Fórum témák
» Több friss téma |
Persze értem én. Tudom, hogy árban sokkal jobb volt így, mint egy másik PIC-et beszerezni. Azt pedig külön dicséretesnek tartom, hogy nem estél kétségbe, hanem kerestél egy alternatívát! Ha mások is követnék példádat... de jó is volna! Na jó, ébredjünk fel!
Ezt keresem már mióta!
A témaindító hozzászólásban egy WinAmp-pal vezérelt kocka látható. De a topiknyitó azt mondta, hogy őt nem érdekli az a rész. Engem viszont igen!!! Légyszíves nézd meg ezt a videót! Lehet, hogy csak az eltérő szög okozza, de a tied mintha másként villogna. Persze tudom, hogy ez saját fejlesztés, nem pedig utánépítés.
Az első videón ugyan az látható mint amit linkeltél 5 csatorna ott persze csak 4 volt, míg a második videón a régi kép eggyel hátrébb csúszik a legfrissebb kerül előre ez jobban néz ki így ez a végleges mmint a második videón lévő.
Köszönöm!
Nem tervezel egy részletes leírást, hogy utánépíthető legyen? Az biztos, hogy én nem tudok megírni egy Winamp plugin-t.
Elképzelhető hogy lesz róla De nem rajtam múlik, mert a plugin nem az enyém Pixels-en múlik, de azt ígérte lesz róla.
Szia!
Nagyon szép a kockád, azt szeretném megkérdezni, hogy a ledek felkapcsolását szigoruan egyenként csináod, vagy egyszerre többet is kapcsolsz? Hogyan alakul a led árama (mennyire van lekorlátozva)? Hová helyezted el az ellenállást? Ha egy skiccet mellékelnél nagyon megköszönöm.
Sziasztok!
Ne haragudjatok hogy ide írok de itt sokkal többen vannak és sűrűbben látogatottabb az oldal! Elkészítettem az 5x5x5 led kockát. Jól működik. - Hogyan tudom módosítani a 24LC256 eeprom programját? Sajnos nem tudom hogy hogyan is fogjak hozzá. Segítene valaki? Szeretnék más animációt is. Előre is köszi minden segítséget! Zoli 5x5x5 led_cube
Szerintem ezt a kérdést jobb lenne a saját topicjában feltenni!
Esetleg írj levelet a szerzőnek, a cikkben is megemlíti, hogy kérdésekkel meg lehet keresni. Szerk.: látom, ott is feltetted a kérdést, akkor esetleg a levélírás segíthet. Abban persze tudunk segíteni, hogy technikailag hogyan írhatsz új tartalmat az EEPROM-ba, viszont a tartalom jelentését hadd ne nekünk kelljen a programból kitalálni.
Az CubeAmp cikkben van új program (automata mód) és animáció is az általam épített 5x5x5-ös kockához.
Üdv mindenkinek!
A kockám, amelyről cikk is íródott, megkapta a plexi dobozát Várom a véleményeket. Csatoltam a képeket.
Én korábban már megépítettem a 4x4x4-t, amikor a Tied még nem volt publikus. Jelenleg más
Idézet: kötnek le (nem csak az elektronika terén), így egyenlőre tárgytalan. „projektek”
én most szeretném megépíteni de nem tom h milyen enlenállasokat rakjak bele mert nem találtam semmi leírást róla. köszi a válaszotokat
Azért nem találhattál, mert azt az adott színű és munkapontú LED-hez kell méretezni.
R = (5V - U led)/I led szimpla O hm törvény. Remélem segít. 5V ha arról akarod meghajtani. PIC-nél pl ennyi.
én a pic-ekknél lévő elenállásokra gondoltam és még nem tom h a picek mellet található más kerámia kondi-e
Ha a kockámra gondolsz, akkor a kékek kis 100nF-es kerámiakondik. Az ellenállások pedig a kapcsirajzban vannak feltüntetve. A tápnak a kondik nem kritikusak 200-470uF. A képek segítenek.
még lenne egy kérdésem h a kapcsolónak muszály 4 lábúnak lennie mer nekem van ugyan ilyenem csak 2 lábúba az nem lenne jó
és ledeket te honnan szereztél be mert én utánaszámoltam és kb 12 e körül lenne
még lenne egy kérdésem h a ledeknek h van a kábelje me 5 ér kőzül melyiket hova kell kötni??
Lehet két lábú is csak záró legyen.
LED-et innen Bővebben: Link. Csatolok egy képet ezt egy ismerős csinálta remélem segít. A lényeg az hogy szimmetrikus legyen a dolog. Ahogy az egyik sort beforrasztod olyan sorrendbe legyen a másik is.
Üdv mindenkinek!
Ami itt fent van 5x5x5-ös led kocka annál csak a pic-et kel csak programozni és az eepront vagy mit nem, nem? Vagy kell azt is? És hogyan, a pic égetővel lehet? Előre is köszönöm a választ!
A PIC-et és az EEPROM-ot is kell programozni.A PicKit2 tudja programozni mind a kettőt, és általában az égetők tudják programozni az EEPROM-okat is.
Köszönöm a választ!
Akkor az eepront is felprogramozom majd. (Már van egy egyszerű kis égetőm amivel már égettem pic16f628a-s uC-lert. )
Szívesen!Csak hajrá. De nem eepront, hanem EEPROM-ot.
sziasztok! Az http://www.instructables.com-on találtam egy jó kis összeállítást de az a gáz, hogy azt nem tudom, hogy az anódokat a Pic melyik lábára kössem
tudna nekem valaki segíteni ebben? Esetleg egy kapcsolási rajzot összedobni? Még kezdő vagyok ebben a témában, és ez lenne az első Led kockám A segítségeteket előre is köszi Jah és http://www.instructables.com-ra fel van téve egy kapcsolási rajz IDE deeee a 9 anód közül csak egy van bekötve A segítséget köszi még egyszer
Minden oda van írva a rajzra, hogy hova kell bekötni. Nem lett bevonalkázva, mert csak egy dzsumbuj lenne az egész, ezért a készítő a PIC egyes portjainak nevét tüntette fel a sorokhoz és az oszlopokhoz egyaránt. Ha leszeded a PIC adatlapját, máris megnézheted, hogy melyik jelölés melyik lábhoz tartozik: Bővebben: PDF
Csatlakozom az előttem szólóhoz. De ha letöltöd az Instructables oldalról a ZIP fájlt, abban találsz egy LED.ASM forráskódot. Abban is benne van a bekötés, bár hibásan, mert a felső és középső szinthez (Top Layer, Middle Layer) egyaránt az RB6-ot írta.
Valamelyik modit kérd meg (lap tetején a kérdőjel ikon), hogy javítsa ki az URL-t, mert egy kicsit "elcsúszott".
Köszi szépen. Mindkettőtökenek!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |