Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
A nyugottnémet Beethoven... Nagy különbség, hogy ez nem ráz.
Ez gyönyörű szép! Miért van olyan érzésem, hogy bakelitdobozos szegényke? Vagy csak a fényviszonyok miatt látom így? Viszont a skálaüvege, selymezés, rácsozás, aranyozás nagyon elegáns, esztétikus!
Valóban egy remekmű! Aprólékosan kidolgozott forma. Egyáltalán nem hittem,hogy pl. a tertával egyidőben gyártották. Kíváncsi lennék mennyi volt a korabeli ára. Ha jól tudom az URH-ja pedig CCIR!
Persze, hogy CCIR, mert az OIRT szabványt "nem is ismerték"!
Tudnál képet küldeni az RFT-ről? Nagyon megköszönném!Nekem egy ilyenem van(ez nem az enyémről készült),sajnos nincs hozzá rajzom
![]()
Persze. Szintén az öreg rádiók honlapjáról. Közelebb van mint a pince.
A Tied nem tudom milyen lehet. Nincs semmi utalás, vagy embléma? Hátlapon, vagy a dobozban?
Mindenkinek! Mindenkinek!
Keresem az első Orion színes televíziót. Sorozatgyártásba nem került, laborban készült belőle 35 darab. Ez volt Magyarországon az első színes készülék. Üdv
Pegel(németül)jelszint(vagy csillapítás)mérő-analóg távbeszélő-távközlés technika.még nem dB-t, hanem "Neper"-t mért(az átszámítást már nem tudom.
Üdv!
Köszönöm a képeket! Milyen utalásra gondolsz?
Típus, szám, stb, - amiről azonosítani lehet.
Már írtam fent: RFT 1121.2 Szerintem teljesen ugyanaz,mint amit a mellékelt képen küldtem.
Szervusztok Mindenki!
Keresem az Orion és Magyarország első színes tévéjét 1968-ból. Sorozatgyártásba nem került, 35 példány készült belőle. Ha találunk egyet, átírja a technikatörténetet.
De hát ezt már egyszer mondtad! Ennyire nem vagyunk ám szenilisek!
Most voltam anyumnál, és találtam egy kincset. ORION AR 602. Valamely 1955-1957-es év terméke. Korához illő, de szép állapotban. A belsejét matatták már sajnos (tápjavítás), a csövei megvannak. Így fog kinézni, ha rendbe rakom majd: Link. Addig amíg neki nem állok ő is az anyumnál marad, a PHILIPS 648 A mellett (1945-1947), aki így fog majd kinézni: Link.
Előbb befejezem a csöves erősítőmet, aztán állok neki a restaurálásnak.
Üdv mindenkinek!
Nemrég hozzájutottam egy TK-1024-es tudományos számológéphez. Híradástechnika gyártmányú, minden tartozéka megvan, még a jótállási jegye is! (Eszerint 1978 november 29.-én vásárolták a slála áruházban... ![]() 5-( 8/4)= 3 Ezt kell gépelni: 5 ENTER 8 ENTER 4 ENTER "/" "-" eredmény: 3 Vagyis zárójelek nélkül dolgozik. ![]() Mellékelek képeket is.
Üdvözletem!
Ez egy NDK szines TV függőleges eltérítő modul (amúgy NDK-san A2030-al) most szedtem szét 2db ilyen TV-t az egyiket ma este. Ha jól tévedem Colortron vagy valami hasonló volt a neve. Lhanzi
Nekem is van
![]() Azt a "zarojel nelkuli szamolast" maskeppen ugy hivjak hogy "RPN, Reverse Polish Notation"). Bővebben: Link Van erre epult programnyelv is, a "Forth". Egyszer kerultem szembe egy olyan kutyuvel (protokol teszter) ami ezt hasznalta. Kiutessel gyozott ![]()
Üdv. Nagyon köszönöm,már újra megakartam kérdezni ,mivel senki nem válaszolt. Az igazság az hogy ezeket soha nem javítottam ,mégis hozzámkerül valahonnan egy csomó modúlja. Csak az Estematot és Strasfurt-ot javítottam.Fínoman fogalmazva nem kedveltem őket, pedig sok hibájuk nem volt. Mégegyszer köszönöm:Öreg T
Igen, én a használati leírásából ismerem, egyébként ma is gyártanak ilyeneket:
HP-35s (Meg van rengeteg RPN-es számológép program ![]()
Üdvözlöm!
Én meg éppen az ellenkezője, határozottan csípem az NDK cuccokat. Ők mindent saját alkatrészekből gyártottak (esetleg Tesla, Szu) nincs tele minden féle beszerezhetetlen nyugati vacakkal. Bár nem a TV-k a kedvenceim hanem a műszerek. Ha esetleg van ilyen alkatrésze amire nincs szüksége jelezze, én vagyok az a pasi aki a múltkor írt az ingyen alkatrészekre. Lhanzi
Üdv.Csak a TV-k ről beszéltem.A szinest nem ismertem mert nem hozzánk tartozott. A feketével meg akkor lettem haragba mikor a kedves ügyfél úgy hozta a TV -t hogy ráhúzta azt a puha zsákot amiba a gyári csomagolásban volt, és egy Skoda hátsó üléséről húztam kifele a nagy böhöm Strasfurt-ot és a zsák elszakad és a tv az ülésre vissza eset. A vékony pozdorja káva összecsuklott és leütötte a képcső nyakét.Az eredeti hiba szinkron hiba volt.Szóval jól jártam. De volt minde hozzá.Összeszedem amit találok és szólok.A rádiói-lemezjátszó és háztartási gépei megbízhatók volta és szerettem és javítottam is őket.Öreg T
Jó estét.Kicsit hagy dicsekedjek! Még a skála izzó is az eredeti. A 949 ről beszélek, ez volt az egyik vágyam és beesett az ajtón az R4902-el együtt. A baj egyedűl hogy a hangszóró az a R646- os é. Egy csúszka volt törött.
Szépek Tom!
Szép napot kívánok! Nagyon szép állapotban van
![]()
Jó napot. Jaj -jaj csak ennnyi? Kíváncsi voltam hogy menyire vagytok figyelmesek. Valami van a rádió alatt!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |