Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   133 / 731
(#) djyuri válasza LGS94 hozzászólására (») Márc 12, 2009 /

A tetőszerkezet a válaszfalaktól...
Az új rész a régitől...
Ablak feletti falszerkezet....
És a tapétákon is látszik,hogy 8 évig hibátlan volt,és ahogy megjöttek a csodáim,mindenhol berepedt a tapéta.
(#) LGS94 válasza djyuri hozzászólására (») Márc 12, 2009 /

És mekkora területű helységben nyomatod és hány Wattal?

Fürdőszobámmal és kis padlás helyiségemmel 49m2

Watt az nem számít...decibel a fontos.
De hogy kérdésedre pontosan válaszoljak csak wattot tudok mondani,mert még nem jött ki a barátom a hangnyomás mérővel.
Szinusz körüli értékben nézve 600W a mély hangfrekvencián

de itt meglesheted
(kérem az offot itt kerüljük)

De az a helység ahol szól a berendezés az mekkora.

Ott,ahol a képeket is látod.

Oké!.
(#) hüblerattila hozzászólása Márc 12, 2009 /

Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy egy reflex 12r150-es típusú hangszórót beleteszek egy W- mélytölcsérbe az ugy jó lenne? Köszi előre is Üdv!
(#) pl13 válasza ptesza hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Végülis csak kétszeres hangnyomás várható azonos teljesítménynél, az tényleg nem sok......
(#) pl13 válasza djyuri hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Javítottam már utólag nem egy olyan hangszórót, amit valaki előttem SAL habszéllel "javított" meg, és tett ezzel használhatalanná, nagyon jól tudom, miről írok. A szilikon semmit nem változtat egy membránszél időtartamán, a meghatározó az alapanyag, és a sütés módja, tehát a hab szerkezete, ami eleve olyan, mint egy elhasznált kikemányített mosogatószivacs, az a szilikontól sem lesz hosszú életű, legfeljebb még nehezebb, ezzel is rontva a hangszóró paramétereit.
(#) pl13 válasza Zupp87 hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Nem az átvitel a lényeg, az önmagában nem sokat számít..... Bár ha még ez is hibádzik, akkor nem tudom, miről is van szó..
(#) djyuri válasza pl13 hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Értem. Hát sajnálom,hogy egyáltalán engedik még forgalmazni a piacon.....nem szeretnék ilyennel összekerülni.

Az,amit én ajánlottam SJA termékeit azokkal ez a gond nincs.

Köszönöm,hogy figyelmeztettél a sal féle újabb hibákra!

Köszi!

ui.: A szilikon fújást csak a peremre gondoltam...nem áztatva...mintha fújófestést csinálnál. Tehát normálisan és nem megfolyva. Én azon kívül nem tapasztaltam semmit,hogy van hangfal,ami 25 éves és még nem javítottam! De ha kezdetekkor nincs alkalmazva/óvva a kiszáradástól,akkor utólag nem lehet feljavítani.
(#) pl13 válasza Zupp87 hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Általában nem egyezik a két oldal, de ez nem probléma, sőt néha pozitívum.
(#) djgombi válasza pl13 hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Nem lesz dupla a hangnyomás mert két hangszóró kerül egy ládába!! De viszont mélyebbre fog menni a láda. Szerintem olyan 6dB-vel lehet hangosabb a dupla mély. De szimulátorban meg kell nézni.
(#) djgombi válasza hüblerattila hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Jó de lehet, hogy kell neki reflex nyílás!! Nekem volt mnc W-be, sokkal jobban szólt mint reflexbe. De ennek is kellett a reflex nyílás!!
(#) djyuri válasza djgombi hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Szia

A decibel nem hangnyomás? Ha 6dB-el hangosabb,akkor nem 4-szer hangosabb?

Szerintem mindenképp hangosabb lesz,de egy egy mélyre tervezett ládába utólag betenni egy másik mélyet nem lesz a legjobb hatásfok.
(#) bensepeter hozzászólása Márc 13, 2009 /

Bocsi, hogy közbe kérdezem, de engem is vonzanak a hangtecnikák, épp a napokban épitetem hangfalakat, az eddigiek hez, de még fogalmam sincs hogy milyen az a w-mélyláda?
Tudnátok küldeni róla valami linket, vagy melékletett
Jobb mint egy reflex mélyláda?
ellöre is köszi! hali
(#) Andreas89 válasza bensepeter hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Hello

Ez a W valójában egy tölcsér, itt a link: Bővebben: Itt
(#) pl13 válasza djyuri hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Jajjistenem. Két hangszóróval egy rendszerként nézve 3dB-vel nő az érzékenység 1W-on (ez kétszeres viszonyt jelöl). Hogy milyen dobozba kerül, az már csak a mélyátvitelt befolyásolja.
(#) djyuri válasza pl13 hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Így van...én is csak az általa kimondott 6dB-t akartam szemléltetni.

Már bánom,hogy nem írtam oda a 3dB-t....

(#) djgombi válasza djyuri hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Ha egy hangszóró:
1 watt-on szól 88 dB-t
akkor
2 watt-on szól 91 dB-t
4 watt-on szól 94 dB-t
és így tovább... Teljesítmény duplázás ad 3 dB-es hangnyomás növekedést.
De két hangszórónál nem fog 176 dB-el szólni 1 watt-on.
+6 dB-el hez 4szeres teljesítmény kell nem négyszer fog nagyobbat szólni!!!
(#) djyuri válasza djgombi hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Ez így van....itt arról van szó,hogy mivel kétszer akkora teljesítményen lehet hangot produkáltatni a megduplázott ládával,így a kétszerezés miatt +3dB-t jelent a végén.

Ennyi.
Tehát mindössze 3dB-el lehet emelni a hangnyomást. Ami kétszerezést jelent.
(#) pl13 válasza djgombi hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

pfffff dB
(#) subwoofer220 hozzászólása Márc 13, 2009 /

De nem tettem hozzá hogy hangosítási célokra tervezem!
(#) Moderátor hozzászólása subwoofer220 hozzászólására (») Márc 13, 2009

Használd a válasz gombot, azért van!
(#) ptesza válasza djyuri hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

" ha két hangforrás ugyanazt a jelet és azonos fázisban sugározza, akkor összességében 6 dB-lel nő a hangnyomás"

Akkor ez az állítás hamis?

Szerintem ha egy hang 3dB el hangosabb akkor azt éppen hangosabbnak halljuk, és nem kétszer olyan hangosnak, max az erősítőnek 2x akkora teljesítményt leadnia.
(#) pl13 válasza ptesza hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Az állítás igaz, csak át kell gondolni.

Hogy az érzékelés része kinél hogyan működik, az már más dolog.
(#) subwoofer220 válasza (») Márc 13, 2009 /

Oké rendben!!
(#) djyuri válasza ptesza hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Ok.

Az emberi érzékelésre így nem lehet adni. Akik ezt meghallják,vagy megközelítőleg ilyen pontosan hallják,azok azok a technikusok,akik a nagy koncerteket az abszolút hallásukat kihasználva behangolják a rendszert.

Rajtuk kívül senkit nem tudok elképzelni,hogy érzékelnék,hogy 3-6-stb dB a hangosodás/halkulás.
(#) ptesza válasza djyuri hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Normális embereken ,pszichológus által lett kikísérletezve. Azt hogy hol olvastam ,már sajnos nem tudom.

A 3-6 dB hangnyomás változást te is hallod, ugyanis az erősítők hangerő potmétere azért logaritmikus , és lineáris beosztású ,ahol egy egy 'kattanás 3dB hangerő változást jelent. És ha jól belegondolsz akkor a tizedes beosztásokat is érzékeled. Legalábbis én igen. De ha hülyeséget mondok akkor javítsatok.

A színpad technikusok nem először rakják össze ugyanazt a felszerelést ,általában ugyanarra a felépítésre törekednek. Már sokszor halloták mi a jó , tudják mire kell figyelni. De hidd el ha kell ,használnak műszert.

(#) djgombi válasza ptesza hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Legtöbbször műszert használnak mert már szinte tök süketek!!
Következő: »»   133 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem