Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 5.1 es elosztó

Témaindító: dexkill, idő: Márc 2, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) dexkill hozzászólása Márc 2, 2009 /

Rengeteg hangszórom van itthon és szeretnék cinálni egy 5.1 es hangfal rendszert és ehez kéne valami 5.1-es elosztó!
(#) mark.budai válasza dexkill hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Szia! Keresőt ismerni kéne!
Idézet:
„Veszel 2db TDA1558Q -t.
Az egyiket négycsatornás módban használod, ezek lesznek az első, és a surround (hátsó) hangszórókhoz.
A másikat 2 csatornásban használva az egyik bemenet elé egy alulátersztó szűrő, ez lesz a sub, a másik pedig a center.
Meg vegyél egy jó mélynyomót, a sub-nak.
Az IC adatlapján rajta van a kapcsolás, csupán az alulátersztő szűrővel kell kiegészítened.”
TDA1558Q adatlap
(#) titi válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Ezt mintha csak én írtam volna...
(#) heroldbalu válasza dexkill hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Hali!
Itt lehet hogy talaász valamit:
Bővebben: Link
Bővebben: Link
(#) titi válasza titi hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

(#) dexkill hozzászólása Márc 2, 2009 /

Ooo! Köszi! De ez kicsit bonyolult és ennyire még nem vagyok profi! Viszont találtam itt az oldalon egy 3 utas elosztót szerintem azt fogom meg építeni. Tudsz hozzá valami tanácsot adni?
(#) mark.budai válasza titi hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Azért is idéztem.

Van egy egyszerű: Fogsz egy sorkapcsot, az egyik felébe teszel 3, a másikba 4 vezetéket, érintkezőkként, tehát kell 14 vezeték, a 2 érintkezőről 1-1 szál vezetéket rákötsz a hang bemenetre, a többit meg a hangszórókra. Esetleg helyes polaritás szerint. Ennél egyszerűbb nincs. Ezt ne vegg komolyan, nem lenézni akartalak . :smoke:
(#) dexkill válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Oké köszi, de azt a utasat fogom megcsinálni amit néztem!

Azért szívesen! :smoke:
(#) Action2K válasza dexkill hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

No most kinek köszönöd, és mit is találtál? Mihez adjunk tanácsot?
A hangszóróid egyformák legalább? Meg van a komplett 2 utashoz a közép, meg a magas is? Van hozzá hangváltód is, vagy csinálsz? Van subládába való hangszóród is? Van az 5+1 csatornához való erősítőid is?

Csak mert az 5,1-es elosztó nem más mint egy Dolby dekóder. Nem tartalmaz semmi mást. Mi a jelforrásod? Gondolom nem egy 6 csatornás dvd lejátszó, vagy PC hangkártya, vagy egy Dopby dekóder.

Ha megfelelően használtad volna a keresőt, jó pár kérdésre kaptál volna választ.
Javaslom a topik áthelyezését ide.
(#) viktorblooaa hozzászólása Jan 16, 2010 /

Hello!
Van egy Logitech X-530 5.1-es hangfalrendszerem. Eddig gépről használtam, de most laptopról szeretném. Nem tudtok ajánlani valami olcsóbb megoldást, hogy rá tudjam kötni egy olyan laptopra amin csak egy kimenet és egy mikrofon bement van.
KÖszi
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem