Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor probléma

Témaindító: devid, idő: Márc 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 35
(#) xipehuz válasza cleetus hozzászólására (») Jan 22, 2009 /

Van egy 17"-os CRT-m
(#) goldscorpio07 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Szia
Megnéztem a térítő tekercseket a képcsövön,azok rendbe vannak.
A monitor két nagyobb nyákból áll,a térítő tekercsek kivezetései mennek rá az egyik nyákra.Az az érdekes ha lehúzom a vezetéket az elektronikáról ugyanúgy úgy megy tovább monitor mintha nem is lenne szerepe.Szerintem ma kiszedem ezt az ic-t és tudnál e segíteni abban hogyan tudnámmegvizsgálni,ebben nem vagyok vmi jártas.Előre is köszi.
(#) agressiv válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

"Az az érdekes ha lehúzom a vezetéket az elektronikáról ugyanúgy úgy megy tovább monitor"

Lehet ezzel megtaláltad a hibát Ha nem változik semmi a kábel lehúzása után, akkor az a rész nem is mukodik.
Az IC-t nem biztos, hogy ki kellett volna szedni. Vizsgálni úgy lehet talán, hogy különböző kimenetein oszcilloszkóppal megnézed van-e jel és,hogy olyan-e ez a jel mint ami a doksiban szerepel.
(#) goldscorpio07 hozzászólása Jan 23, 2009 /

Még nem szedtem ki az ic-t.Ezt a vezetékes dolgot elkezdem ma vizsgálgatni,mert nem arra a panelra megy ahol a sorvég van,hanem egy külön panelhez ami tele van pakolva ic-kel,procival meg mittomén ,mellékelek képet csak most dolgom van,addig is köszi,üdv.
(#) gtk hozzászólása Jan 31, 2009 /

Sziasztok !

Hansol CRT monitor, 17"; a kepet horizontalisan nem huzta szet rendesen, mindket oldalon 5,6 cm fekete volt.
Szetszedtem es most OK. Gondoltam valami kontakt hiba, de eddig nem talaltam semmit.
Attol tartok hogy ha osszerakom ujra nem fog mukodni.

Mit lehet(ett)?

Koszi.

(#) agressiv válasza gtk hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Rakd össze, és ha jó akkor örülj neki, hogy megy
Ha nem jó és úgy is marad akkor már lehet gondolkodni.
De valószínű, hogy kontakt hiba volt.
(#) gtk válasza agressiv hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Kontakt hiba, de megis hol?
Elterites korul megneztem, nincs.
Azert ujraforrasztom a sorkimeno labait meg a BU-t es az elterites csatlakozot.
(#) agressiv válasza gtk hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

120 féle csatlakozó van abban a monitorban. Ha működik rendesen, akkor ne foglalkozz vele mivel amíg jó, addig úgysem fogod megtalálni a hibát ha van.
(#) Ricsi89 hozzászólása Feb 7, 2009 /

Helló!
ma kaptam egy LG CB560BN típusú monitort, ami a hálózatba dugva egyből kattog. Szétszedtem és kiderült, hogy a lemágnesező tekercs reléje kattog. A kattogással együtt az előlapi led is villog. Sortranyót mértem jó. Mit nézzek meg még? Találtam egy rajzot, amit mellékelek.

CB560B_6S.pdf

(#) Kokany82 hozzászólása Feb 16, 2009 /

Helló!Van egy monitorom és nem tudom mia baja és ebben szeretnék segítséget kérni.Ez egy sima képcsöves monitor és az a problémája,hogy ha bekapcsolom a gépet akkor még bejön a kép és még a Windows betöltését jelző képernyő allat is megy de amikor az Üdvözlöm felirat kéne h bejöjjön akkor már nem látni semmit.A rendszer biztos h jó, mert most lett telepítve és másik monitoron jó.Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baja?
(#) goldscorpio07 válasza Kokany82 hozzászólására (») Feb 17, 2009 /

Először is:
A jó monitorral kapcsold be a gépet,betölt a winf*s,és a képernyő felbontását állítsd a legkissebbre,a frissítési frekvenciát is állítsd be , vagy ellenőrizd hogy 60 Hz-en van e.Ezt még egy ótvar monitor is kezeli.Gép újraindít ezzel a felbontással a rádugod a másik monitort.Nem feltétlen ez a probléma de kezdjük ezzel. Am milyen típusú monitorról van szó?
(#) Kokany82 válasza goldscorpio07 hozzászólására (») Feb 17, 2009 /

Köszönöm a segítséget, de ezeket már mind megpróbálam.Közben, pedig adtak ajándékba egy másik monitort,szóval már tárgytalan.
(#) madazg77 hozzászólása Feb 18, 2009 /

Sziasztok!
Van egy ViewSonic P75f+ os monitorom. A képcsövén kivül kezd lejönni valamilyen réteg. Olyan mintha pókhállós lenne kívülről. Probáltam eltávolítani mert már kezd nagyon zavarni, de sem mechanikai sem pedig kémiai anyagokra nem reagál ez a réteg. Tud valaki tanácsot adni hogy mit lehet ilyenkor csinálni?
(#) kurtyka hozzászólása Feb 24, 2009 /

Sziasztok! Szereztem egy LG Studioworks 773N típusú 17" monitort. A problémám az lenne, hogy hiába nyomom a menü és akármelyik gombot rajta nem jön be semmi. Eleinte a gombokat se bírtam nyomni be voltak szorulva aztán szétszedtem és az idők során annyira meghajlott a lemez hogy a képernyő súlya elhúzta igy feszült folyamatosan. Most már be lehet nyomni és semmi reakció. Amúgy a drivert felraktam, ez még analóg régi fajta monitor szerintem nem szoftveresen oldja meg a menüt. Szét is kaptam megnéztem a panelt semmi égés, semmi szag, kis por volt rajta, de meglehetősen kevés a többi monitoromhoz képest, kis kapcsolókat kimértem azok jók tutira. Valakinek valami ötlet? Előre is köszönöm a válaszotokat! Üdv: Kurtyka
(#) kurtyka hozzászólása Feb 24, 2009 /

Sikerült találnom kapcsolási rajzot a monitorhoz, illetve szkóp ábrákat, ezzel az OSD menüvel van a gond... szerintetek ez mikroprocesszor probléma lesz?
(#) (Felhasználó 12183) hozzászólása Feb 28, 2009 /

Sziasztok!
Van egy 15"-os tft-m és ha gépre van kötve, akkor is azt irja ki, hogy nincs jel. Mit lehet kezdeni ezzel? Mi lehet a hiba?
(#) bakaruha hozzászólása Márc 6, 2009 /

Sziasztok van egy sony monitorom az a gond vele hogy egyszerűen elpirossodott a képe mi lehet a gond?
(#) joe1333 válasza (Felhasználó 12183) hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Sziasztok

Mindkettőtöknél szerintem a vga kábel lehet a ludas.... próbáljátok meg másikkal főleg te (Daemon) valahol meg lehet törve

Bakaruha: nézd meg azt hogy ahol a vga kábel bemegy a monitorba ott hozzá van szorítva egy biliccsel panelhez.. próbáld meg a bilincset meglazítani és alatta megnézi az árnyékolást, nekem is ez volt a baj (csak sárgában)

Remélem segítettem

Üdv.: Joe
(#) Hequila hozzászólása Márc 7, 2009 /

Van egy monitor nálam, szerintem a függőleges eltérítéssel lehet valami.

640x480-as felbontásban a monitor közepétől haladva a szélek felé egyre jobban remeg a képe. 1024x768-ban a remegés megszűnik, viszont a kép kilóg bal oldalt, maximális OSD korrigálással is csak a monitor 2/3-adáig megy a kép.

Merre keressem a hibát?
(#) (Felhasználó 12183) válasza joe1333 hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Sajnos nem a kábellel van a gond. Valami más okozza a hibát.
(#) Gooogol4 hozzászólása Márc 7, 2009 /

Helló mindenki
Segítségeteket kérném van egy Philips monitorom aminek a videó csatlakozója tönkre ment .
Bekötési rajz kellene.
Előre is köszönöm
Gooogol :worship:
(#) Moderátor hozzászólása Gooogol4 hozzászólására (») Márc 7, 2009

Egy Tranyóka azért, mert másodszorra kérdezed ugyanazt, ráadásul elsőre totál rossz helyen volt, töröltem is.

Nézz szét itt: pinouts.ru, hasznos gyűjtemény.
(#) Gooogol4 hozzászólása Márc 8, 2009 /

Helló kobold. :worship:
Valóban volt egy-két elrontásom a kérdésemmel,
erre csak a rutintalanságom a mentségem.

Köszönöm a segítséget :worship:
Gooogol4
(#) bakaruha válasza joe1333 hozzászólására (») Márc 9, 2009 /

Köszi megjavult
(#) northbright válasza bakaruha hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Sziasztok!

Van egy 20"-os TFT. Ha tulmelegedik, akkor elkezd ciceregni es kesobb meg nagyon picit villodzani.
Ha ilyenkor (cicergo allapotban) kikapcsolom es ujra bekapcsolom, akkor nagyon magas hangon kezd el ujbol ciceregni, majd leallitja magat.
Mi lehet a gond?
Hogyan lehetne orvosolni?
Mennyibe kerulhet kb?

Koszonom
(#) bbalazs_ válasza northbright hozzászólására (») Márc 19, 2009 /

Ket eset lehetseges, de az elso valoszinubb:

A tapodban van gond, ami a 230-bol eloallitja a 12V -ot meg az 5V-ot. A cicerges rossz jel, ott valami athuzas van. Szedd szet, keress szenesedo alkatreszt vagy koksznyomot a nyakon vagy budos alkatreszt.

Meg az is lehet, hogy a hattervilagitas nyuglodik.
(#) tams hozzászólása Ápr 27, 2009 /

Hello!
Van egy LG crt monitorom . A gond az vele, hogy bekapcsolom a gépet, bekapcsol a monitor is, elmosódott képe van, de nagyjából szerintem megvan minden szín, majd kikapcsol. Szerintetek menthető?
(#) ABU hozzászólása Máj 13, 2009 /

Üdv!

Remélem jó helyre írok, mert már van annyi monitorral kapcsolatos topic

Van egy Philips 107E CRT monitorom, és ma vettem észre, hogy a kép jobb oldalától olyan 5 cm-re van 3 párhuzamos csík függőleges helyzetben. Tehát fentről lefelé vagy fordítva

Szerencsére még annyira nem zavaró, csak közelről nézve (kb 10cm) látható, hogy ott van az a három csík, és sötétebb a színe, mint a többi felületé. Olyan 1 pixel szélesek.

Kék háttéren jól látható, hogy a csíkos résznek valamivel sötétebb a színe. Jelenlegi felbontás 1024x768 85Hz. Minden felbontáson és frissítési frekvencián ott van.

Szerintetek mi lehet itt kialakulóban?
(#) ABU válasza ABU hozzászólására (») Máj 13, 2009 /

Uh, nem tudtam már szerkeszteni. Teszek föl egy paint-ben összedobott képet, mert fényképezőn keresztül nem látni.

Ez egy gyors rajz

Ha jól láttam, akkor 2 pixelnyi távolság van a vonalak között.

csík.jpg

(#) muimui hozzászólása Máj 13, 2009 /

Sziasztok, egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy 10 éves monitorom, sikcsöves, vagy ha nem is az akkor se olyan mintha labdába néznék és birja az 1024*768at 85HZ-en ami azért szép teljesitmény, egy ilyen monitortol, de multkor egyik napról a másikra, azt csinálta, hogy kiirta, hogy ellenőrizzem a kábelt mert nincs jel, de a kábel megse lett mozdítva. de azért szétkaptam, a kábel egyből arra a részre megy ami a képcső végén van panel, eddig eljutottam, mozgattam stb, hátha kontakt, de nemjavult meg, szerintetek hol keressem a hibát? gondoltam kábel cserére is, de a mostani kábelek mind ilyen sokszinü és mind1iknek van jelentése, de ennek a kábele mindegyik szürke, és nemtudom mi micsoda, ha gondoljátok holnap rakok fel képet, kidobni nemakarom, mert azért ilyen pótnak, vagy tesztnek jó, csak valamit kéne csinálni vele hogy jó legyen. Szerintetek?
Előre is bocsi, ha valamikor rövidítek, csak már késő van, de azért igyekszem helyesen és érthetően írni
Következő: »»   8 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem