Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   444 / 3583
(#) vicsys válasza Skip hozzászólására (») Márc 9, 2009 /
 
Persze a tudás mellett van még 2 dolog ami maradandó:
Az érzéseid és az emlékeid. Amúgy meg több is veszett már Mohácsnál... Kívánom, hogy egész életed során ez legyen a legnagyobb problémád.
(#) Action2K válasza vicsys hozzászólására (») Márc 9, 2009 /
 
Csatlakozom, sok siker az ÉLET-ben! (Nem kiabálok, csak hát azt mondták, az élet nagybetűs)
(#) zenetom hozzászólása Márc 9, 2009 /
 
Hát ilyen sincs...
Mondom újradobozolom már, meg rendbe rakom a HDD "kivezérlésjelzőmet" (LM3914), kicsit ujramadzagoltam, beleraktam egy CD meghajtó dobozába mert eléggé kókányul volt megcsinálva. Közbe azért tesztelgettem hogy minden jó-e, jó volt, működött hibátlanul. Erre amikor rakom be a gépbe, tesztelem, nem világít az az egyik LED. Na mondom nagyon szuper, szedhetem ki az egészet. Azt hittem csak valami kontakthiba. Rámértem hát kb 12V van az IC kiemenetén (a többi LED-nél csak ilyen 2-3V), szóval a LED tutira meg is döglődött. Ja meg akkor az IC egy része is.
Én nem tudom mi van, semmi se sikerül mostanság.
Kezdek megőrülni
(#) valve válasza zenetom hozzászólására (») Márc 9, 2009 /
 
Egy kicsitt játszodj ezen, majd fog sikerülni minden. Mi veled vagyunk "küzdj meg Tamással"...

game.jpg
    
(#) DuMatyi válasza vicsys hozzászólására (») Márc 9, 2009 /
 
Értelek, Vic. Igazad is lehetne... De! minden csak színpad! Tanulok... de minek?! Van egy-két puncsos. Azok elérik a céljukat tanulás nélkül is! most csak egy ötöst kap semmi tudásra az indexébe! Aztán amikor dolgozik majd, benyalja magát a főnöknél, látszatmelókat csinál (Pl. főosztályvezető lesz főnöki kegyből...) , helyette más végzi a nehezebb munkát. Azok, akik valóban értenek a melóhoz. Akik szorgalmasan tanultak! HELYETTE dolgoznak!

Emellett: Verseny? akármit csinálok, veszélye van, hogy lelopják. Nem csak Kína. Ohne tisztesség, szerzői jogok Ld. magyar üvegbeton vs. német multi, aki ellopta, majd úgy szándékozott beállítani, hogy a magyar EREDETI feltaláló volt az ipari kém... Ehhez pofa kell!
Többek között ezért nem vagyok hajlandó a versenyszférában dolgozni. Van valami eredeti ötletem, éjjeleket rágódok rajta. Más meg ellopja...

Az elkezdett szakdolgozatomat is nagy durranásnak szántam. Felkerestem Az RT szerkesztőségét. A főszerkesztő megrántotta a vállát. Érdekes... A tanáraim értékelik, az itt regisztrált 2 illető is értékelte... Persze azok kapták csak meg a "mintapéldányt", akikben feltétlen, csukott szemmel megbízok... Volt rá (nem egy) példa, apró ötletemet lelopta valaki-azt sem mondta, köszönöm, továbbfejlesztette, és bejött neki. Nomármost volt áltkém tanárom azt mondta, hogy az egyenletrendszer első 5 sorára azért adja a pontok 60 %-át, és a többi 20-ra 40 %-ot, mert valamit KITALÁLNI nehéz. Alapokra könnyű építkezni!

Szóval ez a világ egy színpad. Nem emberiességről, becsületről szól. Ez van kitéve a színpadra. Színfalak mögött megy a taposás, rúgás... elvek, lelkiismeret nélkül. Az ilyen magamfajta emberek fején taposnak először, akik a segítséget, tisztességet, becsületet KOMOLYAN gondolják. Látom a szüleim példáján, mindig ők szívták meg, mert nem tapostak.

Eme meggyőződésemben minden nap megerősít. mindig van valami. most például ez a verseny dolog.
(#) vicsys válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 9, 2009 /
 
Nem akarlak bántani, távol álljon tőlem! De. Van egy olyan érzésem, hogy Neked az a legnagyobb problémád, hogy nem tudsz beleröhögni a (nagybetűs) ÉLET arcába. Valahogy tudatosan kihagyod a fontos dolgokat:
- haverokkal dumálni a sörözőben
- csajokról bugyit levadászni
- Hallgatni a madárcsicsergést
- csillagot számolni a szerelmeddel
- bungee jumping-olni (legalább egyszer)
- elhessegetni a viharfelhőket (gondokat)
- csak a jóra emlékezni...
Ne vedd már ennyire véresen komolyan az életet! Majd ha nyugdíjas leszel ráérsz morfondírozni azon, hogy az unokád már megint nem hívott 1 hete...
(#) válasza szamóca hozzászólására (») Márc 9, 2009 /
 
Szia!

Igen, azt elfelejtettem mondani... Szerintem a felső határ olyan 40eFt körül lenne. Többet is össze tudnék kaparni rá, de szerintem kb ez az az összeg amit a dolog nekem most megér.
No persze ezért lenne jó meghallgatni a dolgokat, hogy időben kiderüljön hogy még kellene gyűjteni esetleg - mert ugyebár csak a paramétereik alapján kiválogatni/megvenni a netről a hangdobozokat nem biztos hogy célravezető.
(#) zenetom válasza valve hozzászólására (») Márc 9, 2009 /
 
Ezt láttam már valahol...
Már rég aludnom kéne... Holnap matek doga és egy betűt se tanultam. 5:40-kor kelek. Szerintem nem a holnap lesz a kedvenc napom.
Nem merek már semmibe se belekezdeni
(#) valve válasza zenetom hozzászólására (») Márc 9, 2009 /
 
De még mindig itt vagy a HE -n! Nem mintha baj lenne de megkérünk egy modit hogy adjon egy pár órás ún fagyasztást, hogy ne tudd használni az oldalt, menj aludni, javadra fog válni ha pihensz...
(#) zenetom válasza valve hozzászólására (») Márc 9, 2009 /
 
Most nem nagyon aktívoskodok itt HE-n, youtube-n zenét keresek, aztán ha megtetszik, letöltöm (mint mindig). Ez legalább megy.
(#) DuMatyi válasza vicsys hozzászólására (») Márc 9, 2009 /
 
Sajna most mellé telitaláltál. Csak az elsőre válaszolok. Vannak barátaim. Lemegyünk egy pincekocsmába, előttük egy sör... Dumálunk. Páran akikre az életemet is rábíznám akár. Vice versa. Előzetes megbeszélés után éjjel háromnegyed kettőkor hív, hogy nálam aludna. Más alkalomkor meg hajnali 3 kor mattrészegen... Azt hiszem, más elküldte volna a... Haverok akadnak bőséggel. Tudom élvezni az életet a társaságukban. Itt vagyok huszon x évesen, egzisztenciálisan 0, és sosem leszek több. Ilyen viszonyok mellett. Nem politikai, társadalmi! Nem tudom rózsaszín szemüveggel nézni a világot azoknak a gyűrűjéből akik szeretnek, mert nem tudják ellensúlyozni a világ aljasságát és kétszínűségét. Sajnos annyian támadtak hátulról mellbe, hogy megválogatom kiben bízok meg. Nagyon nehezen megy, sajnos. Nagyon komoly a szűrő. Nem építhet maga köré burkot az ember! Az nem a valóság!

Egy apró történet. Veszprém, 4-es busz. Mindenkinek fülében az mp3, kezében újság, vagy bámul maga elé. Egy idős néninek a tatyóját emeltem le a magas padlós lépcsős buszról. ÉN, egyedül. A gerincsérvemmel. Mindenki más tojt bele. Biztos jó ez így? Még a velem egykorúak, akik elvileg még nevelést kaptak... Átadni a helyet sem divat.

Viktor, a barátaidon, barátnődön és szüleiden kívül mikor kaptad meg mondjuk a következőket valakitől (Pl főnöködtől) : "Szervusz, hogy vagy"? Esetleg: szívből őszintén: "mennyire igazad van...", esetleg a "ne haragudj" vagy hasonlókat? Ma már nem divat. Az emberek nehezen ismerik be, ha neked van igazad, pláne ha esetleg beosztott vagy.

Optimista dologgal zárom: Itt Baján egész mások az emberek. Nyitottak és barátságosak! Dunántúlon meg... mint a savanyú káposzta (Én is dunántúli vagyok). 2 hét után közelebb éreztem magamhoz az osztálytársaimat, mint némelyiket otthon a szakközépből 4év alatt. Sokkal emberibbek. Csak hát ez a csoport sem tart örökké, jövőre végzünk

Eddig összesen 3 börzén voltam fent, a fórumon is jó ideje aktív vagyok. Előtte is ismertem rádióamatőröket és elektrós hobbyt űző emberkéket. Most már szignifikáns a "minta". Átlagos társadalmi csoporthoz mérve SOKKAL kevesebb a körünkben a gerinctelen, sunyi, stb..., mivel ez a társadalmi réteg kiveti magából a nem ide valókat. Tehát itt biztonságban vagyunk. Itt ebben a társaságban sokkal kevesebb "veszély" leselkedik ránk. Legelső szűrő például ezt a fórumot tekintve az önzetlenség. Tehát aki ide csatlakozik, az ingyen segít. Igaz ez a rádióklubokra is. Egyébként nemrég beszélgettünk egy ifjú kollégával arról, hogy a pesti börzén minden ki van pakolva. Asztal tulajdonosa félórákra is eltűnik akár. Nem fél attól, hogy bárki bármit elvenne. Rádióamatőréknél és elektrósoknál nem szokás. Ez becsülendő mindkét fél részéről. Becsülendő a bizalom, és becsülendő, hogy a másik fél nem él vele vissza. Nem sok helyütt lehetne ezt elmondani manapság. Az is becsülendő, hogy szombat délben a börzén megígér valaki egy kapcsolási rajzot, és estére ott van az email postafiókomban! Ilyen fokú szavahietőséget eddig csak a családtagjaimtól és legjobb barátaimtól várhattam el.
(#) sound.man válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Idézet:
„Átadni a helyet sem divat.”
Én se szoktam átadni a helyem. Miért? Amikor szállok fel majd fel lök úgy tolakodik előre, ahogy felér meg már nem olyan fürge és át kell adni a helyünket. Persze akin lehet látni, hogy tényleg rászorul a helyre ott én is felállok.
(#) DuMatyi válasza sound.man hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Ebben is van igazság. Nekem is fájhat annyira a lábam, mint neki. Meg ha "ezek a mai fiatalok" skandálással tud pogózni felszálláskor... aztán meg alig marad ereje leülni. Van ilyen is. Ez a mérleg másik nyelve, nem is vitatom, kár lenne. Mindig lehet mérlegelni. Általában akik azt mondják, hogy "ez márpedig jár nekem tessék előre engedni..." azoknak semmi szükségük nincs rá. Azokra kell figyelni akik csöndben vannak. Nekik kell átadni a helyet. Én sem pattanok fel mindenkinek, de általában én szoktam az elsők között felajánlani. Mert nekik van rá szükségük igazán a helyre, de nem szólnak. Másik dolog: miért kell az iskolás járattal piacozni menni?! Eggyel előbb, vagy később nem lehetne? Aztán meg hallgathatom az "ezek a mai fiatalok" kezdetű nótát, és kikérem magamnak!
(#) Norberto hozzászólása Márc 10, 2009 /
 
Van valakinek sejtése arról, mi lehet a megoldás arra, hogy ha egy lakcím megadását követő mező az alábbi?

Current address is valid until:
(#) DuMatyi válasza Norberto hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Irányítószám tartomány lehet esetleg. Talán! Esetleg az alapján keres vissza
(#) Norberto válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Köszi, utánanézek így.
(#) DuMatyi válasza Norberto hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Onnan gondolom, hogy current adress is valid until az időszerű (lak)cím érvényes ...amíg így hirtelen éjjel fél egykor.
Tehát ez vagy érvényesség, vagy időtartam. Az a baj, hogy minden szónak 10 féle jelentése van. Ezért nehéz az angol...

Ha feltennél egy screenshotot, a "kényes" részeket kisatírozva, sokat segítene!
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Idézet:
„miért kell az iskolás járattal piacozni menni?! Eggyel előbb, vagy később nem lehetne?”

Nekem kb 7 km az út a végállomásig. Előtte a busz már megtett vagy 50-et. 8,15 re ér ide. felszedi a környék iskolásait akik mennek 9órára, meg akik szintén 9-re mennek dolgozni. A létszám statisztikája egy 53 ülőhelyes buszon: 10-15 munkába menő, 10-15 diák, 40 bevásárlós, mert ők már ingyen utazhatnak shoppingolni.
No van hogy nem szállok fel, és megyek a következő ilyen tömött busz utánival, ami 15-20 perccel később jön, mert azon még azt is eldönthetem, hogy: jobb vagy baloldal, ablak mellé szeretném-e vagy sem, első sor-e vagy a páholy hátul, csak hát azzal épphogy 9-re beérek. Aztán meg azokból a buszokból, amik elmentek előttem, néhányak ott toporognak a bolt előtt, hogy: mikor nyitok már ki? Gondolom ismeritek az idevágó nyuszis viccet.
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Tartózkodási hely? (ideiglenes lakcím)
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Idézet:
„a "kényes" részeket kisatírozva”

Pedig azok szoktak ám érdekesek lenni!
(#) Norberto válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Parancsolj!
(#) Norberto válasza valve hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Húúú, valve, ez fain játék lehet! Honnan lehet letölteni?
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Hát bizony ez az érvényességi idő!
(#) Norberto válasza Action2K hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
És mit írjak be oda? Honnan tudhatnám előre, hogy meddig lesz érvényes az aktuális lakcímem?

Csak a tisztesség kedvéért: ez nem a Jövőbelátók Egyetemének felvételi papírja

Amúgy köszi a megfejtést!
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Sőt, már a kalbász szaga is az orromban! (jelenleg, virslit eszek kenyérrel, vöröshagymával)
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Jelentkeztél a Roxforth-ba?

szerk :Gondolom ezt annak kell kitöltenie, aki ideiglenesen bejelentett címen tartózkodik.

szerk2: Szeretem az ilyen szűkszavú, coment-telen űrlapokat.
(#) Norberto válasza Action2K hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Ahogy a trabi mondaná, Ott-A-Tuti-tuti-tuti-tuti-tuti....

Jó ételt az étvágyhoz!
(#) Norberto válasza Action2K hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Nem oda, másmerre :crazya:
(#) Action2K válasza Action2K hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
No megyek aludni, pihennem kell, megint filmforgatásom lesz, fel kell készülnöm a 8,15-ös, buszos tömegjelenetemre.

Mindenkinek jó mai napot! :gumicsirke:
(#) Norberto válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 10, 2009 /
 
Idézet:
„ÉN, egyedül. A gerincsérvemmel. Mindenki más tojt bele. Biztos jó ez így? Még a velem egykorúak, akik elvileg még nevelést kaptak... Átadni a helyet sem divat.”


Egyébként egyetértek veled, de

1. Az mindenki számára feltűnt, hogy neked gerincsérved van? Mármint látszódott, hogy csak súlyos nehézségek árán emelheted meg a cuccot?

2. Én ezért nem is szoktam leülni a járműveken alapból. Amíg van lábam és működik, addig megyek vele, futkározok vele, ugrálok vele, nem foglalom feleslegesen az ülőhelyeket.
Következő: »»   444 / 3583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem