Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ühüm... Ez AM módban sugározna. Viszont 8W-al veszélyes, hamar megtalálnak a csúnya bácsik, aztán magyarázkodhatsz, hogy én csak egy HiFi erősítőt akartam építeni
![]()
Na hát ma is okosabb lettem
![]() A G807-ről anyit mondanék hogy suliba pihen 2db 120W meg 140W-os BEAG (vagy EAG) erősítő ami Bóday tanárúré és nemrég gyorsan lekaptam a tetejét és benne ott csücsültek PP-ben, kár hogy 100V-osak.
Ha a kimenőtrafóhoz írt feszültségérték valós, akkor elvi képtelenség a 8 W, 6Kohm munkaellenállásra(4,5-5 W a valós), ha elírtak 100 V-ot és ott 430 V van (nem 330 V), akkor kb.10 W-ot tud komoly (10% fölötti) torzítással, akkor jó lehet 7-8 W-ig zenehallgatásra.
![]()
Sziasztok.
Kaptam egy raklap QQE0312-es kettős sugártetródát. Ebből lehet építeni végfokot szerintetek? Illetve van két darab QQE06/40 kettős tetródám is. Ezek elsősorban rádió kimenőcsövek, csak az a kérdés, hogy építhető-e erősítő ezekből. (akárcsak a GU50-ből)
1db-al nem dobnál meg, ha tényleg egy raklappal van??
üdv: Müszi
Nézegessünk kicsit a 807 házatáján józan elektroparaszti ésszel.
A adatlapból kitűnik, hogy triódás kötésben roppant csekély teljesítményre képes (1 W körül), tetródás kötésben 10 W körül, ami már normális érték, de nagyon nagy a harmonikus torzítás. Mire lehet ebből következtetni ? -Arra, hogy a segédrács feszültség változása nagy mértékben befolyásolja az anódáram változását. Kézenfekvő, hogy a 807 SE torzítási problémáit csak úgy lehet megoldani, hogy a segédrácson, vagy a segédrácson is vezérelni kell (kettősvezérlés) a csövet. Azt javasolom, aki 807-el SE erősítőt akar építeni, az ilyen kapcsolásokat keresgéljen inkább, hagyományos kapcsolástechnikához olyan cső kell, ami triódás kötésben min. fele teljesítményt tud, mint pentódás (tetródás) kötésben. ![]()
Igaz, hogy nagyfrekis felhasználásra készültek, de egy PP-vel meg lehet próbálkozni.
Akkor Te sem szereted a felső anódos kivezetéseket .
Szerintem ezek csak zárt dobozban érdemes használni .
A sapec szerintem csak akkor szép a cső tetején, hal lehet olyan szépeket kapni!
üdv: Müszi
A QQE 06/40 orosz megfelelőjéből (ГУ29) éppen múlt héten építettem sztereo SE erősítőt, nekem sajnos csak 1 db van így 2*5 W-os lett, és kénytelen voltam tetródás kötést csinálni (a közös segédrács miatt), pedig UL-ben vagy triódásan sokkal jobb lett volna. (3,8 K Ra-val). Káprázatosan jó hangja van.
Ennek a kapcsolását betettem itt visszább. Ha el akarnád cserélni őket más csövekre, rám számíthatsz. ![]()
Zoli
Ezzel azt akarod mondani, hogy nem tetszik a 6P7C SE erősítőm ? ![]() ![]()
A mindenségit. Nem keresik még a reptéren?
![]()
Nem azt mondom !
Én csak zárt dobozban használnék ilyen csöveket , biztonsági és esztétikai szempontokat figyelembe véve . De úgy is lehet szépet és jót csinálni ..
Milyen messzire dobjam?
![]() Miért is ne? Adj egy címet, és megoldjuk.
Ezért jó/rossz ez az oldal. Egy nap meló, és 6-8 oldalt olvashatok máris.
![]()
Ezt szereztem, a sok cső egymás mellett mind QQE03/12
A két szörny a a 06/40 Van egy harmadik, de annak sajna repedt az üvege. Bocs a rossz képekért, de csak gagyimobil van....
Ja, bocsi, így csak nálam működik.
Remélem ez viszont a ti gépeteken is.
Hmm hát ha anyi van és feleslegbe akkor hozzám is repülhetne egy
![]() Közben most tértem haza a csőcsereberéből úgyhogy most itt vizsgálgatom a 4 drágaságot.
Mér nem? fel van telepítve a DJVU kukker?
Köszi
![]() Jól tudom, ha a csőben lévő két tetródát paralel kötöm, akkor a hozzá tartozó anód impedancia feleződik? Mivel adott két cső, Te mit javasolsz? SE-t, vagy PP-t? Persze szereóban. A kisebb kimenőcsöveket még be kell vizsgálni,mivel így, ahogy láttátok ömlesztve kaptam, és illik kiválogatni. De első nekifutásra azokból talán megvalósítható a Paralel PP
Ha esetleg nem lenne meg.
Valaki nem tudna adatlapot linkelni vagy felrakni a GMI-83-mas csőről?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |