Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag
Témaindító: szabi83, idő: Feb 2, 2006
Abba biztos lehetsz! Múltkor már olvadt a hó, este hideg éjszaka volt, reggelre lefagyott a kapu a latyakba. Távolról nyitom a kaput, hallom nagy ropogás... (Nekem 2 csőbilinccsel van rögzítve a motor a kapulábra.) Úgy eltekerte a csőlábon a vasat, hogy fél centis árkot vágott bele a bilincs.
es kb mennyi ido alatt nyitja ki a kaput? nem tul lassu?
Az enyém már majdnem egy hónapja nyitja.De sajnos csak az üzletét. Az óta várok rá .Állitolag nincs az orszában sem.
Nekem 50V-on 35-40 másodperc alatt nyílik ki a 45 centis motorral. Az előírt 36V-al pont 1 percig tartana, magasabb feszültségen már csak 1-2 másodpercet nyertem, ezért maradtam az 50V-nál. Mivel mobillal nyitom, ezért nálam nincs is sok jelentőssége...
hat hatareset. de ha 100m-rol mar nyitja akkor nem sok.
Sziasztok. Szeretném megkérdezni. Használ e valaki “HARL”típusú tolómotrot mert azt tudnának szálitani,”STRONG” viszont nem kapható. Van köztük különbség ? Itt mindenki strong- ot emleget ezért a véleményeteket szeretném kérni. Inkább várjak vagy ez a típus is megfelelő kapu mozgatáshoz ?
Előre is köszönöm.
Hol lehet szerezni strong motorokat (webshop címek érdekelnek) ?
Ahol néztem nincs raktáron, és az importőrnél sincs és nem tudnak beérkezési időt mondani. (ebolt) tipp??? Az gáz, ha egy az importőr..... :bummafejbe:
Itt keressetek távirányitót.
http://biztonsagtechnika.unas.hu/
Szia!
Én nem tudom, PIC-es témába kérdezted már?
Semmit nem szúrtál el működik ! Ha az infra és valamelyik végállás fel van húzva (piros) akkor indul !
Szeva!
Itt találsz Strong tolómotort http://www.direktdigital.hu/webshop/forgatomotorok.phtml Nekem két nap alatt kihozták, és már fel is szereltem. Mivel elsősorban az érdekelt, hogy a kapumat stabilan mozgassa nem foglalkoztam bonyolult elektronikával. Vettem egy satel 3 csatornás távirányítót (ugrókódos) 4 darab 4 áramkörös váltórelét és bekötöttem. A távirányítót 3 üzemmódra lehet állítani impulzus monostabil és bistabil, innentől kezdve széles a bekötési lehetőség. Én a végálláskapcsolókat a relékhez kötöttem. Nagyon szépen üzemel.
Itt vannak a képek.
Megnéztem a mechanikát, a csavarorsó átmérője 10 mm, simán ki lehet cserélni 16 mm-re így a nyitási idő lerövidül sőt a motor feszültségét így 24 voltra lehet csökkenteni ami az élettartalmát is növeli.
mennyi ido alatt nyitja ki?
42 voltos feszültséggel 35 másodperc alatt nyit.
az szep.
Sziasztok!
Régebben tettem fel képet az én kapunyitó elektronikámrol, és érdemes lenne áttgondolni, hogy hogyan lehetne egyszerüsíteni. Van benne egy rx401-es vevő, egy pic16f628 egy l6505 (pwm szabályzó) és a motorokat az L298-as ic-vel hajottam meg. Én is strong motrokat használok. Ha valaki a tökéletességre , és a védelemre is törekszik akkor érdemes utánna néznie az én általam kikisérletezett vezérlőnek. Az ic adatlapok fent vannak a neten, csak össze kell huzalozni. Amiket én fontosnak tartottam, az az áram védelem, és ha megakad valamiben álljon le a kapu, és ne okozzon nagy sérülést. Több mint 2 éve hibamentesen megy a vezérlő. Én nem bíznám a végállás kapcsolóra a be és a ki nyítást, mert nekem, mikor beégett a mikrokapcsoló bizony letörte a tartó konzolt is, mert baromi erő van ezekben a strong motorokban. Ennyiben megusztam is a dolgot, de a kollégám viszont motort is vett, mert megégett a kommutátora a motornak, de legalább nem kellett hegesztenie. A picre azért volt szükség, mert az időzitést az csinálja a PWM vezérlőnek, és még egy védelmi relét is vezérel, mely 50mp után leveszi a tápfeszt az l298-as ic-röl. A kapu ki és becsukásánál is a pwm védelmét használom, mert így a motornak esze ágában sincs leégni, és rendkívül stabilan zár és nyit. Van kiskapu funkcio is, akkor csak az egyik felét nyítja ki a kapunak, és így nem kell ki szaladgálnom, ha jön valaki. Esőben tök jó érzés, hogy nekem nem kell kimennem, és mivel a régi kisajtónkat fixre lezártam, így biztos nem jön be senki. Visszatérve az áramkörömhöz, az l6505-ös ic-t szeretném kiváltani valami olcsóbb pwm ic-vel, mert elég húzos az ára. Ha lenne aki tudna annyira programot írni PIC-re, hogy a PWM-et, és az áramfigyelést is megoldaná szívesen venném az ötletet, főleg ha basic-ben írná, mert nem tudom , hogyan kezdjem. Tehát az l6505-ös ic-t kellene szoftveresen megoldani, ha lehetséges. Ha a pic nem jó, van itthon atmega8-as ic is. Bascomban is jöhet a megoldás, vagy egy kis segítség. Mivel vagyunk páran itt a fórumon, egy ki csapat munkával tervezhetnénk egy olcsóbb de megbízható elektronikát. Ha sikerül megoldani, akkor lehetne gyártatni hozzá profi nyákot is és így még olcsobbá tudnánk tenni. Nem beszélve a sok után gyártóról, akik lemásolhatják ingyen a mi közös munkánkat. És a földön szaporodna a lusta emberek tábora, mert még a kaput sem kell nyítni kézzel
azt hogy oldjatok meg, hogy ne zarjon ra kocsira a kapu?
Infra érzékelővel , amikor zárni kezd a kapu az infra
tápot kap , csak záráskor működik és ha megszakad a fény útja akkor visszanyit a kapu
en is erre gondltam de nyilo kapunal hova teszed?
Az egyik párat kívülre a másikat a kinyílt kapun belülre
Megnéztem a Harl tolómotort.
Gyakorlatilag ikertestvére a Strongnak. Minden paramétere egyezik, üzemi feszültség, nyitási sebesség, hőmérséklet tartomány stb. Még külsőre is ugyanúgy néz ki.
Szia!
Ez a 18 vagy a 24 colos verzió? Próbáltam neten keresgélni de nem sikerült megtalálnom az adatait. De ha jól sejtem akkor a lökethossz a 18 col (persze a 18 colosnak és a kinyitott hossz meg kb a 2*18col? üdv: Pisti
Itt a Harl motor adata
Bővebben: Link Ez pedig a Strong leírása (pdf) Bővebben: Link Az URL gomb nem díszítő elem! Frankye
Szia!
Köszönöm. Akkor ha jól értem a leírást az A18-nak Length 540 mm; Stock Length 450 mm; A lökete 110mm? üdv: Pisti
A cső hossza 540 mm, a lökethossz pedig 450 mm. Tehát majd 1 méter kitolt állapotban.
Így már értem. Akkor felvilágosultam
Köszönöm.
Szia. Köszönöm válaszodat közben már meg is jöttek a “harl-ok”.Deszkán már működik de mindenképen szeretném terhelésre lekapcsoltatni vagy visszafordítatni alaphelyzetbe mert ezek gyorsabbak deszkán, mint amiről ti itt irtatok ez 18” 15-20 másodperc a végállásig 45voltal. A vezérlése pic-kes éppen a program finomításán dolgozom.
Üdv. poros
Gratula.
Én pont azért akarom a benne lévő 10-es csavarorsót 16-osra cserélni mert a nyitási időt 20-25 mp környékére szeretném csökkenteni. Neked szerencséd van, csak az elektronikával kell foglalkoznod |
Bejelentkezés
Hirdetés |