Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Canon nyomtató probléma

Témaindító: Hurka, idő: Feb 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 45
(#) bodry hozzászólása Feb 15, 2009 /

Egy Canon IP1500 nyomtatóm van és nagyon meg vagyok vele elégedve ,csak most előjött egy új hiba a régi a tiltása volt amit feloldottam most meg az a problémám hogy félrenyomtat lefut a pappiról oldalirányba csúszva nyomtat el vannak tolódva a sorok .
Az a kérdésem hogy van e valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatba ,lehet hogy meghalt a kicsikém ?

Most vettem bele 10 patront SOS
(#) Sabino hozzászólása Feb 24, 2009 /

Üdv mindenkinek.
Nekem egy canon pixma mp780 típusú nyomtatóhoz kellene panel.
Hol lehet szerezni?
(#) SONY24 hozzászólása Feb 25, 2009 /

Hali!
Nekem egy Canon IP2000-em van és minden frankó, de mégsem nyomtat. Bővebben elindítom a nyomtatást, beveszi a papírt és nyomtatna is rá, de nincs a lapon semmi és semmilyen hibajelzést nem ír. Mindent megpróbáltam már, ki is takarítottam, de mégsem. Ha valaki tud segíteni azt előre is köszönöm.
Üdv: Sony24
(#) sprofan válasza SONY24 hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Tesztoldal nyomtatásakor is ez a helyzet?
(#) SONY24 válasza sprofan hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Hali. Igen akkor is ugyanez a helyzet. Maga a nyomtató azt hiszi, hogy nyomtat, de a papíron nincs semmi.
(#) sprofan válasza SONY24 hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Érdekes, mert ha kifogyott volna a pl. szines tinta attól feketével még nyomtatnia kéne, mindenesetre elenőrizd hogy van-e bene szines és fekete tinta.
(#) SONY24 válasza sprofan hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Igen. Már a második garnitúrát tettem bele. Akkor ez a hiba kizárva. Lefényképeztem a fejet. Van egy gyanúm a képen bekarikázok egy részt a szalagkábel egy részét valószínű, hogy ott a hiba vagy 3 pálya szerintem szakadt .

P10100152.JPG

(#) hriazikj80 hozzászólása Feb 28, 2009 /

sziasztok, nagy segítségre lenne szükségem. van egy canon ip1500-as nyomtatóm. kifogyott csontira a szines patron, beraktam egy újat azóta azt írja ki a gépem, hogy "nyomtatófej hiba, telepítsem újra a fejet" valami ötlet házilagos javításra? előre is köszi a választ
(#) hriazikj80 hozzászólása Feb 28, 2009 /

na meg a gép felismeri a nyomtatót, viszont nyomtatáskor azt írja, hogy a nyomtató nem felel
(#) besi99 hozzászólása Feb 28, 2009 /

HP nyomtatókhoz is vannak ilyen varázslatok?
(#) hriazikj80 válasza bodry hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

szia. érdekelne, hogy a tiltást hogyan tudtad feloldani?
(#) beeerka hozzászólása Márc 1, 2009 /

Üdv mindenkinek!
Vettem egy Canon mp 190-es multifunkciós készüléket, és az lenne a kérdésem hogy ennek simán tölthető a patronja vagy kell hozzá valami program esetleg gombkombináció. Első patron van benne amit adtak hozzá, nemsokára ki fog fogyni, és gondoltam felkészülök a töltésre. Másik kérdésem az lenne, hogy milyen tintát vegyek bele, azóval hogy minden fajta jó vagy vannak amiket nem szeretnek a nyomtatók? Előre is köszönöm a segítséget, üdv, Birkenheuer Márton
(#) Olits02 hozzászólása Márc 6, 2009 /

Sziasztok!!
Canon ip 1300 as nyomtatóhoz kérnék segitséget.Másodszor fordul elő nála,hogy az új patronok
(PG40-CL41)kifogyása után az újratöltött patronok kb.
2 hónap után estétől amikor még nyomtattam vele reggelre azt az üzenetet küldi,hogy a behelyezett patronokat nem felismerhetők.Ehhez kérnék segitséget
mi a teendő ilyenkor.lehet-e valamit csinálni vele??
Új gyári patron behelyezésével a nyomtató ismét működik.Kérdés a patronban van-e valami chip vagy a
nyomtató tilt le ?????????

Várom az ötleteket! Köszönettel:OLi :
(#) Kinga25 hozzászólása Márc 8, 2009 /

Sziasztok!

Nekem is lenne egy kérdésem!
Cannon iP1300 nyomtató, eddig tökéletesen nyomtatott, majd behelyeztem az új feltöltött tintapatronokat, és folyamatosan 7 villog a narancsszínú lámpa, és nem ismeri fel a színes patront!Mit lehet ilyenkor csinálni?? Nagyon fontos lenne nyomtatnom!
Várom az ötleteket!
Köszönöm!
(#) sphynx hozzászólása Márc 8, 2009 /

Van egy Canon ip4200 nyomtatóm. Minden patronból jól nyomtat, de a feketét kihagyja (5 PGBK vastag). Szöveget egyáltalán nem nyomtat, de ha van benne színes, azt igen. Viszont ha CD-re nyomatok, akkor ott működik a fekete is, bár kicsit maszatol. Mi lehet a baja? Minden segítséget köszönök.
(#) pesta79 válasza wadember hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Forró vizbe teszed (de épp csak az alja érjen bele) és megindul a tinta.
(#) sprofan válasza Kinga25 hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Szia!
Nem ismeri fel? Mert ennek a villogásnak a jelentése:
Canon Pixma IP1000, 1300, 1500, 2000, stb. nyomtató LED-je 7-et villog narancssárgán. Hulladéktinta gyűjtője megtelt hibaüzenet. Például: az IP1000 esetében 1272 oldalt nyomtattak.

Csakhogy nincs benne hulladék tinta tároló (na jó ez nem teljesen igaz mert van, de ezt ő a kinyomtatott oldalak számából következteti meg, nem érzékelővel állapítja meg tehát felesleges szétszedni) Ennek a megoldása lehet, ha reseteled ezt a számlálót, már volt dolgom ilyen nyomtatóval, Tedd a következőt:

Töltsd le ezt: Bővebben: Link
Ez az IP1300 Service tool (ami jó 1700 hoz is)
1. Csomagold ki majd indítsd el a GeneralTool.exe -t
2.ezután válaszd ki azt az USB portot, ahol a nyomtatód van
3.majd kattints a LOCK RELEASE-re, válaszd ki a megfelelő modellt a SET DESTINATION-ben
4.Kattint a DEVICE ID-re
5.válaszd ki az EEPROM CLEAR-t
6.Majd a főoldalon kattints a CLEAR WASTE INK COUNTER-re, és kész.

(#) sprofan válasza sphynx hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Szerintem próbáld meg azt, hogy átállítod a nyomtató tulajdonságaiban, hogy csak a fekete patront használja, ezután vagy ez előtt mindegy, nyomj egy fokozott majd egy normál fejtisztítást. Ezután indítsd el a fej igazító minta kinyomtatását. Ha még ezután sincs semmir, próbálj meg cd-re nyomtatni majd utána írj.
(#) sphynx válasza sprofan hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Megcsináltam mindent, amit mondtál. A mintánál hiányzik a felső sor, a PGBK-re vonatkozó rész. Megpróbáltam egy teleírt Word dokumentumot kinyomtatni, tők üresen jött ki a lap. Ez után CD-re írtam pár mondatot, teljesen éles fekete betűkkel jött ki.
(#) sprofan válasza beeerka hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Szia! Nem ismerem ezt a típust, de minden gond nélkül tölthető bármilyen patron, az már más kérdés hogy van-e erre direkt külön töltőnyílás, vagy neköünk kell rá fúrni (adnak hozzá kis kézi fúrót ha készletben veszel tintát) Teljesen mindegy milyen tintát veszel, a lényeg hogy nyomtatóhoz való legyen. Sajnos ha egyszer kifogy a tinta akkor nincs mese, többé nem fogja mutatni a rinta szintet, hacsak nem reseteled be ennek semmi értelme. Mivel, ezt is mint sokminden mást nem a tinta valódi szintje alapján mutatja ki, hanem a kinyomtatott festék mennyiségéből számolja ki. Tehát ha utántöltöd már nem fogja egyáltalán mutatni a szintet. Legelőször egyszer fog figyelmeztetni hogy kifogyott a tinta, de ezt nem vedd figyelembe ha már újratöltötted. Ezentúl onnan fogod tudni hogy tölteni kell bele, hogyha a nyomtatott kép csíkos. Lehetőleg soha ne hagyd teljesen kiürülni a tartályt, mert gyorsan beszárad!

Olits02
Ez is gy tipikus Canon sajátosság. Ez azért van mert a egyes nyomtatóknál nem a nyomtató toilt le, szerencsére mint egyel feljebbi hsz-emben írtam, hanem a nyomtató tiltja le a patront. Ezzellen nincs mit tenni, tisztítsd ki a fejet és tedd el, miután letiltotta a most még teli patronokat, ezután vegyél még patront akár üreset vagy beszáradtat is, tedd be a nyomtatóba, kapcsold be, majd kapcsold ki. Ezután a legelső két patron újra használható. Ez azért van mert a nyomtató csak 3 garnitúra patron azonosítóját képes tárolni, ha ezután beleteszel még 1-et, akámelyiket, ez a tároló nullázódik és hurrá megint lehet nyomtatni

Hát egy picit hosszú lett, és bocsánat a sok sz-ért de nem tudtam sehogy kijavítani.

Jól tudom, hogy ez két külön patront (fekete) használ a papírra, illetve a CD-re való nyomtatáskor?
(#) sphynx válasza sprofan hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Ezt nem tudom. Ha így lenne, az megmagyarázná a dolgot. Nekem az a furcsa, hogy ugyanabból a patronból egyszer tud, egyszer meg nem tud nyomtatni. Honnan lehet azt megtudni, hogy mikor melyik feketéből nyomtat? (És köszönöm a segítséget.)
(#) sphynx hozzászólása Márc 8, 2009 /

Ja, és a vastag fekete érzésem szerint nem üres.

Igen jól gondoltam, a bal szélső ezek szerint a papír a melette lévő meg a cd, amaradék 3 pedig a 3 szín.
Bővebben: Link
Viszont ha ez tényleg így van (nem tudom) akkor a vékonyat kéne jó alaposan leellenőrizni, mert az a papíré, bár ez nem logikus. De ha a vastag ban van akkor csak ez lehet, a fej beszáradásán kívül, de ez meg megint csak nem valószínű.
(#) csepizsolti hozzászólása Márc 10, 2009 /

Sziasztok!Tudna valaki egy tuti tippet ip 1000 nyomtatófejhibára? A forró vizes átmosás nem segített.
Más! IP 1800-hoz létezik-e utángyártott patron?
(#) sprofan válasza csepizsolti hozzászólására (») Márc 10, 2009 /

Szia!
Szerintem próbálkoz meg a gyári tisztító folyadékkal, tedd bele 1 napra úgy hogy csak a fejet lepje el, garantáltan ki fog ázni belőle egy kis tinta, ezzel számolni kell, utána ha nincs benne tinta, tölts bele. Majd futtasd le 1x a normál majd 1x a fokozott fej tisztítást. Ezután nyomtass fej igazító mintát, ha ekkor sem látsz semmi jelét annak hogy bármit is nyomtatna akkor nagy valószínűséggel halott ügy.
Utángyártott:
PG-40:Bővebben: Link
CL-41:Bővebben: Link
(#) nagy_david1 hozzászólása Márc 12, 2009 /

Sziasztok!
Van egy olyan problémám hogy most fogyott ki az ip4500-as nyomtatómból a festék. E téren nagyon kezdő vagyok me eddig egy ip1000-est hajtottam egész a szétesésig aminek az utántöltése gyerekjáték volt. Viszont ez chipes, és én ehez szinte semmit nem konyitok. Kaptam valahól olcsó festéket bele jó ár/érték arányban de amint olvastam a chipeket is ki kéne sütni hogy a nyomtató elfogadja a feltöltött patronokat. Olvastam azt is és utána is néztem hogy van ez a chip resetelő de kicsit drágának találom. Az lenne a kérdésem hogy mi a legolcsóbb módja a chipek kiiktatásénak hogy a nyomtató menjen. Nekem nem lényeg a szint figyelése mert a "buta" 1000-esnel is megvoltam anélkül. Egyáltalán valami csellel vagy programmal ki lehet iktatni a chipes tintafigyelest? És ha nem akkor muszály megvenni ezt a bizonyos resetelőt jó pénzért? (legalább az eredeti patront resetalni tudná hogy ne keljen meg más patronokat is venni emellett? és pl pár helyen olvastam hogy megfúrták a patront s úgy töltötték fel) Vagy lehet kapni olyan utántöltős patront mit ha beteszek akkor megoldja a problémát? Köszi előre is válaszotokat
(#) sprofan válasza nagy_david1 hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Hát én nem naqgyon értek ehhez, de mi van akkor ha a tintaszint jelzése lemegy nullába? Nem engedi hogy tovább nyomtass, vagy mi?
(#) nagy_david1 válasza sprofan hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Igen, nem fogja engedni hogy tovább nyomtassak. Muszály a chippekkel valamit kezdeni, vagy kiiktatni bármilyen csellel de úgy hogy a nyomtató menjen tovább vagy a drága resetelés marad vagy valami chip mi nem számol, azthiszem a kitek patronjai is ilyenek miknél slaggal nagyon sok festék van a patronokra kötve.
(#) nagy_david1 hozzászólása Márc 16, 2009 /

Csak gondoltam visszairok hogy mondjam meg az egyik kerdesemre a valaszt megkaptam egy szakuzletbol. A patronokat fel lehet tolteni es a szamlalot nagyon egyszeruen ki lehet kapcsolni igaz ezzel mindenfele tintavisszajelzes megszunik, csak le kell nyomni nyomtatas elott 5s-ra a torles gombot s azzal a chipes figyelest kikapcsolja. Mar csak az a kerdes a tartalyt hol erdemes megfurni mert nagyon sok videot lattam, volt ki oldalanal furta meg, volt ki tetejen s volt ki alul az elenel, a szivacsnal. Valakinek valami tapasztalata? amugy meg nem probaltam ki ezt a fele chip kikapcsolast me ma kerdeztem ra s csak 1 het mulva erkezik a festek bele, de remelem a ferfi tippje siman fog menni.
Következő: »»   6 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem