Fórum témák
» Több friss téma |
A Jojstik ugyanazt a funkciókat szolgáltatja mint az összes telcsinél hogy van jojstik....
Elvégre valamivel vezérelnem kell a tel billentyüzetet.... ![]() nem szehetem átlag szét ha képet akarok váltani....
ó az most nehéz lessz......mert szorit az idö....
de holnap beinditom... De ime egy kép amit festettem a projektorom segitségével....
Sziasztok .István vagyok van egy.MEDION MD9383AA monitorom és leált az invertere,van valakinek ötlete mivel lehet helyettesíteni,vagy az inverter mekkora feszt állít elő köszönettel :István
![]()
Meg kellene javitani az invertert. Kb 600-800V korul, bekapcsolaskor a duplaja. 5mA mellett...
Ha nincs vilagitas sem egyaltalan, akkor valoszinuleg a kapcsoloelem (FET) pukkant el. De elvileg lehet rossz cso is. Vagy trafo.
Sziasztok
Én is játszom a gondolattal hogy csinálok egy projektort.Egy 1x1m-es vászonhoz (max 4 méterről) szeretnék csinálni egy gépet de nem tudom hogy milyen,mekkora kijelzővel lehetne szép képet ekkora méretben.Valamint ha éppen van valakinek kéznél egy magyar link hogy mit miért és hogyan érdemes csinálni azt megköszönném.Amit még nem teljesen tiszta hogy némelyik gépbe miért van több lencse mint pl az írásvetítős megoldásban?
Én sokat szórakoztam vele. A több lencse lerövidíti a készülék hosszát, és megváltoztatja a vetítési távolságot. A piaci nagyítókkal lehet játszani. kb 1,5 szeres a nagyítása, s ha egy diavetítő elé rakod, rögtön nagyobb lesz a kép. Egy másik példa, volt neke m is a kicsi projektorom ami épült.Ez itten -e!
Ha az lcd után raktam 1 lencsét, az izzótól 28cm re került az LCD+ frensen lencséje, majd az élesség állító lencse meg 28+36cm az izzótól mérve, és éles 150cm-es képet kaptam. Ha az lcd után 2lencse került, akkor lcd+frensen 19cm-re azaz közelebb, és 30cm-re az 1.lencse, majd 45cm-re a második. Egy plusz lencsével a az lcd is közelebb került, és a készülékben lévő fényút is 28+36=64cm helyett,45cm hosszu lett, rövidebb készülék, de ugyan ugy 150cm es kép.
Szia
Köszi már kezdem érteni.Azért még a biztonság kedvéért párszor átrágom a témát és nekiállok alkatrészeket gyűjteni. ![]() ![]() ![]()
S,ebbe a projektorba mien kijelzöt raktál?
Nemnagyon tudom kinézni. Fényképezögépé? Mindegy de elég jó összeálitásnak tűnik.... :yes:
10cm átmérőjü volt a nagyítók és az lcd is. Mini lcd.
Urak, szereztem egy Infocus lp690-est, a videos resze nem jo, procija elszallt (zarlatot okozott, ezert kiszedtem), de a digitalis monitor resze jo. Ad kepet kis lampaval harmatgyengen, de a sajat lampaja nem mukodik.
A kerdes: a lampa jonak LATSZIK, hogyan tudnam tesztelni vagy meghajtatni mashonnan? Esetleg ha valaki a szereleseben jartas, mit nezzek meg, hogyan szoktak ezeket meghajtani egyaltalan? UHP 150W-os Hg van benne. A nyaklapon 365VDC van a csatijanal irva, de ezeket ugy tudom, AC-rol kell hajtani... Elore is koszi a valaszokat.
Kérlek tégy már fel képet róla......
Gondolom bontott álapotban.... Szerintem mindenki megnézné...
Szerintem látogass el a fényforrás és lámpatest gyűjtők c. topikba.
![]()
Koszonom, eloszor megprobalok itt infokat gyujteni. A modok nem szeretik, ha valaki ket helyen is felteszi ugyanazt a kerdest.
Mindenesetre atolvasom, hatha okosabb leszek tole. ![]()
Par kepet tettem fel a lampatestes topicba. Nagy bontast nem csinaltam, csak a tap felul-alul meg a proji kibontva. Igazabol ezek mechanikailag elegge egyszeru szerkezetek, az elektronika meg egypaneles, a tap es a lampatap meg kulon panelokokon van. Az enyembol hianyzik a lampatap.
Helló!
Ez: http://bolthely.hu/galaxisdiszkosbolt/id/01552_Omnilux_HQI-TS_150W_R7s azért ilyen olcsó, mert csak 150 wattos? Ilyen jó volna projektorba ha 400-as lenne?
Sziasztok!
Egy kis lcd tv ből szeretnék csinálni, jó hozzá ha egy írásvetítő fresnel-jének a közepét kivágom?
Üdv mindenkinek!
Vettem izzó nélkűl egy HP VP 6120-at. Vásároltam bele izzót ment 116 órát /nem egyfolytában/ tegnap azt produkálta hogy villant néhányat a kép lekapcsolt a projektor és kigyulladt az izzó jelző lámpa. Főkapcsolót kikapcsoltam majd vissza, bekapcs a gép 2-3 perc oké ujra néhány villanás és megin ua. mint amit előbb leírtam! Tudnátok e estleg segíteni,tanács, vagy egyébb gyógymód! Előre is köszönöm!
ha valaki tud segítsen van 1sony lcd projektoros tv ami a sarkainál foltos mi a gond hogy lehet javitani???
![]()
Sziasztok! Nekem egy LM151X2 típusú lcd panelem van. Az a probléma, hogy az alsó és az oldalsó részét összekötő fóliakábel nem ér össze.Tudnátok nekem segíteni?
hello
Próbáld meg leforrasztani az eredetit és egy IDE szalagkábelt a helyére tenni. ![]()
Persze, csak olyan szalagkábelt kell keresni amin minél vékonyabbak a vezetékek.(már én is csináltam)
Majd írj hogy hogy ment.
Akár ennyi különbség is lehet, kétfajta vezeték vastagsága között |
Bejelentkezés
Hirdetés |