Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Milyen csövekkel rendelkezel, Mester.....
Szerk: Nem látszik világosan, az előfok pontosan hogy kap tápot...
A 15 ohm-ról az 50 µF-ra. lemaradt az átkötés.
Hát csak úgy hozzámvágták. Ha lenne két egyforma, akkor lehetne sztereót építeni belőlük, így viszont sajnos nem sok hasznukat veszem. Mindenesetre most amúgy sem építgetek időhiány miat.. Viszont szívesen elcserélném EL84-re, 6n2p-re.
Szintén van elcserélendő EL6, EL3, 6p3c, 2db ECL82, 2db ECL86, stb... is.
Azért sejthető volt, hogy az 50 µF -re van kötve a +, de jólesett egy kicsit "kötözködni".
Nehogymá olyan kötözködős legyél! (....mint én.)
Sejtettem, hogy sejted.
Nem az a kérdés, milyen vacak Valvo EC 92-k vannak ott, hanem hogy milyen dobozban foglal helyet az "őrülmény". Az a valami (még majd festve lesz ám):
Sturbi!
Egy db ilyen porcelán fgolalattal nem tudnál engem megdobni? 6C33C-vel szeretnék majd egy kicsit szórakozni
Müszikém, lányok nem laknak Dombóváron, én láttam arra a nyáron egész mutatósakat is.... Dobj össze egy PL500 PP-t.
Sajnos összesen 2 db-om van csak (az egyik épp most integrálódott a fenti szösszenetbe).
Ez mind szép és jó, csak nincs kimenőm :no:
Jártál itt, és nem ugrottál be hozzám?? Imikém, ez nem volt szép tőled
Érdekes a negatív visszacsatolása, ilyet még nem láttam. A jel kivonódik az EC csövek tápfeszéből. Ha fordítva kötöd be a tekercset (amin keresztül a tápot kapják az EC92-k), akkor képes begerjedni? Mekkora az áttétel a primer végcsőanódköri tekercs meg az EC92-ők -re mennő tekercs között?
Junoszty trafóid sincsenek?
Nem fog többet előfordulni. Ha Köbüki dereka bírja a motorozást, akkor sok fórumtársunk rezegni kezdhet....
Próbálj meg szerezni még egyet (vagy 3-at?). A Junosztyokat lassan már mindenhol kidobálják. Sajna már nem sok lehet használatban. Ha megjönnek a PL500 gyári kimenőim, a 4 Junoszty-trafóm közpréda lesz (Ha nem kell Janinak).
Nemhiszem, hogy én kínlódni fogok a PP-vel, a közeljövőben...
üdv
Akkor nem láttad az én kapcsolásaimat, ha tehetem így csatolok vissza, nem sunnyasztja a hangot (fordítva kötve begerjed).
Ennél az erősítőnél 5:1 az áttétel arra a tekercsre.
Na akkor én elcserélném veled azt a nagy szépséget van EL84-esem de a két társa is érdekel a képről majd megkereslek privbe.
Nekem csak addig kell majd a 4 junoszt trafó hogy itthon csináljak egy drótkupac PL500 PP-t és meghallgassam a saját hangfalakon a jó kis 25W-ját Utána lehet közpréda. De én nem teljesen úgy csinálom az elejét ahogy nálad. A kicsi érzékenysége miatt neked még bele kellett tenned plusz egy triódás előfokot. Én valami ECF vagy PCF csövet (amilyet éppen sikerül szerezni) teszek bele. Értelemszerűen a pentóda az eleje, a trióda a fázisfordító. Így nagyobb lesz az érzékenysége (remélem) és akkor 3 csőből áll majd a végfok: 2 PL500 +1ECF/PCF cső
Erre modják hogy a csöves evolúció egy magasabb foka, mikor arra hajt az ember hogy minnél kevesebb csőből álljon egy kapcsolás?
Janikám, PCF802-es cső van, azt akkor viszek Neked, ha arra járok.
Ok! De nem sürgős majd akkor is jó amikor a trafókat elviszem. Ha végre összeraktam a piccolot (már az utolsó lakkréteg rajta van) akkor szórakozok egy kicsit a PP-vel. És még meg kell javítanom egy 1957-es tv-t meg egy csöves rádiót is. Szóval lenne tennivaló elég
Nem, de az első bedobozolt PP-m egy 6P14P PP-lesz, mivel már megvannak hozzá a kimenő vasak (12cm2) Csak jussak már el addig
A PL82-es PP-re is ekkora vassal számoltam.
Hans, nem akarsz a PCL86-ból is összerakni egy PP-t?
Mondjuk egy olyan letisztúlt, többszörösen (mérve és hallgatva) bizonyított verziót mint az SE-d? Most hogy van egy pár(száz) nekem tartalékba lehet hogy lementeném magamnak a kapcsolási rajzát.
Barna, ott az EAG rajz. Az biztos ki van próbálva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |