Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   47 / 581
(#) sturbi válasza bfreak hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Ha van rajt külső hangszóró csatlakozó, amit Imi említett, az gyakran totálkáros szokott lenni, ki kéne iktatni próbaképpen.
(#) bfreak válasza sturbi hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Na, mostmár kezdek semmitse érteni, ott maradtam le h a puff +-ra meg az EC-re vmennyi áramot kell kötni és búgnia kéne, de én még mindig azt a kis drótot szeretném a helyére kötni, de akk az ahoz a dobozhoz megy ami a forgókondihoz megy...
itt ez a kép, nem-e segít VALAMIT...

Ezért legközelebb warn lesz! Frankye

e08_4_big.jpg

(#) sturbi válasza bfreak hozzászólására (») Márc 15, 2009 /

Addig nincs értelme a drót helyét keresgélni, amíg nem megy a hangfrekvenciás rész (hacsak nem a kimenőtrafóról megy az anódra vagy a kimenő szekunderéről a hangszóróra vagy a külső hangszóró cstlakozó kapcsolóérintkezőjére).
(#) Imi65 válasza bfreak hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Küldtem az E-mailodra egy régi könyvet, hátha azzal segítünk.
(#) petya54 hozzászólása Márc 16, 2009 /

Szép jó estét! Íme legújabb szerzeményeim. Igaz hiányosak, de ettől függetlenül nagy örömöt okoznak az új tulajdonosuknak. véleményt kérek

üdv:petya

DSC00406.JPG

(#) Mazsika válasza petya54 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Csudaszép, ha fel lesz újítva, hatalmas érték lesz.

Én is közlök pár képet a Technics deckről:

(#) Mazsika válasza Mazsika hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Még egy pár kép:

Külön említésre méltó a komplett mechnaika kiszerelhetősége és csatlakozórendszere, és a 4 főáramkörös, minden külön áramkört védő olvadóbiztosító rendszer. (1983 !!!! )
(#) Frankye válasza Mazsika hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Na, ilyet manapság biztosan nem látsz! A termék menedzserek "anyagtakarékosság" címszóval lazán kivetetik a "fölösleges" (szerintük felesleges!) 3 biztosítékot, meg a csatlakozókat! Ezzel darabonként akár 10-15 Ft-ot is meg lehet spórolni, ami termelői áron 50-100 db termék után már egy egész termék árát kiteszi!
(#) petya54 válasza Mazsika hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Gratulálok hozzá, nagyon szép darab, kéne nekem is egy ilyen, bár azt mondtam több kazettás deck nem jön a portára. De ki tudja még, hogy mi lesz
(#) zsozso2 hozzászólása Márc 16, 2009 /

sziasztok tegnap volt egy kérdésem ha valaki tud róla válasoljon valaki ismeri a rádiótechnika mr-5201-es stereó hifit?Nekem van és semmi infóm nincs felőle csak azt tudom elég erős az erősitője és szépen szól meg hogy elég régi.Valószinüleg orosz gyártmány.Előre is köszi az infót.
(#) llaci56 válasza zsozso2 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Miért gondolod, hogy tudnánk, de nem válaszolunk?
(#) oregtamas0202 válasza petya54 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Üdv.Kemény 8-900Ft volt. Dallam nevet viselt . KH.
(#) bfreak hozzászólása Márc 16, 2009 /

Nagyon szépen köszönöm a könyvet és a segítséget és elnézést, hogy nem fejeztem be a mondatom! Ma nekiláttam és megcsináltam, hogy hangfrekisen is működjön, annyi volt a baj, hogy 2 vezeték fordítva volt bekötve....... Mostmár csak azt az egy kósza kábelt kéne bekötni..... csináltam képeket is
(#) Mazsika válasza petya54 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Köszi!

Sokáig keresgéltem a Vaterán, mire ráakadtam. Nagyon ritka, lehet az országban talán 5-10 db.

Még egy pár kép:
(#) petya54 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Gondoltam lesz időm megnézem, hogy mi baja van. Állítólag csak a hangszóró egyik vezetéke van leszakadva. Tényleg ha már a Dallamnál tartunk, nincs véletlenül valakinek 2db poti sapkája hozzá?
(#) llaci56 hozzászólása Márc 16, 2009 /

Na, ez itt pont a 101. oldal! :yes:
(#) bfreak válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

áramot nem találtam benne....
(#) bfreak válasza bfreak hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Elnézést a buta kérdésért, de az ecc-nek melyik lábára kellene kötni ha mégis azlenne? most méricskélek még picit....
(#) Action2K válasza Mazsika hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Nagyon tetszik az a VFD kijelző. A deck-hez (reparáláshoz) pedig sok türelmet!
(#) PillerFecó válasza bfreak hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Szép estét! Megnéztem a saját De lux-omon: a kósza vezeték(ami az enyémben kék színű) az FM doboz paneljára megy. A készülék hátlapja felől alulról nézve a jobb külső oldalon,kívülről a 4. forrasztási pont ettől a ponttól megy egy kis átkötő vezeték 1nF-os kondira! Így elég idétlen a leírás,de sajnos most nem tudom fotózni remélem azért segít valamit ez a zagyvaság.
(#) Mazsika válasza Action2K hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Köszönöm szépen az elismeréseket. Igen, nos, ez a kijelző valóban megkapó szépségű, tiszta, nemes vonalú, elegáns és nyugtató színű.

Úgy tűnik, végére is értem a dolgoknak; kiszereltem a szintén külön panelen lévő, és sorcsatlakozókkal kapcsolt rec level potmetereket, 2 csavar oldása és a csatlakozó kihúzása után kivehető: egy adag WD40 -est adtam neki, és megmozgattam a főpanelen a relévezérlés output-ra csatlakozó sort, most úgy tűnik, rendben megy minden, jelátvitel szabályozás közben recsegésmentes, a működés stabil, a beállított üzemmódból nem lép ki.

Valóban kontakthibás volt, én rosszabbra számítottam.
(#) Mazsika válasza Mazsika hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Még egy-két képet megérdemel a motor és a belsőrész:

(#) Action2K válasza Mazsika hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Ezekben még van vas! mikori gyártmány lehet? 80-as évek?
(#) Mazsika válasza Action2K hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Szia! Szerintem gyártásban 1982-83-ig volt. Most 26 éves. Az, vas van benne bőven. És még mondják, hogy Japán nyersanyagszegény ország....
(#) oregtamas0202 válasza PillerFecó hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Üdv Fecó. Nem kell a betét?Öreg T
(#) oregtamas0202 válasza petya54 hozzászólására (») Márc 16, 2009 /

Üdv. Csak sapka vagy koplett kapcsoló gomb?
(#) petya54 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

Szia! Csak a sapka kéne, mert az hiányzik róla. Van neked olyanod, véletlenül?
üdv:petya
(#) llaci56 hozzászólása Márc 17, 2009 /

Már megint nincs rajtad sapka?
(#) petya54 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 17, 2009 /

Nincs sajnos. Én mindig azokat a szerkezeteket kapom amikről hiányoznak. De hülye lettem volna nem elhozni mert hiányzik róla
(#) bfreak hozzászólása Márc 17, 2009 /

Jóestét mindenkinek! Sajnos a rádióm a kósze vezeték bekötése után sem működik, de a varázsszem világít egy érdekes dolgot vettem észre, a skálaizzó csak akkor kezdett el működni mikor megcseréltem a vezetékeit, ez jelenthet valamit? Arra gondoltam hogyha a kimenő rossz akkor jólenne bele egy vt f946(szintén szimfónia) kimenője? Most még a könyvből próbálkozok amit kaptam, ezúton is köszönöm!
Következő: »»   47 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem