Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TECHNICS erősítők, javításuk
Lapozás: OK   4 / 33
(#) Imi65 válasza Baxi hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

A 4-7-es lábak a kimeneti pontok, ezek össze vannak kötve.

STK1050.gif

(#) Baxi válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

OK, köszi!
(#) Baxi válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Hi
Na megmértem a kimeneteket, az egyiken +38V a másik IC kimeneten pedig +70V volt. És találtam a kimenet után egy ellenállást ami megsült.
Gondolom akkor mind a kettő meghalt.
Köszönöm a segítséget.
(#) Baxi válasza Baxi hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Hi
Csak kiszedtem az egyik IC-t aminél elfüstölt az ellenállás és behúzott a relé, működik az egyik oldala
Köszönöm a közre müködést
(#) Sanyessz hozzászólása Márc 2, 2009 /

helo mindenkinek
lenne egy kerdesem,h kivitelezheto lenne e egy erosito-végfok tápellátása zenner diodákkal (2w zennerek párhuzamosan kötve)?
Evvel a megoldásal könnyebé, meg némileg kisebbé téve az erösitönket!
(#) Imi65 válasza Sanyessz hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Ezt kifejthetnéd bővebben is, egyenirányítani akarsz zenerrel, vagy stabilizálni? Zenereket nem szoktunk párhuzamosan kötni.
(#) silenthill2 hozzászólása Márc 3, 2009 /

Üdv mindenkinek! Kérdezném tőletek, hogy TECHNICS STK 80 50EN végfokot lehet-e még kapni, ha igen,akkor hol és kb mennyiért. Egy haveromnak kéne szóval csak annyit tudok, hogy az egyik végfokot lefüstöltette. Előre is köszi a segítséget!
(#) patexati válasza silenthill2 hozzászólására (») Márc 3, 2009 /

A SINI-nél még van belőle 8db

HUF 3 697,00

Bővebben: Link
(#) Sanyessz válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 3, 2009 /

A zennerekel stabilizálnák, de mivel nem tudok löni 100w zenner ezért gondoltam h párhuzamossan kapcsolok tobb kisebbet (több 2w-ost).
Gondolkoztam 220v-os erositon is csak nem lenne valami biztonságos, ezért el is vetettem azötletet.
Lényeg az hogy valahogy a trafot helyetesiteni tudjam!
Ha valakinek van ötlete szivesen várom!
(#) silenthill2 válasza patexati hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

Köszi,utána nézek!
(#) silenthill2 válasza patexati hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

patexati! Utána néztem az oldalnak! Sajnos én otthonra szerettem volna a végfokokat és a simi oldalán pedig cégnevet stb-t kér. Más valami oldal,ami saját postai címemre kiküldik a csomagot?
(#) patexati válasza silenthill2 hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

A SINI-nél reggelj be nem kell cégnek lenni Én is bent vagyok és nincs cégem!Írj be valamit cégnévnek!Postai utánvéttel küldik!Ma megrendeled holnap ott is van!
(#) karpi válasza Sanyessz hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

Teoretikussan igen , de Zener diodat leginkabb csak mint referentia feszultseget hasznaljak .

Nem hasznalnak nagy aramu szeles hatarokon belul valtozo terheles eseten parhuzamos stabilizalast .

Mar reg szamitottam meg a suliba egy Zener diodas stabilizator meretezeset.

Ugy kapasbol , a Zeneren keresztul folyo aram gondolom legelabb 5-szor vagy 10-szer nagyobb kene legyen mint a terheles maximalis arama hogy valamit stabilizaljon .
A hatasfok remessen rossz .

A soros stabilizatorok hatasfoka mar 30% korul van .
Vagyis 100W stabilizalt feszulteseghez 300W-os Transzformator es graetz kellene valamint a hozzavalo nagy puffer kondenzator.

Kapcsolouzemu tapoke /stabilizatoroke meg altalaban kb 70-80 % koruli a hastasfok

(A soros stabilizatorokbal "szelep tranzisztor"-t vezerelnek egy hibaerositovel ami egy zener referencia feszultsegel komparalja a kimeno feszultseget vagy peldaul az LM 317 IC soros stabilizatorkenti kapcsolasa)
(#) DJBEBE hozzászólása Márc 5, 2009 /

Sziasztok!

Ismét problémám lenne, a technics erősítőmbe kellene 1 svi3205 típusu ic, lehet még a sini-n kívül valahol kapni? Mert náluk jelenleg 29000HUF??? Az egész erősítő nem ér annyit.
Vagy esetleg meg lehetne oldani ugy, hogy tennék bele 2db GPA 100-M ( QUAD 405 ) végerősítő modul-t? Ismeri valaki ezeket a panelokat?
Táp van bőven +-60V 530W. Az elég lenne neki, lehet még sok is
A másik gondom, ha a GPA panelek mellet döntök, hogy a hangszóró védelmet is az ic vezérelte. Ezt hogy lehetne megoldani?
Aki tud segíteni, annak köszönöm!!!
(#) patexati hozzászólása Márc 5, 2009 /

A GPA 300-M végerősítő modul felelne meg arra a tápfeszre!Nem ajánlanám a +-50V-os quadot több fesszel járatni mert elszáll Esetleg trafó áttekerés de az már nagy meló!
(#) DJBEBE válasza patexati hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

Köszi!
Elég nagy meló lenne főleg így kezdőként.
Látom a 300ason van hangszóró védelem, így akkor az eredetit ki is lehetne hagyni a körből, mert az az ic nélkül nem hajlandó bekapcsolni.
Mivel két panel kell így sem sokkal olcsóbb, keresgélek még hátha ráakadok 1 eredeti ic-re (nem tartom valószínűnek). Ha nem sikerülne akkor megpróbálom a GPA-t.

Még 1 hülye kérdés: Ha teszek bele ilyen panelt akkor a többi funkciót azt elvileg tudom változatlanul használni?
(hangszín, bemenet választó, stb?)
(#) patexati válasza DJBEBE hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

Elméletileg igen!oda kell a bemenetet kötni hol az ict hajtja meg és akkor megy minden funkció!De ennyi pénzért kapsz a lomisoknál 5-öt is szerintem
(#) silenthill2 válasza DJBEBE hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

Tessék,itt vannak ic-k!

http://www.arwill-elektronic.hu/index.php?pg=2

Sok sikert
(#) silenthill2 válasza patexati hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

PATEXATI!Regeltem meg jött is az email,de egy faxot vagy mást kérnek még ahoz,hogy regelhessek,másképpen csak a MINI SIMI-be enged be.Most mi legyen?
(#) ngyzoli válasza DJBEBE hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

"Ha teszek bele ilyen panelt,akkor a többi funkciót azt elvileg tudom változatlanul használni?"
Igen,abban az esetben,ha a végfok"hagyományos"kialakítású.Ha jól tévedek,a technics-nek is vannak olyan konstrukciói,ahol az egész hangszín-kör és a fiziológia(akár még a balansz is)be van vonva a végfok-ic visszacsatoló hálózatába.Ezt nem árt ellenőrizni.Ilyen esetben is kiváltható a végfok külön,de elúszik a hangszínszabályozás lehetősége.Amivel az esetek túlnyomó többségében semmit nem veszítünk.
Maximum annak a lehetőségét,h mesterségesen"elronthassuk"az erősítő hangját...
(#) DJBEBE válasza ngyzoli hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
ngyzoli, köszi, értem.
Tulajdonképpen az EQ nem lenne nagyon fontos, csak sajnáltam volna kikukázni a cuccot, csak a kijelzőjét sajnálom, manapság nem kapni ilyeneket, a modern házimozi cuccok nem vonzanak főleg az áruk miatt, meg a hangjukkal sem vok megelégedve. Azt hiszem egyenlőre félreteszem és szétnézek a használt cikkek között, hátha találok 1 megfelelő darabot...
még1x köszi
(#) Parázs Gábor hozzászólása Márc 9, 2009 /

Sziasztok

Technics SU V2X erősítőben halott az STK.A kérdésem a következő STK2038IV helyébe rakható e STK2038?STK2038 tűrhető áron van a hqvideoban, STK2038IV a Siniben van de valami 17 000Ft-ért.Valakinek tapasztalata?

köszi
(#) ricardor hozzászólása Márc 10, 2009 /

Sziasztok!

A kérdésemre az lenne hozzátok, hogy körülbelül mennyit érhet egy SU-Z980-as típusú technics erősítő? (Azaz igazság, hogy nem igazán értek hozzá, ezért gondoltam feljövök és megkérdezem tőletek)
A választ előre is köszi
(#) csernus01 hozzászólása Jún 3, 2009 /

Tisztelt mesterek!
En meg csak nemreg regisztraltam es olvasgatom hogy masnak is mar gyult meg baja a Technics SU-V4A erositovel. Nekem van hozza egy kapcsolasi rajzom meg a benne levo stk8050 csodarol is. Ha valakit erdekel szivesen elkuldom.
!!!Csak segitsetek nekem akik ezzel az erolkodovel szenvednek hogy mire jottek ra? Miert lovi ki mindig az egyik oldalt? Belevan rakva az uj IC es volt hogy mukodott fel evg volt hogy egy orat csak azert egy oras hallgatasert nincs kedvem kiadni egy IC arat..... Szoval nem ertem a rendszert?
Aki rajott valamire segitsen legyenszives.....
Erore is koszonom!!!
(#) DB Thündér hozzászólása Júl 10, 2009 /

Üdv!

Nekem van egy Technics SU-Z2 Stereo integrated Amplifilter erősítőm az lenne a kérdésem valaki tud e valamit mondani róla?
Annyit tudok róla hogy a hálózatból felvett teljesítmény 415W

Meg annyit hogy a VU műszer is van rajta kettő az 100W ig van skálázva 8 ohmon! a mutató ki is mozdul addig...

valakinek nincs hozzá egy kapcsolási rajz?
Meg a VU métereket megvilágítja egy egy izzó kiégett egy most ha ezt nem tudom pótolni huzamosabb ideig akkor lesz valami baja?

Válaszaitokat előre is köszi!
(#) zhos hozzászólása Júl 12, 2009 /

Sziasztok!
Nekem van egy TECHNICS SA-AX540 erősítőm és egy 5.1 es hangkártyám be lett kötve az erősítő 5.1 es bemeneteibe minde úgy ahogy kell. Az erősítőnek van 4 front 1 center és 2 hátsó kimenetele és mindbe simán csak bele kell pattintani a kábelt. Van rajta egy rca sub kimenet, már azt nem értem hogy miért van ennek az egynek rca kimenete a többinek meg nem és van ithon passzív mélyládám és ha rákötöm nem szol. Lehetséges hogy nem mind1 hogy paszív vagy aktív ládát kötök rá?
Vagy milyen más oka lehet hogy nem szol?
(#) Slope válasza zhos hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Van egy ilyen masinám. Azért van külön SUB vonali kimenet, mert az erősítőben 5db végfok van, 5×85W. A SUB hangerejét az erősítőn lévő poti állítja, továbbá ProLogic dekódolást és az effekteket az erősítő keveri ki.

Na mindegy a lényeg, ahogy azt az elején írtam a SUB az csak vonali kimenet, aktív láda kell hozzá.

köszi a segítséget én is valami ilyesmi gondra tippeltem de nem nagyon értek hozzá.

ja még egy kérdés. Esetleg nem lehetne valami erősítőt venni hogy ne keljen egy ládát venni?
(#) Slope válasza zhos hozzászólására (») Júl 12, 2009 /

Lehet venni persze, gyakorlatilag minden jó ami megfelelő a meglévő ládád paramétereihez. A SUB csatorna hangerőt távirányítóról be tudod állítani (feltéve, hogy a tied még nem végezte a kukában)
Következő: »»   4 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem