Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Az lesz a legegyszerűbb hogy ha megcsinálom azt a tápot amit te küldtél mert az én tápom az olyan hogy egyszer ad normális feszt máskor meg nem. Nem játszok vele kap egy új tápot csak jó lesz. Abban segíthetnél hogy mi az az LDR1 a rajzon. Led akar lenni ?
Itt olvashatod a működését:
Bővebben: Link
Kösz a segítséget megépítem remélem jó lesz hozzá. Amúgy szerinted lehetséges hogy azért van olyan elmosott homyályos "kép" a csövön mert nincs rendes anód feszültség?
Légyszi használd a válasz gombot!
Én először mérnék. Ha minden okés, kivennék egy csövet és lepróbálnám külső táppal, soros anód áram korlátozó ellenállással, a katódokat pedig direkt testre tenném. De, mondom: először mérj! Lehet, hogy kiszáradt az anódfesz pufferja.
Talán még a 180Vlot diódahídját is érdemes lenne alaposan kimérni...
Mert akár kontakthiba, vagy gyengélkedő dióda is okozhat problémát...
nekem kell egy ilyen óra egy kicsit sem értek az elektorikához de megcsinálom háááhh durva
Hát igen, tényleg nagyon szép egy ilyen óra én is azért álltam neki, és úgy néz ki, tényleg nagyon szép lesz Most készül a fa doboz hozzá...
mázlista és megkérdezhetem mennyi pénzből jött ki?mert láttam egy oldalt 67 ezerért kínálta :eek2:
Hát ez legfőképp attól függ miből építkezel, az IN-18 as csőnek darabja pl. 7-8 ezer, de az IN-14-nek csak ~600Ft darabja, függ a vezérléstől, hogy uC vagy TTL, a táptól és egyéb mástól...
Végiggondolom, és hamarosan írom is, hogy most kb mennyi az anyagköltségem, ami ténylegesen belekerült az órába. Csövekből pl több garnitúrát vettem, mert nem működött minden úgy, ahogy én terveztem. Nekem a pénz mellett rengeteg időbe is telt, mert vártam a jó vételt a vaterán meg nem is volt sok időm foglalkozni vele. de mindenesetre közelébe sem ér annak a bizonyos összegnek, bár még a dobozolás dob majd egy nagyot rajta...
Üdvözlök minden fórumozót,
Egy bugyita kérdésem volna. (kérdhetnétek, hogy akkor miért nem oldom meg maga, jelentem: próbálkoztam...) Z560M-es csövekkel építünk egyik ismerősömmel egy órát. A NIXIE-csöves kapcsolásban (DCF77 nélküli, Tom025-féle) tökéletesen le van írva a képlet, ami alapján ki lehet számolni. Én azonban akárhogyan is számolgatok, 1,6 kohm-tól egészen 3,6 kohm-ig mindenféle értéket kapok. Nem vagyok benne biztos, hogy az az eredmény,a mit kaptam, jó-e? Mivel az angoltudásom nulla, még mindig nem estem kétségbe: elvégre vannak a neten szótárprogramok. Naivan nekik estem, majd lelohadt a lelkesedésem: a szakszavak ugyanis nem a program erősségei... Ahogyan nekem sem, főleg nem angolul. Szóval amit mély tisztelettel szeretnék kérni: valaki esetleg tudna adni felvilágosítást a Z560M típusú csövek anódellenállásának értékéről? Köszönöm előre is!
Itt van az adatlapja:
Bővebben: Link Ha jól látom az katódáram min:1mA max:2,5mA lehet. Csúcsáram (pillanatnyi):max:10mA Az anódfesz pedig: kioltáshoz:120-fenntartó:135-begyújtási:145V
üdv a segitségeteket kérném szeretnék csinálni én is egy nixie csöves orát de a csövekröl amik nekem vannak semmi infot nem találok ha segitenétek megköszönöm.a csövek ib-6 névre halgatnak.
Szia! Azért nem találsz infót, mert ezek nem nixie, hanem VFD csövek.. VFD-ként keresd.. Szépek ezek is, de nem nixie-k...
oké köszi,és ennek tudatában sem tudtok segiteni egy adatlap félével?
Hali mindenkinek.
Nézegettem a topikot és nagyon megtetszett ez a nixie csöves óra. Be is szereztem már belőle 4 darabot. Tudnátok ajánlani egy jó kapcsolást hozzá? DCF-nélkülit. Köszi előre is.
És persze ezt se felejtsük ki
Bővebben: Link
Köszi!
De a kérdésben eredetileg benne volt: Idézet: „...DCF-nélkülit.”
sziasztok! olyasmi kérdésem lenne,hogy a mellékelt képeken lévő szöveget le tudná valaki fordítani nekem? tudom hogy nem nixie csőről van szó,de inkább úgy voltam vele hogy ide írok,nem nyitok új topicot! órát szeretnék majd építeni ebből a csőtípusból,mert haveromtól fogok kapni 12 darabot.úgy egyeztünk meg,hogy csinálok neki is egy órát (nekem még így is simán megéri a dolog ) csak hát jó lenne tudni a cső adatait,mivel lehet meghajtani meg ilyesmi! előre is köszi a segítséget!
köszi! nemtudtam hogy pont erről a csőről volt szó! de azért köszönöm a választ!
ha már itt tartunk szereztem egy "pár" z570m csövet ezekböl szeretnék orát épiteni vettem 74141-et is de nekem valami gyanus ezekkel az ic-kel kapcsolatba:a megrendelölapon igy irták:sn74141 de én 74141 pc ic-ket kaptam és a felületük is össze vissza csiholt vagy nem is tudom mihez hasonlitsam egyszoval szerintetek jo lessz?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |