Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ICSP-port bekötése - alkalmazása

Témaindító: Lozsa, idő: Szept 23, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) watt válasza Krisz03 hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

Az órajelvonalon az állandó L szint nem jó sajnos. Jobb, ha leválasztod akkor, nehogy szembe kapcsolódjon a PGC-vel, ha az az áramkörben kimenetnek van programozva és használva.

Nem akarom nagyon kritizálni az égető készítőjét, de ezt jobban is megoldhata volna!
(#) Norberto válasza watt hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

watt, nem szeretnék túl mélyreásni a dologba, de az esetleg nem fér még bele pluszban, hogy a kérdéseket mondjuk aláhúzod vagy dőltbetűssé teszed? Úgy méginkább elütnének a kérdések a közvetlen utánuk következő válaszoktól, kissé átláthatóbb lenne a "rendszer". Egyébként tuti gyűjtemény
(#) Krisz03 válasza watt hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

Értem, szóval az égetőm nem egy jól átgondolt konstrukció. Voltak is vele más gondok is, mint pl nincs meg a 13V-os Vpp fesz, de még így 9-10V környékén is égeti ez eddig használt PIC-eket, de biztos lesz majd olyan, amivel nem boldogul.
Azt hiszem elgondolkodom a PICkit2 klón megépítésén/vásárlásán. Azzal biztosan nem lenne ennyi macera.

Köszönöm szépen a segítségedet!
(#) watt válasza Norberto hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

Köszi a tippet, megszerkesztem!
(#) watt válasza Krisz03 hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

Az adatlapok szerint elég a 9-10V-is, nem hiszem, hogy baj lesz. A PICKit2 egy jó kis égető minden szempontból!
(#) watt válasza Norberto hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

Már kész is. Annyit azért a védelmemre, hogy ez egy hivatkozás lapja annak a lapnak, amit épp most írogatok a kezdőknek, ezért nemigen csinosítottam, inkább a lényegre figyeltem. De ha már félig közzétettem, akkor így azért jobb!
(#) Norberto válasza watt hozzászólására (») Jan 11, 2009 /

Pont így gondoltam.
(#) Krisz03 válasza watt hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Hali!

Nemrég vettem egy kedves fórumtárstól, Szilvától egy PICkit2 klónt. Semmi gond nincs vele, működik, de ezen is elvégeztem azt a tesztet, mint a másikkal, tehát ellenállás a PGD/PGC és Vpp/GND közé. Amikor a testre érintem az ellenállást, akkor egyértelműen 0V-ot mérek a vonalakon, viszont ha a Vpp-re, akkor 1.67V-ot. Akkor ez most mit is jelent?

Az oldaladon, ahol az ICSP portról írsz a leválasztott-e az égető kérdésnél van egy betűfelcserélés. PDG-t írtál a PGD helyett.
(#) watt válasza Krisz03 hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Azt jelenti, hogy módosítanom kell a leírást, mert van néhány égető, pl. a PK2-is ilyen, ahol a kimeneteken van egy lehúzó ellenállás, itt 4k7, ha megnézed a rajzot. Ezért nem megy fel a fesz Vdd-re.
Ettől még leválasztott a vonala a PK2-nek is!
(#) Krisz03 válasza watt hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Igen, tényleg van ott egy ellenállás. Így már érthető. De legalább tovább lehet bővíteni a tudástárat.
Köszi!
(#) watt válasza Krisz03 hozzászólására (») Jan 18, 2009 /

Így van, és én is köszi! :eljen:
Már módosítottam is. - ICSP röviden -
(#) rogers hozzászólása Feb 8, 2009 /

Szeretnék kérdezni egy dolgot az ICSP vel kapcsolatba mert nem találtam sehol infot vele kapcsolatba.

Van 1 93c66os (vagy 24c) eepromom meg 1 Pickit2-öm .
A supported oldalon irja hogy tudom progizni de hogy illesztem az ICSP hez?
(#) watt válasza rogers hozzászólására (») Feb 8, 2009 /

Nem rég volt róla szó, keress vissza!
(#) rogers válasza watt hozzászólására (») Feb 8, 2009 /

Tényleg.....köszi.

(#) Rumcájsz hozzászólása Márc 15, 2009 /

Sziasztok!
Most teszem első lépéseimet a PIC világáan, mint egy csecsemő még csak szemlélem a világot.
Kaptam egy PICkit2 programozót a start panellal amelyen a 16F690 van.
Feltettem a PICkit2 programozót és a mikroC programot és itram rá egy nagyon egyszerű kis programot. Nos ez a program meg se nyikkan.
A kérdésem hogy a gyári próbapanelon ugye első lépésként egy 4 megás kavicsot kell a 2-3 lábak közé betenni ha külső órajelről akarom a cuccost járatni?
A mikroC-ben beállitom a FUSE-okat (még azt kell kigolyóznom hogy ott mi mit jelent). Alapból a TRIS 1 tehát bemenet. Kiválasztom melyiket akarom kimenetnek használni és átállitom azt 0-ra.
Ezek után ezekre a kimenetekre már tehetek LED-eket pl és azokat programból fogom tudni ki- be kapcsolgatni?

Jól látom a dolgokat vagy tévúton járok?
Várom valaki válaszát, amelyet előre is megköszönök!
(#) watt válasza Rumcájsz hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Kérem a hozzászólást a PIC Miértek topicba áthelyezni! :worship:
(#) Geldrin hozzászólása Jún 14, 2010 /

Szervusztok!
Átnéztem pár dokumentációt az ICSP portról, de az nekem még mindig nem tiszta, hogy mi a szerepe a 6.-ik vezetéknek...
A pickit 2 leírásában az "auxiliary" megnevezés szerepel, amiről fogalmam sincs, hogy micsoda.
Ezt a képet találtam a teljes ICSP port bekötéséről: http://www.kanda.com/images/icsp_circuit.jpg

Érdekes módon a pickit 2 starter kit próbapaneljén a 6 vezetéket T1G vel jelölik, ha jól sejtem akkor ez a 'PGM' lábnak felel meg. (ahogy a képen is látható)

Ha a mikrovezérlő lábkiosztásánál nem szerepel ez a PGM funkció, akkor ezzel nem is kell foglalkozni, ugye?

Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) kissi válasza Geldrin hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

A kontrollereket enélkül is tudod programozni ( 6.vezeték! ), de például a memóriáknál ezt is használja!

A PGM-nek nézz utána!

Steve
(#) pagaby válasza Geldrin hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Low-Voltage ICSP™ Programming enable pin.

Régebbi PIC-eknél az RB3 az újabbaknál az RB5 láb használható fel alacsony feszültségű programozása.
A Rádiótechnika Évkönyv 2008-as számában van róla szó.
"16F877A, Te csodás" címen keresd.
(#) Poostmaster válasza watt hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Csak most jutottam el ide, hogy elolvassam a cikket.
Sajnos már beszereztem egy JDM-et.
Az lenne a kérdésem hozzád, hogy egy USB-RS232 átalakítóval megoldódik-e a JDM nagy hibája?
(#) watt válasza Poostmaster hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Nem. Azzal más COMm portos égetős sem működnek. Ha szerencséd van, működhet a JDM is, de hosszú távra ne tervezz vele...
(#) neocska hozzászólása Dec 6, 2013 /

Üdv!
Nemrég vásároltam egy pickit2 klont.
A programozo csatlakozoján ezek vannak feltüntetve.
AUX, PGC, PGD, GND, VCC, MCLR.
Volna egy 93c86 eeprom-om mit felkellene programozzak.
Sajnos nem tudom meik lábat hova csatlakoztassam (vcc gnd-n kivül)
(#) Saggitarius válasza neocska hozzászólására (») Dec 7, 2013 /

Pickit az egy ICSP eszkoz, chipek felprogramozasahoz. Az eepromod pedig egy uWire (az SPI felulet alcsoportja) eszkoz, vagyis ha utananezel latni fogod, ket teljesen kulonbozo buszredszer. ICSP 1 data 1 clock SPI 2 data 1 clock.
(#) Hp41C válasza neocska hozzászólására (») Dec 7, 2013 / 1

A PICkit2 Readme.txt -ben olvasható a bekötés.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem