DC motor teljesítménye, nyomatéka a tekercselés induktivitásától. Lehet azonos a teljesítménye két motornak ha az eggyiknek az induktivitása tizede a másikénak.(azonos fesz, áram)Mitől jó egy motorban a mágneses tér?
Idézet: „Mitől jó egy motorban a mágneses tér?” A minél kisebb légréstől.A légrés kis értéken való tartásának mechanikai akadája is van,ezért nem lehet minden határon túl csökkenteni. Például egy kommersz porszivóban a forgórészátmérő,és az állórész között lehet~1.5-2mm különbség is,de javitottam olyan fogtechnikai kézimarót ahol ez az érték 0.2mm volt!
használj hozzá valamilyen 250cm-es motor önindító motort. mondjuk használhatsz 1000motorét is, csak ott kicsit gonoszak a leadott és a felvett teljesítmények is!
Olyanba kellene segítség, hogy van egy 12V-os villanymotorom és nem tudom a teljesítményét. Ezt hogyan tudom kiszámítani ha tudom mérni a feszkót és áramfelvételt. Ez 14 V-on 3A volt, üresjáratban. Ez egy autó elektromos kormány szervójának a villanymotorja csiga áttétellel. Egy elektromos bicikli hajtására szeretném használni ha van elég teljesítménye.
Helló!
Lenne egy kérdésem. Nincs valakinek ilyen a képen látható villanymotorja, ami eladó, annyi tudok róla hogy vagy 20 éves és 12V-os és 8W-os és még van rajta egy 3500-os szám, és egy kód:M214. Ha valakinek van, vagy tudja honnan tudnék szerezni az légyszíves írjon nekem. A címem: balu_002@hotmail.com Előre is köszönöm
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy létezik e olyan 12 voltos villanymotor ami áttétellel egybe van építve,nagyon lassú fordulatra lenne szükségem kb 5 fordulat/perc. Vagy lehet e külön áttételt beszerezni valahonnan.(fogaskerekek, tartókonzolok)
Hasonló témán dolgozom de mégis kicsit más!
Én atmel procival vezérelnék 2db hip4082-esen keresztül 2db dc motort ami 36v-os a H- hidat megépítettem már. de azt szeretném megtudni hogy ezzel az ic-vel pwm-nélkül is lehet hajtani a motort ? nekem nincs szükségem fordulatszám szabályzásra az állandó nállam csak irányváltás van de az se gyorsan. a hardveres megvalósítás érdekelne csak a szoft az nem gond de pwm-et ki akarom hagyni az a láb másra kell . Ötletek vagy kapcsolási rajzok nagyon jól jönnénk . Előre is köszönöm.
ilyen motorral tudok szolgálni: http://www.sgmada.com/zl/pdf/PM33126000.pdf, ha megfelel az elképzelésednek, a pontos cikszáma:pm 33126000-600ke
Üdvözletem!
Van egy 380 voltos villanymotorom amit 230 voltosként szeretnék használni. Az a baj, nem tudom hogyan kössem be hogy használható legyen. Mind a három vezeték zöld sárga, tehát még véletlenül sem tudom melyiket hová kell kötni . Kellene hozzá indító kondenzátor is, ebből mennyit, meg milyet kell vennem hozzá. Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném. Melléklek egy pár képet.
Ez a motor már újra lett tekercselve, és a tekercselő belül létrehozta a tekercsek kapcsolatait. Innen ered a Zöld-Sárga érszigetelés is (mint tudjuk, ez a védőföld színe). Más megoldást ez a tény nem hagy, mint a fázist nullát bármelyik kettőre, a kondit az üresre, és valamelyikre, amelyiknél a forgásirány megfelelő. A kondi értéke a táblázatból kiolvasható.
köszönöm a tippet,de az a kérdés,hogy mi az ára?
Üdv!
Ezt a motort csak tábla nevű képen az adatok feletti bal oldali rajz(csillag) szerint tudod bekötni, ahogy Imi65 is írta. 230V-ra a jobb oldali bekötés(delta) lenne jobb, de a tekercselő nem vezette ki mind a hat tekercsvéget(sajnos-nem tudom miért spórolják le). Deltában is kisebb a teljesítménye, mint 3 fázissal, így meg még kisebb lesz. Attól függ mit akarsz vele hajtatni, nem biztos hogy érdemes vele foglalkozni, kondira költeni. Venni nem vegyél, előbb próbáld ki kölcsön kondival, hogy elég erős-e! Szerintem 20-30µF legalább 400V-os kondival próbálkozz, de az értékét ki kell próbálni. Üdv! Tomi
Sziasztok!
Kaptam egy 1.1kW-os villanymotort, aminek az egyik tekercse zárlatos. Amikor szétbontottam érdekes látvány tárult elém. A tekercs kivezetések szigetelése teljesen össze van olvadva, és bele van folyva a tekercsekbe. Szerintem a zárlatot is ez okozza.Megpróbáltam kibontani belőle, hogy kicseréljem őket, de nem sok sikerrel. Valakinek van valami ötlete, hogy a vezetékeket hogyan tudnám kiszedegetni a tekercsekből anélkül, hogy a tekercsek megsérülnének?
hello mindenkinek. új vagyok, van egy problémám, jólenne ha valaki segítene. van egy kőrfűrész gépem, de nincsen hozzá motorom. csak 220v voltom van idehaza 1x32A. A gyári 220v 2.2kw 2800ford./perc motor kb 45000ft, és elég nagy az indulási áramfelvétele, nemtudom hogy a 16A os kismegszakító kibirja-e? nem lenne érdemessebb egy 380v os kb 4kwos mocit 220v ról üzemeltetni? mennyit veszít a teljesítményéből egy 380vos moci 220 ról üzemelve? vagy valami áttétel kellene, vagy frekvenciaváltó? aki tud segítsen köszi előre is.
Ha van 32 A akkor minek vesződni, az átalakítással elbírja a 220-as moci és nincs vele gond. Meg ha 32A van akkor a 16A-os kismegszakító akkor mit keres a rendszerben?
Helló!
Nehéz dió! Az 1500W is problémás, nem még a 2.2Kw-os. Csak az órától fog megindulni, ha megindul. Szigorú 2.5-ös rézkábellel kötni az óra után, lakáselosztó elé. Csak az óra automatája fogja védeni, ha kibírja az indulást leoldás nélkül. 20m-nél messzebbre ne vidd a betápot, ha lehet. VIM.
hello. a 32A az kint van az óránál. onnan megy a lakás elosztóba, és ott vannak 16A kismegszakítók. akkor mi lenne a jó megoldás? valami ékszíjtárcsás átalakító, vagy mi?
Üdv!
Szerintem inkább a 230-as motort vedd meg. Elvileg el kell hogy bírja a 16A-os, ha C-jelű akkor biztos elviszi. De jobb lenne egy külön dugalj egy külön kismegszakítóval, amiről más nem megy. A 32A-os után teszel egy C16A-ost( ha mégsem bírja, akkor egy 20-ast) és ez mehet a dugaljra. A fűrészre meg javasolt egy mágneskapcsoló+a motorhoz beállított hőkioldó, nyomógombokkal kapcsolva( ki-be). Ne egy kézi kapcsolót tegyél rá! Sőt ha rám hallgatsz, gyárilag a motorban lévő indítórelét vedd ki, és helyettesítsd egy kézi nyomógombbal, amivel indításkor kézzel kapcsolod a segédfázist. (A gyári relé jó, de nem fűrészhez, le fogja égetni a motorod, ha menet közben többször megszorul a lap, túlterheled, stb. Sőt idővel beéghet a relé is.) Ja és előbb írták a 2,5mm2-es kábelt! Így igaz, vékonyabbat ne tegyél rá! Közvetlenül a mérőtől vidd ilyennel, ne a lakás hálózatán keresztül, mert az biztos, hogy vékonyabb és lehet nem is réz. Üdv! Tomi
Sziasztok!
Segítsetek! Van egy 220V-al üzemelő egyfázisú villanymotorom. Egy darab160 uf-os kondenzátorral szerelve. Általában 10-20 csengőnyomógombos indítás után tönkremegy a kondenzátor.Az elmúlt két hónapban már három. Több szakemberrel megnézettem a bekötés rendben van,sőt egy villanymotor szervízben is megvizsgáltattam, de ott sem találtak hibát, s értetlenül állnak a probléma előtt. A feszültséget mértem a mellette lévő konnektorban 226 V-ot mutatott a multiméter.A motor minden erőlködés nélkül azonnal indul. Elméletileg a kondi csak akkor működik, ha a motor indul. Mi lehet a gond? Segítségeteket előre köszönöm. Üdv:Mindenkinek.
hali
Az indítókondenzátor megy tönkre csak? Nézd meg hány voltos a kondenzátor, gyanítom, hogy kicsi az értéke, minimum 400Volt kell de lehet, hogy több is
Hali!
Igen csak a kondenzátor megy tönkre. 300 V-os. Ezt a villanymotort több mint húsz éve vásároltam, s 300V-os kondenzátorral nagyon sokáig kifogástalanul működött. Nemrégen tekercselték meg szakszervízben újra, s működött is normálisan egy darabig, de mostanság egyre kevesebb indítást bir a kondi. A motor most sem melegszik, holott órákig működik. Természetesen visszavittem a szakszervízbe, ahol állítólag bemérték, s minden rendben van. Kaptam más helyről olyan infót is, hogy a segédfázis tekercselték rosszul.Mivel nem értek hozzá, nem tudom bizonyítani, de azt sem akarom, hogy tönkremenjen a motor, s újra keljen tekercselni. Per pillanat most ott tartok, hogy a szakszervízben eddig kifizettem 2 db kondit, a harmadikat már garanciában kicserélték. Várom, hogy ez is tönkremenjen, s addig cseréltetem garanciába a kondit, még meg nem unják. További szép napot. Üdv
Azóta effektív értékben 10V-tal lett magasabb a hálózati feszültség, melynek csúcsértéke magasabb, mint 300V. Sokat nem vesztesz vele, ha nagyobb feszültségű kondenzátort raksz bele.
Hali
amit Dudus ír szintén befolyásoló tényező, tehát erre is gondolni kell. A 300 Volt kevés lesz! esetleg, ha van 2 ilyen kondenzátorod kipróbálhatod sorba kötve, ilyenkor a kapacitás értéke változatlan, de az átütési szilárdsága 600 Volt, annak már tuti jónak kell lennie, legalábbis elméletileg, de mivel az erősáram már nem annyira szakterületem kb ennyit tudtam segíteni
Két sorba kötött egyforma kapacitású kondenzátor eredő kapacitása fele lesz az alkotó kapacitások értékének! Tehát ha azt szeretnéd, hogy a kapacitás ne változzon csak a feszültség legyen dupla akkora, kell két darab, dupla értékű kapacitás, ezeket sorba kötve, az eredő pont akkora lesz, mint amekkorát szeretnél.
Sziasztok, kérdésem lenne 220/380 1100/850W.
A probléma, ugyanis az hogy kondenzátor nélkül hibátlanul müködik,/és nem melekszik, de állandó kondenzátorral(tekercsek bekötésétől függetlenül) füstöl,mintha valami gőzölögne, a kapocsnál, egy picit.(25 per járatás után sem erősödik a füstölés, és nem melegszik, nagyon. kéz bírja.) 4 db kondival próbáltam külön-külön, paramétereket nem tudom, de működö gépekrőr, hasonló paraméterű motorokról kölcsönöztem.eredmény mindegyiknél u.a.Tekercs végek csere-bere eredmény u.a V.mi olaj szivattyú motor lehetett, mert amikor csapágyaztam, tele volt trutyival, valamiféle olajos cuccal.Kipucoltam,/zsíroldó, meg sűritett levegő/aztán száradt pár napot, mire összeraktam, és ez az eredmény. Elképzelhető, hogy maradt valami a tekercsek között, ami füstölhet,? Esetleg nagyobb a gubanc? a tekercseit kimértem multival, 31,2 ,31,2 és 30,8 ohm-osak Ha vaki találkozott ilyesmivel, és tudja a megoldást, kérem segítsen. Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Ha valaki tudna nekem segíteni megköszönném. A kérdés a következő: Keltetőhöz tojásforgatót építek. tudna nekem valaki olyan kapcsolási rajzot ahol a forgásirányt kettő db végálláskapcsolóval tudom vezérelni? Egyenáram vagy vátóáram kell hozzá? És valamiféle időkapcsoló is kellene, ami 2 óránként bekapcsol. A villanymotor egy nyomtatóból kiszerelt 12 V os motor. Előre is köszi a segítséget.
Szia!
A nyomtatómotor az általában léptetőmotor, és nem egyszerű forgatni.Ha 2 nél több kivezetése van, akkor léptetőmotor. A megoldás egyszerű eszközökkel: 2db kis trafó és egy obi vagy más nagyáruházban lévő programkapcsoló. a programkapcsoló pöckei negyedórás időket jelent, tehát kipöckölsz 8 db-ot és 8-at bennehagysz. ez a programkapcsoló tehát 2óránlént vált, ez egy relét 2 órán keresztül működtet, és 2 óra pihenő... A másik trafó pedig előállítja a 12V-ot duplán tehát lesz +12 és -12V A motor egyik fele testen van, és vagy plusz feszültséget kap (amit megszakít a végállás) vagy mínuszt és visszaforgatja. ettől mezeibbet, de jót nemigen lehet csinálni.
Szia!
a motor 3 fázisú, és menetzárlatos mostmár. A tekercsek szimmetrikusak, és nem lehet ohmos eltérés a tekercsek között. Vidd el a motort olyan helyre, ahol van 3 fázis, és CSILLAG-ba kell kötni.Járatni, és fázisonként megmérni az áramfelvételt. De 99% ban egy füstölgő motor már menetzárlatos. A 230V ról járatva kondenzátor nélkül azért nem füstöl, mert a jó tekercs elbír 230V-ot.nincs annyi áramfelvétel..... A leírásod alapján ez jutott az eszembe. üdv. Foxi |
Bejelentkezés
Hirdetés |