Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Szia! Én láttam, csak azt olyan házilag építettnek néztem. Megvolt a szerkezet, és kapott egy kis dobozkát. Nem?
No azért!!!
Üdv. Lehet az is bár nem hiszem. Ha mégis profi volt az asztalos. Annó mechanikákat nemigazán lehetett kapni külön.
Az útcába egy nagyon kedves nénikétől kérdeztem, hogy nincs a réri készülékekből valami? Talán 1 hét múlva szól. A nyárikonyhába a mennyezetet tartották egymásra rakva. Legalúll a VT TS3302 VOLLT , AZT MÉG NEM HOZTAM ÁT.
Nem úgy értettem, hogy vett egy mechanikát, hanem a régi doboza nagyon megsérült, a azért építette át. Mostanában, hogy én is nekiálltam itt ott "kiásni" a régiségeket, van egy lemezjátszó. amiből szinte csak a mechanika jó. Gondolkoztam is már rajta, hogy kapna egy szép, új dobozkát. Meg új, lehetőleg sztereó hangszedő kéne neki, tűvel.
Sziasztok
Ezt viszont Én fabrikáltam. Volt egy bontott suprafonom és csináltam neki egy dobozt. Jó nehéz anyagból belül árnyékolva parafa csillapítás filc lábak. a gumitányérja meghalt ezért itt is parafát alkalmaztam. Most építek bele egy korrektort, hogy nagyszintű jelet lehessen elvezetni. Már így is csodálatos a hangja. Hallgattam 78 Hismaister lemezt nem piskóta. Sajnos a betétjéről nem sikerült semmi infót beszereznem VK-311. Ha valakinek van róla papírkája, szívesen venném a másolatát.
Szia!
No kérem! Erről beszélek! :kalap:
Stép estét! Tetszetős a lemezjátszó! Nekem is van egy IMI által gyártott Chrystall-tone om. A mechanikát kb. egy éve felújítottam.Van hozzá szekrény is,ezen még dolgozni kell kissé.Valaki hajdanán egy teslát épített bele,így vissza kell állítani az eredeti állapotba. Idén talán elkészül
![]()
Üdv Laci. Tehát a betéted jó csak az adataira lenne szükséged? A tanyán elvileg fent van minden korabeli rajz , elküldtem Pihének és Ő tette fel.Sajnos a scannerem halott max fotózni tudok. Majd felteszem az összes lemezjátszó betétem képét , mert sokra már nem emlékszem vagy nem is ismerem.A lemezjátszód tányér gumija mind megvastagodott (ragyásodott) és szétporladt.Hasonló zöld színüek voltak mint a saszi.
Üdv
Sajnos ezta betétet nem találom a tanyán se lehet elkeveredett vagy hiányzott ha van faxod ami sík ágyas és megtalálod ezt a betétet VK-311 küldöm a számom és attudod küldeni. A gumilapok ahogy írtad szétmentek. Szia laci
Üdv Laci. Ime!
Szia
Igen erről van szó. Szól is szépen csak jó lenne tudni az adatait a tökéletes illesztéshez. Mármint a riaa korrektorhoz. Hány ilyen betéted van? Lehet cserélhetnénk, hogy legyen tartalékom. Laci
Sziasztok!
Most, hogy szóba jöttek a lemezjátszók, megkérdezem, hogy ugyan nem annyira muzeális, de a Videoton Disco szériás (Boy, Girl...) rádiós, lemezjátszós erősítőjéhez lehet szerezni olcsón tűt és betétet (shell ha jól tudom?)? A neten lévő 4-5 ezer+postát irreálisnak tartom. Azt nem tudom, hogy az enyém milyen állapotban van, de ha jól emlékszem használhatatlan. Ha kész lesz a csöves erősítőm, ez lesz a következő amit átépítenék full csöves RIAA-sra. Kiveszem a mechanikát, és kap egy méltó dobozkát.
Elég sok minden lehet jó bele, nézz itt körül!
Anno cserélgettükk a fejeket, AKAI, ORTOPHON, mikor, mi volt éppen a "szerintünk legjobb".
Szia Laci. Amit találtam az igen szűkszavú és mivel öreg is meg fakó is , hát ilyen. Főleg hogy csak fotózni tudtam. Nincs még scanner, de erőlködök. Öreg
Nagyon köszi már ez is valami. Legalább a tű nyomást megtudtam és a kimenő jelszintet.
Üdv Laci
Üdv
Bocsi, hogy egy kicsit negatív leszek de az a mechanika egy kalap sz.. Sajnos gelkás koromban sokat javítottam őket tele van konstrukciós hibával. A betétek meg azért drágák mert kevés fogy és csak az old rajongók veszik. Nézzél valami olcsó sasszét és abba aztán egy pénztárcádhoz való betétet. De ha csöves riaat csinálsz akkor valami komoly elvárásod van az pedig drága mulatság. egy revox tranyós riaa a legtöbb betétnél jóval többet tud. Amihez jobb kell az már bőven 5 számjegyű árcédulával bír.
Köszönöm a tanácsaidat, ha kész vagyok az erősítőmmel, visszatérünk rá.
Szia Laci. 1db betététem van VK311- ből meg egy tű, de szerintem a tű nem bele való. Ami benne van az 1db heggyel van ez pedig 2 hegyes, a betét elvileg új.Most kerülnek elő a lemezjátszó és magnó alkatrészek tartozékok is . Izelítő belőlle!De természetesen van több is .
Még egy kis adalék.
Üdvözlöm Tamás!Amennyiben eladó kaphatnék árajánlatot a képen jelölt pick-up re? További szép napot!
Üdv Feri. A VK 311-röl kérdez? Csak akkor tudok nyilatkozni ha Perlaci val beszéltem mert Ő érdeklődött . Öreg T
Sajnos nem tudom a számát,a henger alakú tokban lévő fej érdekelne,amit a képen bekarikáztam kékkel.
Üdv Fecó. Ha megmondod hogy mibe való akkor a tied lehet. Én CALIPSZÓ-ra gondolok, mintha ott lehetett 33-45 öst állítani vagy a TERTA 422. Gondolom már sík ideg vagy tőlem: ................. megint Te szólsz.Öreg
Szia
Köszönöm a megtisztelő figyelmedet. Egyik nap beszéljünk skyp-on érdekel a betét. Laci
Szép estét! Nem idegesít egyáltalán
![]() ![]()
Sziasztok.
Nincs meg véletlenül valakinek az OE 142 tip. labortáp kapcsolási rajza? A fele le volt égve, majdnem az összes félvezetőt cserélni kellett,most fix 25 V van az egyik kimeneten és 9,5 V a másikon.ki érti ezt?
Üdv Fecó. Az én imimben ez van.Amit berajzoltál az meg a Tied!
csöves hang generátor
|
Bejelentkezés
Hirdetés |