Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Szerintem a hangsugárzód érzékenysége szabja meg a minimális teljesítményt ami elegendő lehet.
Ennek az adatnak ismerete nélkül nehéz jó javaslatot adni .
Hát vagy húsz éve van otthon csöves kapcsoláshoz alkatrészem, van amiből több mint elég. (Azóta gyűjtöm a régi rádiókat.) Azokból viszont csak EL84, EBL21, ECL86, ECL82 SE építhető. Ennél több nem, ezek vannak a rádiókban is.
emlékszem, amikor nekem is emlegetted a fegyelmidet amire ezt válaszoltam az alapigazság viszont CHZ mesternél van, teljesítmény szempontjából a lánc vége a döntő.
Ezt a memóriát, a mindenségit. Le a kalappal.
Itt mindenkinek igaza van. Akik azt állítják, hogy ez nem lehetséges, azoknak is igazuk van.
jó ideje csak a memóriámból (azaz emlékeimből) élek viszont megjön (azaz jövöget) a jóidő, kezdek betonozni, épül a műhelyem! nem kicsibe vágtam de megéri, legalábbis remélem, aztán kifulladásig építhetek háát, ha az audiofil körökben divatos ezoterikus megközelítést alkalmazzuk erősítőépítésre, akkor már alátámasztani sem kell (technikai paraméterekkel) egy-egy erősítő tulajdonságait/hangzását és ráadásul csak igazunk lehet!
Persze emlékezhettem volna rá én is (hisz' csak 902 oldalt írtunk azóta), de az én memóriám közel sem ennyire jó.
Olvastam én vagy egy hónapig, mire úgy gondoltam, most már legalább kérdezni tudok, csak aztán "jelentkeztem be" Hozzátok.
Az első "projectem" is innen indult el, és most készülnék egy másodikkal, csak nem szeretném, ha a végén erről is kiderülne "kár volt vele vesződni".
Építhető azokból PP is ám! Amúgy én még csak egy PCL86 SE-t építettek és tényleg nagyon jó tanulni rajta. No meg élvezni a hangját. Ma este lecserélem a rá tett hangfalat egy 90dB-es háromutasra, aminek emlékeim szerint nagyon szép hangja van.
Korábban írtam, hogy jelenleg egy B&W D309-es 89dB-s hangdobozon hallgatok zenét. Van még egy pár JPW SS551 az is 89dB-es, de az csak 6 ohm és az impedancia minimuma 3 ohm környékére jön ki, ezért csöveshez nem lenne jó. A titkos tervemről is tettem említést, de nem találtam olyan embert aki hallott volna ilyen épített fostex hátulterhelt tölcsért egy többutas doboz után, és azt mondta volna rá, hajrá nincs hibája. Bocs az off-ért.
Akkor ott van Ecopityu..... a 100W-osával. Azzal már érdemes vesződni, egészen biztosan.
Remélhetőleg ma "megcsináljuk" az 1000. oldalt. Mutassuk meg a modiknak, fiúk, hogy mi vagyunk a legjobb (legtermékenyebb) oldal a HE-n.
Aztán kapjuk a fejünkre a sok warn-t az OFF-okért.
Egyébként itt nem nagyon "divatos" a Warn. Szökőévenként, ha kap valaki. Mi ezt egymás között szoktuk elintézni, mint pl. szegény Nagy Attila esetében. Azóta sem mert jelentkezni.
Ha jól emlékszem, ő kérdezte, hogy csinált-e már csöves erősítőt itt valaki, rajta kívül.
Igen, Ő volt az. Erre írtam neki, hogy egy horgászos topikba sem díjaznák azt a kérdést, miszerint: Tudtátok, hogy a hal a vízben él?
Persze ezt én is tudom, de ha én a dobozon kívülre akarom a csövet a többit meg belülre akkor így a legkivitelezhetőbb, másrészről meg mikor rajzoltam akkor elfeledkeztem a tükrözésről és viszafele számoltam a lábakat az 1000. oldal simán meglesz!!
Az biztos, hogy itt nem tudod áthúzni a bázist a másik oldalra, ha a tükörképpel tervezel.
Mi az a WARN? Biz isten nem tudom, de tudnom kell, nehogy véletlenül beleessek. és felkiáltójel!
Az a szép piros háromszög a felkiáltójellel. Múltkor neked vol olyanod ha jól emlékszem. :felkialtas:
Látom megint kiveséztuk a Joöreg PCL86-t
Első erősítőnek kiválo, csak előbb, utobb, kinövi az ember. Ez tény. Igaz nekem úgy volt, hogy PCL86, GU50, és most EBL21. Mivel az EBL21 az utolso alkotás, meg akartam adni a modját hogy kinézzen, és azthiszem ez sikerult is. A GU50-et megkapta a mélyen tisztelt Marcibácsi zenész barátom, aki jóhasznát veszi majd a GU50-nek gyakorlás közben. Remélem nem voltam nagyon off de a billenytyuzetemet asszem kivágom, ha nem ír rendes ékezetes betűket. Elég kontaktos a k**nai csoda.
Hol lehet vékony lemezt kapni kimanóhoz? Meg magas Si tartalmút...
Kedvem lenne kísérletezni egy kicsit. Több trafóval kipróbálni egy erősítőt.
szerintem ha így folytatjuk még ma meglesz az 1000-ik oldal! mutassuk meg a népnek hogy bizony van létjogosultsága a csöveknek! bár erre a legjobb példa Solt,a Kossuth rádió adóállomása!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |