Fórum témák
» Több friss téma |
Az órajelvonalon az állandó L szint nem jó sajnos. Jobb, ha leválasztod akkor, nehogy szembe kapcsolódjon a PGC-vel, ha az az áramkörben kimenetnek van programozva és használva.
Nem akarom nagyon kritizálni az égető készítőjét, de ezt jobban is megoldhata volna!
watt, nem szeretnék túl mélyreásni a dologba, de az esetleg nem fér még bele pluszban, hogy a kérdéseket mondjuk aláhúzod vagy dőltbetűssé teszed? Úgy méginkább elütnének a kérdések a közvetlen utánuk következő válaszoktól, kissé átláthatóbb lenne a "rendszer". Egyébként tuti gyűjtemény
Értem, szóval az égetőm nem egy jól átgondolt konstrukció. Voltak is vele más gondok is, mint pl nincs meg a 13V-os Vpp fesz, de még így 9-10V környékén is égeti ez eddig használt PIC-eket, de biztos lesz majd olyan, amivel nem boldogul.
Azt hiszem elgondolkodom a PICkit2 klón megépítésén/vásárlásán. Azzal biztosan nem lenne ennyi macera. Köszönöm szépen a segítségedet!
Az adatlapok szerint elég a 9-10V-is, nem hiszem, hogy baj lesz. A PICKit2 egy jó kis égető minden szempontból!
Már kész is. Annyit azért a védelmemre, hogy ez egy hivatkozás lapja annak a lapnak, amit épp most írogatok a kezdőknek, ezért nemigen csinosítottam, inkább a lényegre figyeltem. De ha már félig közzétettem, akkor így azért jobb!
Hali!
Nemrég vettem egy kedves fórumtárstól, Szilvától egy PICkit2 klónt. Semmi gond nincs vele, működik, de ezen is elvégeztem azt a tesztet, mint a másikkal, tehát ellenállás a PGD/PGC és Vpp/GND közé. Amikor a testre érintem az ellenállást, akkor egyértelműen 0V-ot mérek a vonalakon, viszont ha a Vpp-re, akkor 1.67V-ot. Akkor ez most mit is jelent? Az oldaladon, ahol az ICSP portról írsz a leválasztott-e az égető kérdésnél van egy betűfelcserélés. PDG-t írtál a PGD helyett.
Azt jelenti, hogy módosítanom kell a leírást, mert van néhány égető, pl. a PK2-is ilyen, ahol a kimeneteken van egy lehúzó ellenállás, itt 4k7, ha megnézed a rajzot. Ezért nem megy fel a fesz Vdd-re.
Ettől még leválasztott a vonala a PK2-nek is!
Igen, tényleg van ott egy ellenállás. Így már érthető. De legalább tovább lehet bővíteni a tudástárat.
Köszi!
Így van, és én is köszi! :eljen:
Már módosítottam is. - ICSP röviden -
Szeretnék kérdezni egy dolgot az ICSP vel kapcsolatba mert nem találtam sehol infot vele kapcsolatba.
Van 1 93c66os (vagy 24c) eepromom meg 1 Pickit2-öm . A supported oldalon irja hogy tudom progizni de hogy illesztem az ICSP hez?
Sziasztok!
Most teszem első lépéseimet a PIC világáan, mint egy csecsemő még csak szemlélem a világot. Kaptam egy PICkit2 programozót a start panellal amelyen a 16F690 van. Feltettem a PICkit2 programozót és a mikroC programot és itram rá egy nagyon egyszerű kis programot. Nos ez a program meg se nyikkan. A kérdésem hogy a gyári próbapanelon ugye első lépésként egy 4 megás kavicsot kell a 2-3 lábak közé betenni ha külső órajelről akarom a cuccost járatni? A mikroC-ben beállitom a FUSE-okat (még azt kell kigolyóznom hogy ott mi mit jelent). Alapból a TRIS 1 tehát bemenet. Kiválasztom melyiket akarom kimenetnek használni és átállitom azt 0-ra. Ezek után ezekre a kimenetekre már tehetek LED-eket pl és azokat programból fogom tudni ki- be kapcsolgatni? Jól látom a dolgokat vagy tévúton járok? Várom valaki válaszát, amelyet előre is megköszönök!
Kérem a hozzászólást a PIC Miértek topicba áthelyezni! :worship:
Szervusztok!
Átnéztem pár dokumentációt az ICSP portról, de az nekem még mindig nem tiszta, hogy mi a szerepe a 6.-ik vezetéknek... A pickit 2 leírásában az "auxiliary" megnevezés szerepel, amiről fogalmam sincs, hogy micsoda. Ezt a képet találtam a teljes ICSP port bekötéséről: http://www.kanda.com/images/icsp_circuit.jpg Érdekes módon a pickit 2 starter kit próbapaneljén a 6 vezetéket T1G vel jelölik, ha jól sejtem akkor ez a 'PGM' lábnak felel meg. (ahogy a képen is látható) Ha a mikrovezérlő lábkiosztásánál nem szerepel ez a PGM funkció, akkor ezzel nem is kell foglalkozni, ugye? Előre is köszönöm a válaszokat.
A kontrollereket enélkül is tudod programozni ( 6.vezeték! ), de például a memóriáknál ezt is használja!
A PGM-nek nézz utána! Steve
Low-Voltage ICSP™ Programming enable pin.
Régebbi PIC-eknél az RB3 az újabbaknál az RB5 láb használható fel alacsony feszültségű programozása. A Rádiótechnika Évkönyv 2008-as számában van róla szó. "16F877A, Te csodás" címen keresd.
Csak most jutottam el ide, hogy elolvassam a cikket.
Sajnos már beszereztem egy JDM-et. Az lenne a kérdésem hozzád, hogy egy USB-RS232 átalakítóval megoldódik-e a JDM nagy hibája?
Nem. Azzal más COMm portos égetős sem működnek. Ha szerencséd van, működhet a JDM is, de hosszú távra ne tervezz vele...
Üdv!
Nemrég vásároltam egy pickit2 klont. A programozo csatlakozoján ezek vannak feltüntetve. AUX, PGC, PGD, GND, VCC, MCLR. Volna egy 93c86 eeprom-om mit felkellene programozzak. Sajnos nem tudom meik lábat hova csatlakoztassam (vcc gnd-n kivül)
Pickit az egy ICSP eszkoz, chipek felprogramozasahoz. Az eepromod pedig egy uWire (az SPI felulet alcsoportja) eszkoz, vagyis ha utananezel latni fogod, ket teljesen kulonbozo buszredszer. ICSP 1 data 1 clock SPI 2 data 1 clock.
A PICkit2 Readme.txt -ben olvasható a bekötés.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |