Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   43 / 581
(#) mp3maker válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Sikerült előkaparnom a rajzot. Remélem ez jobban látható.
(#) llaci56 válasza gkari hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Azért kérdeztem a rokonságot, mert - bár befejezem a régi rádiók beszerzését, (így 1000 Ft/db korlátozással is összejött szépszámmal!) - de egy Beethovent még megengednék magamnak. Nem láttam a Vaterán eddig...
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

1000/db az nagyon jó ár! Honnak, kik adják oda ennyiért?
Én most egy Velencét látok 2000-ért a vaterán. Mindene megvan, állítólag működik is, de egy alapos restaurálás ráférne. Gondoltam megveszem, és ezen gyakorolok egyet, mielőtt nekiesek a féltve őrzött Philips-em restaurálásának. Csak hát Tatabányán van. Postára nem bíznám a skálaüvege miatt, elmenni meg minimum plusz 2000. Van tatai rokon, de... inkább nem.
(#) Danaman válasza Action2K hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Hozasd futárcéggel mondjuk GLs-el én is azzal hozattam el és tökéletes állapotban jött meg
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Vaterán vadászgattam, - most épp egy SZKENNERT vettem, mint láthatod 101 Ft -ért, - és itt akad néha rádió is ennyiért. Tulajdonképpen azért jött össze a 8 db (5db pacsirta és 3db 520A) mert nem volt szívem otthagyni, amikor megint kínáltak ennyiért.
A szkennerre postaktsg sincs, mert jön Pestre az ürge, de általában az is olyan 1e Ft körül szokott lenni.
(#) Danaman hozzászólása Márc 1, 2009 /

Valaki itt vásárolt már E-bay-ről? Én még sose és esetleg kisegíthetnétek mert van egy jó kis csőmérő ami elég jó áron van és ha az eladó hajlandó külföldre küldeni akkor megbeszélném vele, de nem értek hozzá.
(#) oregtamas0202 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Üdv Laci. Ha egy ilyen gépet találnál no az lenne az álom netovábbja. Hajdanán a Gelkánál a fönöknek volt egy ilyen gépe, maga a gép is szép a hangjáról meg áradoztak. Viszont olcsón szerezhetnétek nekem is egy scannert, mert az enyém megállt örökre. Tip:hp SkanJet 5200C. Egy hibással is elbíbelődnék csak a lencséje legyen a helyén.
(#) Alexej hozzászólása Márc 1, 2009 /

Üdv Emberek!
Van egy kis problémám és jelenleg nem tudom rá a megoldást ezért számítok az Önök segítségére. Szereztem egy terta 422 G rádiót, valaki már előttem hozzá nyúlt, és rosszul kötötte a 220-at rá ezért nem szólt, én normálisan rákötöttem és szólt szép hangosan még antenna nélkül is, újrahúroztam, leporoltam, kondenzátor hangszórót felújítottam, este szépen szólt. Ma beletettem a kávájába és összecsavaroztam, patentul összeraktam ahogy kell. Mikor bekapcsoltam meglepetés történt, szól a rádió de halkan, a varázsszemen látom hogy erős a jel de mégis halkan szól akkor is ha teljesen hangosra veszem, nem tudom mi lehet a baja Kérem segítsen valaki...
(#) llaci56 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Hajdan unokatesóméknak volt Beethoven -je, azon hallgattuk a Luxemburgot, meg a Szabadbattyánt. Csoda hangja volt! Azon is volt már valami stereo felirat. (Persze ez gyerekkori emlék, azt sem tudtam talán, hogy mit jelent a szó.)
Capri van most a Vaterán, (10e) de nekem az nem jó helyette.
(#) gkari válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Kösz, érdekel, lsz. jelentkezz, ha rátaláltál!
Üdv!
(#) gkari válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

A Beethoven azért kissé távoli rokony, mert a Capri kb. 10 évvel fiatalabb, stereo a végfoka, a B.-nek azért különlegessége van,két végfoka van, amivel meg lehetett valósítani az "álstereo" üzemmódot.Csodaszép darab,akinek van, irígylem!
Üdv!

Akkor irígyelj, mert nekem lesz!
Remélem!

Ezt a konvertert annyira egyszerű megcsinálni, hogy ha két utcával arrébb lenne valakinek, valószínű, hogy inkább "faragnék" egyet, mint értemenjek. (Hajdan - a konyhasztal sarkán - napi 10-et csináltam.)
(#) gkari válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Komolyan kívánom, hogy a vágyad teljesüljön, a konvertert valszeg megcsinyálom, kösz a bíztatást!
(#) llaci56 hozzászólása Márc 1, 2009 /

Mondja meg nekem aki ráismer
erre, hogy mi ez!?
(#) Alexej hozzászólása Márc 1, 2009 /

Köszönöm a választ kedves Köbzoli átnéztem azt a részt.
llaci56 ez egy Terta 528 G ?
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

A tetejében lemezjátszó. A tied? mondjam a pontos nevét? TETRA
(#) Action2K válasza Alexej hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

T 426 G, Telefongyári. Jól gondolom?
(#) Alexej válasza Action2K hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

T 422 G

DSCF5176.JPG

És ez is. Akkor melyik a valódi?

T 426-G.jpg

Megtaláltam! igazad van! 528-G, csak hiányoznak az embléma alatti csíkból a gombok, a Laci képén.

Most nézem, te itt a 422-est tetted be.

Egyébként mind gyönyörűség!

T 528-G.jpg

(#) llaci56 hozzászólása Márc 2, 2009 /

Köszönöm a segítséget! Nem találós kérdésnek szántam, nem tudtam a típust. A Kádár könyv alapján sem tudtam egyértelműen azonosítani, persze lehet, hogy csak béna voltam.
(#) oregtamas0202 hozzászólása Márc 2, 2009 /

Üdvözlet Mesterek! Emlékszik valaki hogy ez a végfok modúl miben volt? NDK-s A2030H a végfok IC.
(#) Bolfi81 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Üdv.

Róla van szó? Én is szeretnék... Erre lecserélném az ebédlőből az Elpromot. www.oldradio.hu.Ezen lehet szépeket látni. Kapcsolási rajzzal együtt.
(#) llaci56 válasza Bolfi81 hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Igen, ez az! Kimostad? (...hogy ilyen pici.)
(Azzal szórakoztam 10 évesen, hogy az arany díszléchez odatettem a fázisceruzát, és világított. )

nem.nem tudom miért pici. nem az enyém sajna, csak a képeket leltem.

Nekem van egy RFT Weimar-om ami a díszlécein ráz.nem is kicsit....érdekes.
(#) llaci56 válasza Bolfi81 hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Biztosan ezeket az oroszoknak csinálták.

lehet
(#) PillerFecó hozzászólása Márc 2, 2009 /

Szép estét mindenkinek! Az én nagy vágyálmaim közé egy ilyen készülék tartozik:
Következő: »»   43 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem