Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Keresnék vkit, aki egy kicsit tud segíteni az Omron NT21 terminál programozásában, esetleg használ is ilyet. String tábla (indirekt) kiiratási gondjaim vannak, részleteket bepötyögöm, ha van érdeklődő. Köszönöm: Baumi ![]() Én már progranoztam nt-t , kérdezzél ha tudok válaszolok. ![]()
Szia !
Már az elején elakadtam.Összedugtam a PLC-vel, csináltam egy screent, amire felrakok egy "numeral display" és egy "string display" objektumot. A numeral szépen követi a PLC megfelelő szavának változásait, ez OK. (Numeral table 0. bejegyzése) A string egy indirekt akar lenni, az előző numeral érték megcímzi a string table megfelelő sorát, és azt írja ki. Vagyis nem ír ki semmit. A numeral display-om 1-et ír, a string tábla első 10 sora (0-9) kitöltve (csak a value értékek = szövegek beírva), a string display settings-ében az indirekt bepipálva, és a table entry 0-ra írva. Length 17, és mégsem ír ki semmit. Van ötleted, hogy mit rontok el?? Kösz: Baumi.
Helló
A String táblán mit szeretnél kiiratni ? Szöveges üzenetet ? Mert ha igen akkor szerintem ASCII-ban kell az adatokat letárolni. Amikor meg akarod jeleníteni akkor Mov parancsal át tölteni az indirekt referencia forrásodba. Én Ns-nél használtam még csak String táblát . Nt-n még nem, de hétfőn kipróbálom. Gábor
Miután elreseteltem az NT21-et, és mindent újra rátöltöttem, elindult :o)
Egyébként nem kell semmit ASCII-ben letárolni, és a MOV sem igazán kell, az NT21 agyából olvassa ki a stringet, a PLC csak egy számot ad, azt, hogy a string tábla hányadik elemét írja ki. Köszönöm a közreműködésed, pontok mentek. Baumi ![]()
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni NT21 terminál programozásban. ELég kezdő vagyok a témában. Letöltöttem rá a képernyőket és a bit memory illetve az IO comment táblát is. Egy egyszerű képernyő megjelenítés és váltás lenne, de nem csinál semmit. Kiírja, hogy "SYSTEM INITIALIZING" és ennyi. Még a LED sem világít. Előre is köszi a segítséget. Üdv. Fulcrum |
Bejelentkezés
Hirdetés |