Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Omron NT21

Témaindító: baumi67, idő: Márc 6, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) baumi67 hozzászólása Márc 6, 2009 /

Sziasztok !

Keresnék vkit, aki egy kicsit tud segíteni az Omron NT21 terminál programozásában, esetleg használ is ilyet.
String tábla (indirekt) kiiratási gondjaim vannak, részleteket bepötyögöm, ha van érdeklődő.

Köszönöm:
Baumi
(#) Gooogol4 válasza baumi67 hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Helló
Én már progranoztam nt-t , kérdezzél ha tudok válaszolok.
(#) baumi67 válasza Gooogol4 hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Szia !
Már az elején elakadtam.Összedugtam a PLC-vel, csináltam egy screent, amire felrakok egy "numeral display" és egy "string display" objektumot. A numeral szépen követi a PLC megfelelő szavának változásait, ez OK. (Numeral table 0. bejegyzése)
A string egy indirekt akar lenni, az előző numeral érték megcímzi a string table megfelelő sorát, és azt írja ki. Vagyis nem ír ki semmit.
A numeral display-om 1-et ír, a string tábla első 10 sora (0-9) kitöltve (csak a value értékek = szövegek beírva), a string display settings-ében az indirekt bepipálva, és a table entry 0-ra írva. Length 17, és mégsem ír ki semmit.
Van ötleted, hogy mit rontok el??

Kösz:
Baumi.
(#) Gooogol4 hozzászólása Márc 7, 2009 / 4

Helló
A String táblán mit szeretnél kiiratni ?
Szöveges üzenetet ?
Mert ha igen akkor szerintem ASCII-ban kell az adatokat letárolni.
Amikor meg akarod jeleníteni akkor Mov parancsal át tölteni az indirekt referencia forrásodba.
Én Ns-nél használtam még csak String táblát .
Nt-n még nem, de hétfőn kipróbálom.

Gábor
(#) baumi67 válasza Gooogol4 hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Miután elreseteltem az NT21-et, és mindent újra rátöltöttem, elindult :o)
Egyébként nem kell semmit ASCII-ben letárolni, és a MOV sem igazán kell, az NT21 agyából olvassa ki a stringet, a PLC csak egy számot ad, azt, hogy a string tábla hányadik elemét írja ki.
Köszönöm a közreműködésed, pontok mentek.
Baumi
(#) Fulcrum hozzászólása Máj 14, 2012 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni NT21 terminál programozásban. ELég kezdő vagyok a témában. Letöltöttem rá a képernyőket és a bit memory illetve az IO comment táblát is. Egy egyszerű képernyő megjelenítés és váltás lenne, de nem csinál semmit.
Kiírja, hogy "SYSTEM INITIALIZING" és ennyi. Még a LED sem világít.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv.
Fulcrum
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem