Fórum témák
» Több friss téma |
Rengeteg hangszórom van itthon és szeretnék cinálni egy 5.1 es hangfal rendszert és ehez kéne valami 5.1-es elosztó!
Szia! Keresőt ismerni kéne!
Idézet: TDA1558Q adatlap „Veszel 2db TDA1558Q -t. Az egyiket négycsatornás módban használod, ezek lesznek az első, és a surround (hátsó) hangszórókhoz. A másikat 2 csatornásban használva az egyik bemenet elé egy alulátersztó szűrő, ez lesz a sub, a másik pedig a center. Meg vegyél egy jó mélynyomót, a sub-nak. Az IC adatlapján rajta van a kapcsolás, csupán az alulátersztő szűrővel kell kiegészítened.”
Ezt mintha csak én írtam volna...
Ooo! Köszi! De ez kicsit bonyolult és ennyire még nem vagyok profi! Viszont találtam itt az oldalon egy 3 utas elosztót szerintem azt fogom meg építeni. Tudsz hozzá valami tanácsot adni?
Azért is idéztem.
Van egy egyszerű: Fogsz egy sorkapcsot, az egyik felébe teszel 3, a másikba 4 vezetéket, érintkezőkként, tehát kell 14 vezeték, a 2 érintkezőről 1-1 szál vezetéket rákötsz a hang bemenetre, a többit meg a hangszórókra. Esetleg helyes polaritás szerint. Ennél egyszerűbb nincs. Ezt ne vegg komolyan, nem lenézni akartalak . :smoke:
Oké köszi, de azt a utasat fogom megcsinálni amit néztem!
Azért szívesen! :smoke:
No most kinek köszönöd, és mit is találtál? Mihez adjunk tanácsot?
A hangszóróid egyformák legalább? Meg van a komplett 2 utashoz a közép, meg a magas is? Van hozzá hangváltód is, vagy csinálsz? Van subládába való hangszóród is? Van az 5+1 csatornához való erősítőid is? Csak mert az 5,1-es elosztó nem más mint egy Dolby dekóder. Nem tartalmaz semmi mást. Mi a jelforrásod? Gondolom nem egy 6 csatornás dvd lejátszó, vagy PC hangkártya, vagy egy Dopby dekóder. Ha megfelelően használtad volna a keresőt, jó pár kérdésre kaptál volna választ. Javaslom a topik áthelyezését ide.
Hello!
Van egy Logitech X-530 5.1-es hangfalrendszerem. Eddig gépről használtam, de most laptopról szeretném. Nem tudtok ajánlani valami olcsóbb megoldást, hogy rá tudjam kötni egy olyan laptopra amin csak egy kimenet és egy mikrofon bement van. KÖszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |