Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Amikor betelítem a nyákot a polygronnal akkor,hogy kell megcsinálni,hogy földnek nyílvánítsa és ahol az alaktrész a földre megy ott a polígron az adott alkatrész megfelő lábához hozzáérjen?Én próbaltam ott,hogy on-ra etszem a dolgokat de nem használtak...
![]() ui.:teliföldet akarok gyártani,de nem megy ![]()
A "Name" gombbal nevezd át a polygont "GND"-re.
Köszöntem,sikerült is.
![]()
Mielőtt körberajzolnád a poligont, a parancssorba be kell írni a jel (GND, vagy VCC, vagy amit akarsz) nevét. Ebből tudja, hogy mit akarsz vezetni...
Üdv! Azt kérdezném, hogy a 2 pólusú sorkapocs hol van az alkatrészlistában? Kerestem a Con. között nem találtam. Köszi előre is.
con-ptr500 -ba ah jól emlékszem fejből, mert most nincs eagle a közelben.
Üdv! Neten találtam kezdőknek egy kis video összeállítás az oldalon az eagle használatához. Ezen kívül van még forrasztástechnika, mérés, stb.
A többi 3 oldalon szintén használati útmutató a programhoz. Remélem sokan veszitek hasznát. Bővebben: LinkBővebben: LinkBővebben: LinkBővebben: Link
Üdv Mindenkinek! Készítettem egy rajzot, hogy végiolvastam a fórumot, ezaz első rajzom, véleményeteket várom. Nézzétek meg, lehet, hogy el is rontottam. Több szem többet lát elven...
Sziasztok!
Eagle-ból szeretnék gerber fájlokat kinyerni, mert le szertnék gyártatni egy 2 oldalas nyákot. Ez alapján indultam ki: Bővebben: Link Nem tudom hogy icnh-ben vagy mm-ben kell megadnom a drillcfg-nél a fúróátmérőt. Bár az ismertető alapján amit kaptam Idézet: arra következtetek hogy inchben kell megadnom. RS274X formátumban kell leadnom. „A fúróprogramokat EXCELLON vagy ASCII formában kérjük, lehetőség szerint INCH 2.4 ABSOLUT TRAILING beállításokkal, a fúrószerszám átmérőket a fájlban szabványos jelöléssel feltüntetve (pl. T1C0.040, T2C0.124). ” Végigcsináltam a leírt módon, eddig nincs is gond. Elkezdtem ellenőrizni különféle progikkal: Próbáltam a linuxos GERBV nevezetű progit, de mint ha a furatokat nem jelölné, és ebből a rétegből csak 1-2 pacát rajzolt. Próbáltam GCPrevue nevezetűvel, nagyjából működik, de nem ismeri fel a .drl kiterjesztésű fájlt. (Vagy én vagyok béna) (Amúgy, ismer valaki valamilyen normális gerber megjelenítő programot?) Ráadásul mindegyik proginál valmiért tükrözve van azt hiszem a Bottom réteg. (Mondjuk a CAM beállításnál be van pipálva a tükrözés alapból ha ez a default állapot egyáltalán) Továbbá ha nem kérek pozíció rajzokat akkor a cégnek kell megmondani vagy itt kell kikapcsolni? Lehet hogy hülyeségeket kérdezek de most nagyon el vagyok bizonytalanodva hogy melyik réteget is kell tükrözni, mivel még sose csináltam ilyet.
Üdv!
Itt egy leírás. Ha így csinálod az alapbeállításokkal, akkor jó lesz minden. Én a GerbView (ez win-os) nevű programmal szoktam megnézni és alapból jó minden. A drl fájlt nem fogja ez sem felismerni, de az nem is baj. Elég, ha a rendelésnél közlöd, hogy nem kell a pozíciórajz.
Köszi!
A gerbview jónak néz ki. A demója is elég most. Érdekes mondjuk hogy a bottom van tükrözve, de biztos más módszerral dolgoznak mint házilag fotózással szoktunk
Általában a gyártó is így kéri (beültetési oldal felől nézve). Gondolom, majd megfordítják, ha kell...
Oké, csak az volt érdekes hogy a 2 oldal nem áll szinkronban egymással,
![]()
A CAM processzorba ha betöltesz egy gyári job-ot, akkor a forrasztási oldalnál be van jelölve a tükrözés. Ki kell venni a pipát...
Sziasztok!
A Restrict és a Keepout rétegek mire valóak? Pl. furatoknál, diódahíd alatt. Azt, hogy ott nemigazán kéne vezetékezni?
Pontosan. Azok a "tiltott területek" a program számára.
Helló!
Van valakinek 14VA-es Puskás trafóhoz library-ja? Mert próbáltam többféle trafónak a lábkiosztását, de egyik sem volt jó. Megpróbáltam megtervezni, de nem teljesen stimmel. A trafó ugyanolyan, mint ez: Link Köszönöm előre is, és üdv: Arpy
Helló!
Berajzoltam a méreteit a képre. Köszönöm, Üdv: Arpy
Függőleges és vízszintes méreteket egy saroktól méretezd meg.
Függőlegesen nem lehet tudni a lábak távolságát. Azt írod vizszintesen a két szélső láb távolság 35mm belsők 23mm, ott az 5mm is, amit ha a másik oldalra is számolok 5+23+5 =33mm. elveszett 2mm Igy nehéz lesz a panelbe tenni.
Sikerült megtalálnom, a fórum keresőjével nem találtam rá, de a gugli segített.
Korábban Imi megtervezte a puskás trafóhoz a library-t, ami tartalmaz egy 11,5VA-es trafót, ami méretekben jó a 14VA-eshez is. Köszönet neki! Ha valaki másnak is szüksége lenne rá, itt találja meg: Link További szép napot, Üdv, Arpy
Hello!
Nincs mit !! Már megérte, többeknek segített.
Sziasztok!
Kezdő Eagle 4.11 (lehet hogy light) használóként akadt egy kis problémám. Odáig eljutottam, hogy megvan az egyoldalas nyák rajzolata de ahhoz hogy fel tudjam másolni a rézfelületre, értelemszerűen tükrözni kell. Itt akadtam meg, mert sem a 'group', sem a 'mirror' funkciók használatával nem értem el eredményt. Mit kell ki vagy bepipálni ahhoz, hogy tudjak tükrözni? UI: elkezdtem olvasni a topicot, de közel 140 oldal kicsit sok így hirtelen. Segítségeteket előre is köszönöm!
mirror, solid, és black opciókat pücköld be a nyomtatásnál.
Ha a vezetősávok bottom layerek nyomtatásnál NE tükrözd, nem kell a mirror!
Ezekre nem is gondoltam, de működik a dolog, köszönöm a gyors válaszokat.
Lenne még egy problémám: nem szeretném, hogy az ic két szomszédos lába közt vezesse a vezetősávot. Próbáltam játszani a beállításokkal, de ezt nem sikerült megoldani. Erre mi a megoldás? |
Bejelentkezés
Hirdetés |