Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ühüm... Ez AM módban sugározna. Viszont 8W-al veszélyes, hamar megtalálnak a csúnya bácsik, aztán magyarázkodhatsz, hogy én csak egy HiFi erősítőt akartam építeni
Na hát ma is okosabb lettem
A G807-ről anyit mondanék hogy suliba pihen 2db 120W meg 140W-os BEAG (vagy EAG) erősítő ami Bóday tanárúré és nemrég gyorsan lekaptam a tetejét és benne ott csücsültek PP-ben, kár hogy 100V-osak.
Ha a kimenőtrafóhoz írt feszültségérték valós, akkor elvi képtelenség a 8 W, 6Kohm munkaellenállásra(4,5-5 W a valós), ha elírtak 100 V-ot és ott 430 V van (nem 330 V), akkor kb.10 W-ot tud komoly (10% fölötti) torzítással, akkor jó lehet 7-8 W-ig zenehallgatásra.
Sziasztok.
Kaptam egy raklap QQE0312-es kettős sugártetródát. Ebből lehet építeni végfokot szerintetek? Illetve van két darab QQE06/40 kettős tetródám is. Ezek elsősorban rádió kimenőcsövek, csak az a kérdés, hogy építhető-e erősítő ezekből. (akárcsak a GU50-ből)
1db-al nem dobnál meg, ha tényleg egy raklappal van??
üdv: Müszi
Nézegessünk kicsit a 807 házatáján józan elektroparaszti ésszel.
A adatlapból kitűnik, hogy triódás kötésben roppant csekély teljesítményre képes (1 W körül), tetródás kötésben 10 W körül, ami már normális érték, de nagyon nagy a harmonikus torzítás. Mire lehet ebből következtetni ? -Arra, hogy a segédrács feszültség változása nagy mértékben befolyásolja az anódáram változását. Kézenfekvő, hogy a 807 SE torzítási problémáit csak úgy lehet megoldani, hogy a segédrácson, vagy a segédrácson is vezérelni kell (kettősvezérlés) a csövet. Azt javasolom, aki 807-el SE erősítőt akar építeni, az ilyen kapcsolásokat keresgéljen inkább, hagyományos kapcsolástechnikához olyan cső kell, ami triódás kötésben min. fele teljesítményt tud, mint pentódás (tetródás) kötésben.
Igaz, hogy nagyfrekis felhasználásra készültek, de egy PP-vel meg lehet próbálkozni.
Akkor Te sem szereted a felső anódos kivezetéseket .
Szerintem ezek csak zárt dobozban érdemes használni .
A sapec szerintem csak akkor szép a cső tetején, hal lehet olyan szépeket kapni!
üdv: Müszi
A QQE 06/40 orosz megfelelőjéből (ГУ29) éppen múlt héten építettem sztereo SE erősítőt, nekem sajnos csak 1 db van így 2*5 W-os lett, és kénytelen voltam tetródás kötést csinálni (a közös segédrács miatt), pedig UL-ben vagy triódásan sokkal jobb lett volna. (3,8 K Ra-val). Káprázatosan jó hangja van.
Ennek a kapcsolását betettem itt visszább. Ha el akarnád cserélni őket más csövekre, rám számíthatsz.
Zoli
Ezzel azt akarod mondani, hogy nem tetszik a 6P7C SE erősítőm ?
A mindenségit. Nem keresik még a reptéren?
Nem azt mondom !
Én csak zárt dobozban használnék ilyen csöveket , biztonsági és esztétikai szempontokat figyelembe véve . De úgy is lehet szépet és jót csinálni ..
Milyen messzire dobjam?
Miért is ne? Adj egy címet, és megoldjuk.
Ezért jó/rossz ez az oldal. Egy nap meló, és 6-8 oldalt olvashatok máris.
Ezt szereztem, a sok cső egymás mellett mind QQE03/12
A két szörny a a 06/40 Van egy harmadik, de annak sajna repedt az üvege. Bocs a rossz képekért, de csak gagyimobil van....
Ja, bocsi, így csak nálam működik.
Remélem ez viszont a ti gépeteken is.
Hmm hát ha anyi van és feleslegbe akkor hozzám is repülhetne egy
Közben most tértem haza a csőcsereberéből úgyhogy most itt vizsgálgatom a 4 drágaságot.
Mér nem? fel van telepítve a DJVU kukker?
Köszi
Jól tudom, ha a csőben lévő két tetródát paralel kötöm, akkor a hozzá tartozó anód impedancia feleződik? Mivel adott két cső, Te mit javasolsz? SE-t, vagy PP-t? Persze szereóban. A kisebb kimenőcsöveket még be kell vizsgálni,mivel így, ahogy láttátok ömlesztve kaptam, és illik kiválogatni. De első nekifutásra azokból talán megvalósítható a Paralel PP
Ha esetleg nem lenne meg.
Valaki nem tudna adatlapot linkelni vagy felrakni a GMI-83-mas csőről?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |